strat undersöker

Finns det något (icke-kirurgiskt) du kan göra om din hals?

Anonim

Det finns inget behov av att gömma sig i turtlenecks.

"Du kan skjuta kollagen och Botox och Restylane i dina rynkor och veckor, men utan kirurgi, det är inte en jävla sak du kan göra om en nacke", säger Nora Ephron en gång i sin bok av musings på skönhet och åldrande känner jag mig Dålig om min hals .

Även som en 20-någonting är min allt framträdande nackrynkor (jag är en obetydlig sloucher) en källa till oro för mig, eftersom min familj verkar vara genetiskt benägen för en Shar-Pei-liknande hals. Det har gjort mig att tänka mycket om de så kallade nackehöjande produkterna där ute som lovar att lyfta och skulpta detta kroppsområde som redan är notoriskt svårt att återvända. Kan du bara applicera en billigare åldrande ansiktscreme till resten av kroppen?

Paula Begoun av Paula's Choice - "kosmetikpolisen" själv - säger att "att köpa en separat produkt för [nacke och bröstområdet] är onödigt och oftare än inte totalt slöseri med pengar." Vi ställde samma fråga till dermatologer: Är en nackkräm ett slöseri med tid? Och om så är fallet, vad ska du använda på ditt ömtåliga decolletageområde?

Joshua Zeichner, chef för kosmetisk och klinisk forskning inom dermatologi vid Mount Sinai Hospital, och Debra Jaliman, en assistent professor i dermatologi vid Mount Sinai's Icahn School of Medicine, är faktiskt både pro-nekkräm. "Eventuellt fuktkräm som du ansöker i ansiktet kan appliceras på nacken, säger Jaliman. "Men en dedikerad halskräm är att föredra om du verkligen vill rikta in nackområdet. Skinnet på nacken är tunnare än huden på ansiktet och musklerna på nacken svagare, så en ansiktskräm kanske inte är rik nog. "Bra nog, men vad ska en person ens leta efter i nackkräm?

Vi har pratat om retinol (och retinol-alternativ) mycket här hos Strategist, och både Zeichner och Jaliman säger att allt som främjar cellulär omsättning som en retinol kommer att vara en användbar ingrediens för att mjuka hud och fina linjer. Zeichner tillägger att många produkter för nackområdet innehåller antioxidanter, niacinamid och peptider eftersom de stöder hälsosam kollagenproduktion, medan "några innehåller även polymerer som bildar en" ställning av sorter "ovanpå huden för att hjälpa till och stödja det tillfälligt. "Nedan frågade vi om specifika vilka produkter de tycker är bra på deras nackefastställda löften.

RoC Multi Correxion 5 i 1 Anti-Aging Bröst, Hals och Ansikts Cream med SPF 30

Här kan du enkelt hitta i ett apotek: RoCs Multi-Correxion 5-in-1 Cream (som berättar med namnet att det inte är receptbelagt för någon del av kroppen). Zeichner påpekar att det innehåller hexinol, en antioxidant som hjälper till att förhindra friradikalskador i huden och att produkten har testats kliniskt för att förbättra utseendet på linjer och rynkor i nacken. Det innehåller även SPF, vilket hjälper till att motverka bildåldring över tiden.

La Roche-Posay Hydraphase Intense Riche Face Fuktgivare med hyaluronsyra

Om du är en purist som insisterar på att använda hudvårdsprodukter som inte är förpackade i en burk, kan du prova en intensiv fuktkräm som denna med en pump från La Roche-Posay. "Du har färre oljekörtlar i nacken och ju mer fuktgivande krämen är desto bättre, " säger Jaliman. "Den här är bra för både ansikte och nacke, och innehåller hyaluronsyra för att hjälpa din hud behålla fukt och samtidigt minska nackans crepe-y-utseende."

Sisley Hals Cream

Denna grädde kombinerar en mängd olika botaniska extrakt - som sojaxtrakt, hästkastanjutdrag och röda alger - som bildar en skyddande tätning över huden och skyddar huden från skador på fri radikaler, säger Zeichner.

Replenix Utjämning Kropp Lotion

Replenix är en favorit bland de derma vi pollar, så det är ingen överraskning att deras kroppslotion kom upp här också. "En fuktkräm med retinol är en bra idé om du försöker minska utseendet på fina linjer och rynkor eller bara försöker förhindra framtida sådana", säger Jaliman, och hon rekommenderar den här för retinolen i fråga och tillsatt hyaluronsyra .

Murad Retinol Youth Renewal Night Cream

Och om jag kan kasta mitt huvud tillbaka in för att erbjuda några av mina egna hudvårdstips: Om du letar efter en bra, mild retinolprodukt, älskar jag verkligen den här. Jag släpper lite av det hela mitt ansikte och nacke innan jag hugger ut, och det har en push-up-applikation, så jag behöver inte oroa mig för att doppa mina smutsiga fingrar i en kruka. Medan det inte är billigt, hjälper det mig verkligen att vakna känns som en ny person (med synligt ljusare, jämnare hud).

skyn ICELAND Hydro Cool Firming Neck Gel med Niacinamid och Växt Collagen

Utöver krämer och fuktighetsgivare kan även något lättare som en plåtsmask hjälpa dig att blötlägga i antioxidanter och hudfastande ingredienser. Zeichner rekommenderar denna Skyn ​​Island mask (ett märke som är nära och kära till våra hjärtan) eftersom det innehåller botaniska extrakt som lugn inflammation och niacinamid, ett B-komplex vitamin som lyser och skapar huden.

Clarins V-Facial Intensive Wrap

Zeichner ringer också ut hästkastanjutdraget i denna Clarins ansiktsmask som "hjälper till att lugna hudinflammation för att bibehålla en stark hudfundament."