Jag fortsätter att se detta

Jag vill plötsligt ha en Yin Yang på allt jag köper

Anonim

En yin-yang ullkoppling, som jag längtar efter.

Yin Yang, en cirkel som består av två tadpoleformade kurvor som jagar varandra, är symbolen för kinesisk filosofi om taoismen. Det står för balansering av motsatser, och varken yin eller yang kan existera utan den andra.

Om jag stänger mina ögon och ser bakåt i tiden, fram till 1997 ser jag yin yangs som en del av en montage av allvarliga bilder, däribland Lisa Frank-illustrationer i radioaktiva neonfärger, ihåliga "bästa vän" -kedjor, plastfransignalkedjor, och Skechers. I efterhand verkade min kohort och jag konstigt fixad på både hippie-ikonografi för våra babyboomerföräldrars ungdom, och en slags rymdåldersframtid, med silver sneakers som lyser upp.

Senast, om jag öppnar mina ögon och tittar om mina nuvarande inställningar ser jag yin yangs igen. Inte bara ser jag dem, jag vill ha dem - ännu mer än jag vill undvika att se ut som om jag just har kommit fram från en huvudbutik. Därför köpte jag ett par yin-yang örhängen i helgen. Nu plockar jag runt på internet, letar efter en beskuren vit T-shirt med en stor yin yang på framsidan. En ull yin-yang-koppling (ovan) från Londons formgivare Milena Silvano är utsåld, men - bra nyheter - blir återfyllda i maj. Men det finns mycket mer att ha: Plötsligt, denna hippie-ikon vände Y2K-motivet är tillbaka är mode igen.

Mikrogendenser kan vanligtvis förklaras av trendiga människor, så jag hörde en: Mina Alyeshmerni, som bor i Brooklyn och äger online-boutique Maimoun, där hon bär stycken av Maryam Nassir Zadeh, Baserange och Mondo Mondo, bland andra designers. Alyeshmerni använder också en yin yang på hennes hemsida, som ett dekal på webbläsarfliken. "Jag brukar ta saker mer personligt än jag önskar, så att använda symbolen har fungerat som den här visuella påminnelsen om att utrymmen av positivitet och utrymmen av negativitet kan leva tillsammans lite mer rytmiskt än vi tror", säger hon. "Det är lite komiskt för mig som växer upp" - på 90-talet - visste jag inte riktigt vad den här symbolen betydde. Det var bara så allestädes närvarande. "

Samma sak gäller Nick Poe, kreativ chef för Sky Ting Yoga som prydde New Yorks studio med yin yangs. "Jag växte upp på 90-talet och symbolen påminner mig om St Marks Place. Du skulle gå dit och tjejer skulle få sina öron eller mageknapp genomborrade och få yin-yang smycken, säger han. "Det blev snällt spelat ut. Men det är verkligen för vackert en symbol som ska spelas ut. Vi använder det med allvar. "

Så yin yang har återvänt igen, den här gången artighet av människor i 30-årsåldern som var för unga att ta det väldigt seriöst första gången. Men du behöver inte bära yin yang på allvar: Internet är fullt av T-shirts med främmande huvuden som ersätter yin-yang prickarna, eller yin yangs som är gjorda av knuffiga katter. Men du gör det, ha på dig - på en T-shirt, på några strumpor, på örhängen - och du kommer sannolikt att avge några positiva, fredliga vibbar. Eller du kommer att tyckas som om du är på en nostalgi resa. Eller kanske är det en balans mellan de två.

Örhängen med yin yangs

Chuvora Smycken Kinesiska Yin Yang Stud Örhängen

Tekniskt köpte jag inte dessa; min kom från en lokal butik och hade himmelska ritningar på paketet. Men det här är en sann dupe och är sterling silver, inte generisk metall, så materialet kommer inte att irritera huden.

Plain Yin Yang Örhängen

Dessa all-silver studs är en pared-down ta på en redan ganska pared-down symbol. Bra för alla som letar efter en subtil yin yang.

Väskor med yin yangs

Yin Yang Standard Baggu

Baggu, alltid bra med ett tryck, har också uttryckt en hyllning till yin yang.

Foto: Kabir Fernandez

3D Zip Set

Och för alla som är redo att luta sig in i huvudbutikens ikonografi: Baggu har en tre-packs zip-påsar med inte bara yin yangs, utan smiley ansikten och fredsskyltar.

T-shirts med yin yangs

Tröja Planet Yin-Yang T-shirt

För dem som gillar att hålla sakerna enkla, är detta den vanligaste yin-yang-tee som finns.

Space Yin Yang T-shirt

Och för en galaktisk vridning: Den svarta yangen är faktiskt ett tryck av Vintergatan galaxen.

Stussy Stock Yin-Yang Tee

Unabashedly '90s.

Shorts med yin yangs

Fenty Puma av Rihanna Tearaway Mini Shorts

Dessa nylon shorts påminner om vintage boxning shorts.

Boardies Yin Yang Swim Short

Långt borta ser de ut som polka prickar. Det är nära en taoistisk påminnelse om det balanserade universum.

Odds och slutar med yin yangs

Montering Bomull Yin Yang Hat

En av mina favorit yin yang tillbehör där ute, den här hatten (den kommer också i blått) har lite New York Street-vendor-vibe, men i stället för att spränga "Brooklyn" får du bara en lugn och kärleksfull grafisk design.

Beholder All Good Pin

En två-i-ett: en yin yang med en sidosmiley.

Yin Yang badmatta

Om du faktiskt bär en yin yang känns som för mycket av ett engagemang, prova en enkel badmatta för att jazz upp din diskbänk.