den här saken är otroligt

Jag använder dessa lila droppar för att hålla mina blonda lås från att bli mässing

Anonim

Jag har färgat mitt hårblondin i nästan hälften av mitt liv, men det var inte förrän 2016 att jag började färga mina ögonbryn för att matcha också. Min färgämne gjorde förslaget: Jag har väldigt tjocka, mörka ögonbryn och genom att ta dem lättare, för att matcha mitt hår kom hela utseendet lite bättre.

Men som många människor som får blond färg blir mina regelbundet lite brassig - mycket mer äggula än vit frost. Den populära lösningen för detta är violetthudiga produkter som schampon, balsam och masker, men de goda är vanligtvis vansinnigt dyra (som $ 50 per flaska), långt mer än min frilansförfattares lön kan regelbundet täcka. Plus: Det dyrbara schamponet var inte exakt bra för att hantera mina färgade ögonbryn.

Vad mitt jobb som skönhetsförfattare har råd med är möjligheten att testa nya produkter. Så när jag skickades några IGK Mixed Feelings Leave-In Blonde Drops, var jag redan stoked för att prova ett mycket billigare violett alternativ. Ultrapurplepigmentet motverkar någon yellowness - de två nyanserna motsätter varandra på färghjulet, vilket bidrar till att negera brassiga toner - och dessa droppar har också prickly-pear-extraktolja, som jag tycker bidrar till att öka glans och undvika halmliknande hår. Men till skillnad från traditionella produkter för blont hår, är dessa droppar utformade för att vara blandade med vad som helst som lämnar in balsam eller stylingprodukt du redan använder.

IGK blandade känslor lämnar blonda droppar

Vad jag också har börjat gör är att klämma ut några extra lila droppar - för min naturligt mörka ögonbryn. Jag använder ungefär två eller tre droppar åt gången, två gånger i veckan. (Om jag har simat i en pool med klor, lägger jag till ett par droppar.) Jag skulle kunna få alla fina och bråka ut små skålar och borstar för att skapa min egen formel, men jag har funnit att ett finger fungerar bara bra. Specifikt, mitt ringfinger. Jag gnuggar droppar ihop, svep dem på, och omedelbart visade mina egenskaper mycket mjukare. Hittills har jag inte gjort för stor dugg i flaskan som jag redan har använt i tre månader - samma tid jag föreställer mig att jag skulle ha blivit blåst genom 50-flaskorna med schampo och balsam jag hade ögonen på .

Sedan jag började använda dropparna, har jag fått komplimanger på min smöriga, men inte gulblonda nyans, men kanske bäst av allt var när min dåvarande chef sa till mig att jag såg "mindre arg". Det var nog att få Jag ska stasha en annan Mixed Feelings-flaska under min diskbänk och berätta för varje enskild blond jag vet att de ska köpa sina egna.

Fler Strat-godkända produkter för blont underhåll

Rahua Shampoo

Rahua Classic Conditioner

Stratförfattaren Rio Viera-Newton slog kulan och gick i full platina med hjälp av Emaly Baum, "drottningen av att ta brunetter blonde" på Suite Caroline. Baum tippade Rio till Rahuas schampo och balsam, en vardagsutrustning som gör underverk för dubbla bearbetade lås. "Det är inte super fuktgivande, men det är näring och det kommer inte att ta bort din färg", säger Baum.

Sachajuan Silver Shampoo

Sachajuan Silver Conditioner

Purpurprodukter är nyckeln för att behålla perfekt gyllene tressar. Rio plockade upp denna välbedömda och inte alltför spännande Sachajuan-uppsättning före hennes blondinbehandling. Men var försiktig. "Om du använder det för mycket, " Baum noterar, "det kan verkligen tråkigt färgen och få det att bli mörkare och mindre glänsande."

Christophe Robin Regenerating Mask

Rio föredrar hårmaskor - nämligen den här Christophe Robin-masken - över traditionella balsam för en snabb dos hårfukta. "Jag älskar att använda detta efter att ha spenderat mycket tid i solen eller när jag kan känna att mina ändar blir lite spröda" skriver hon. Klippet har också gett om denna mask.

Clairol Shimmer Lights Original Shampoo

Writer Hesper Desloovere Dixon delade en gång sin rutin för att hålla sitt bleka blonde hår, väl, blekt och inte gult. Det här billiga shampooet är högt på listan: "Du kan spendera mycket pengar på ett lila schampo som luktar gott, eller inte mycket pengar på en som luktar som en gammal dam. Clairol Shimmer Lights kan stinka, men det knackar gult rätt ut ur din blondin. No-nonsense salongschampo är så högoktant, din platina kommer att sväva in i lila om du överdriver det - en rutin en gång i veckan är tillräckligt för att hålla svalare blonda toner fräscha och ljusa. "

Drybar "Blonde Ale" Brightening Shampoo

En gång från Hesper: "Om du är redo att uppgradera din lila shampoo och balsam, är Drybars Blonde Ale duo vägen att gå. Produkterna luktar som ett snyggt te, och balsammetare förutsätter faktiskt nog att du inte behöver stapla på serum och oljor efter det faktum. "