inte en professionell. Bara galen.

Är Fenty s "Uncensored" läppstift den nya MAC Ruby Woo?

Anonim

Redaktörens anteckning: Sedan vi först publicerade denna historia i april, har vi uppdaterat den med en video som visar läppstiften i åtgärd.

Om du är en läppstift person, skulle jag satsa pengar att MACs ikoniska matt Ruby Woo läppstift är för närvarande i din sminkväska. Det finns miljontals röda läppstift på marknaden, men Ruby Woos ljusblåröda pigment, flätig matt finish och långvarigt slitage gjorde läppstiftet en kultfavorit och sedan en häftklammer. Tro mig inte? MAC hävdar att det säljer fyra rör i skuggan varje minut .

Men i fjol vann den ikoniska produkten en värdig motståndare från Queen of Red Lipstick själv: Rihanna. Om du inte vet, finns det inget talande rött läppstift utan att nämna Bad Gal - hennes samordnade mattröda läpp och röd Calvin Klein glida vid 2012 Fashion Awards har fortfarande jag skakningar. Så när Rihanna släppte Stunna Lip Paint i Uncensored, dubbed "the perfect red" och "universellt smickrande" av hennes marknadsföringsteam blev jag omedelbart fascinerad.

Jag var dubbelt fascinerad när min syster, en daglig läppstiftsbärare och Ruby Woo devotee, berättade för mig att hon skulle gå tom för MAC-produkten och hade börjat subbing i Fenty's Uncensored. Hon hade hittat det genom en makeupartist, sa hon, som sa till henne att Uncensored hade en liknande pigment och flätig matt effekt till Ruby Woo, med en viktig skillnad: Ocensurerade, sa hon, skulle inte suga upp fukten ur min systers chapped vinter läppar. Sedan försökte produkten första gången har min syster slitit Rihanna Uncensored istället för MACs Ruby Woo nästan varje gång hon har gått ut. "Ruby Woo kommer alltid att vara min nr 1, " säger min syster, "men det här är en mycket nära sekund."

För två veckor sedan, ivrig att klä upp en vit T-shirt och jeans, bestämde jag mig slutligen för att ge produkten en gå själv. Det första jag märkte om Stunna Lip Paint är hur Rihanna förpackningen är: den magert spetsiga flaskan påminner mig om de spikade smycken och nageldekalerna som Rihanna brukar ha på sig. Det andra jag märkte är applikatorn, som Fenty-laget kallar en "lip-defining precision wand". Till skillnad från Ruby Woo, som kommer i traditionell läppstift form och går på matt, har Fenty's Uncensored en tjockare än vanligt doe-fot applikator (den svampiga tippen finns generellt i rör av läppglans) och går på vätska. Och medan jag i allmänhet uppskattar hur exakt en doppfotapplikator är, med ett pigment som är ljust och konsistens det här rinnande, oroade jag mig om att mina skakiga händer inte skulle kunna dra av det.

När jag började applicera, insåg jag att om du börjar i mitten av din läpp, applicerar mest produkt där och sedan jobbar dig upp till läpplinjen med mindre på muren, är det mycket lättare att få en rakare linje. Jag skulle inte säga att jag fina mina läppar perfekt, och jag hade definitivt rött över alla mina händer från att göra snabba ändringar, men för det mesta såg det bra ut.

Denna läppstift torkar också som en dröm. Det är en ultramatt sammet röd som är iögonfallande utan att se alltför pinup-y. Till skillnad från Ruby Woo, som går super tjockt, har Stunna Lip Paint känns som att ha ingenting alls.

Eftersom Fenty-laget hävdar att denna läppstift ser bra ut på alla, oavsett ålder eller hudton, tvingade jag min mamma, som är ungefär fem nyanser mörkare än mig, för att prova på det. Det såg vackert - även betydligt bättre - på henne.

Nästa sak jag testade var produktens livslängd. Jag hade hört att Rihanna själv säger i intervjuer att det skulle hållas kvar "även när du äter, och även när du gör". Jag satte detta på provet på det enda sättet jag visste hur: fyra kurser på en medelhavsmatbuffé, plus två och en halv glas vin, varefter jag sprang till badrummet för att kontrollera skadan. Jag var golvad. Medan den ultraprecise läppfösten hade något fläckig såg läppstiftet i stort sett samma ut som det gjorde fem och en halv timmar (plus en rörig måltid) tidigare. Det var lika ljust, och hade inte slits alls i mitt läppar. Och det tog bara två Bioderma-blötläggda bomullsplattor för att helt ta bort det när jag vände in för natten.

Så långt som det går mot Ruby Woo, säger jag det här: Att applicera Stunna Lip kräver mer tid, uppmärksamhet och Q-tips. Men jag tycker att det är absolut en värdefull investering för dem som inte brukar ha på sig rött läppstift, eller tycker inte typiskt hur läppstift känns; Denna produkts lätta natur är en av de coolaste sakerna om den. Och om du är en rörig ätare som jag är, tror jag att Fenty kan bara vara vinnaren.

Fint skönhet av Rihanna Stunna Lip Paint

MAC Matte läppstift

Andra Strat-godkända röda läppstift

Berikad Lip Luminizer Refill

"Dessa glansiga läppstift från Clé de Peau Beauté liknar nästan eleganta, gamla, långa cigaretthållare. De har en silkeslen konsistens och torka inte läpparna ut. "- Kathleen Hou

SaveAuthorized Retailer Face Stockholm Veil Läppstift i Tranbär

"Tegelstenen men ändå den ljusa färgen är freakishly smickrande, och den halvhäftiga täckningen gör att den ser speciellt bra ut på ett annat blott ansikte. Då köpte jag det specifikt eftersom det påminde mig om Carolyn Bessette-Kennedy. Sedan år senare kopplade Cat Marnell till ett blogginlägg som "bevisade" (vad det än betyder) att CBK var en Face Stockholm Cranberry Veil fanatiker! "- Alice Gregory

Kat Von D Studded Kiss Creme Läppstift i Underage Red

"Jag älskar färgen på denna läppstift. Jag har många olika läppstift - om jag bär leopard, kan jag bli mörkare, och om jag har rosa, kan jag bära något mer körsbär - men jag tvingar mig alltid mot den här färgen. "- Amanda Lepore