okej men hur bär jag det?

Det är (nästan, kanske) vår, så hur drar du av strumpor med sandaler?

Anonim

Sockor och sandaler, som en twosome, går vägen tillbaka: Arkeologer utgrävde de första dokumenterade par strumporna från Nilen i Egypten och ansåg att de gjordes mellan 250 och 450 e.Kr. Dessa strumpor hade splittrade tår, som uttryckligen utformades för att bäras av vissa proto-sandaler.

Och ändå har den senaste historien inte behandlat kombinationen vänligt. Tänk på Wikipedia-posten för "Strumpor och sandaler", som betyder: "Att ha på sig strumpor och sandaler tillsammans är en kontroversiell modekombination och socialt fenomen. Det anses vara en modefaux pas. "Parningen blir också hånad i en meme (en bild av Tevas och strumpor med texten" Det bästa sättet att skydda din jungfru ") och i minst en låt (spåret" Socks With Sandals "innehåller lyriken, " Några haters säger, "det var aldrig i!" ").

Mot dessa odds är Virginity Protecting tillbaka i stil. Snygga strumpor och sandalparationer fyllde banorna i år: Öppningsceremoni kopplade låga rosa sandaler med gråa strumpor; Ulla Johnson gick med ett skrynkligt gult par för sina svarta slutna klackar.

På sitt ansikte är ekvationen enkel: Ta ett (1) par sandaler och para det med ett (1) par strumpor. Men det är bedrägligt, och att få det rätt är inte lika lätt som det ser ut. Så vi tog in Karin Bereson, ägare av kult-clog varumärke nr 6, och en handfull stilfulla sockobsessiva, som Need Supplys köpare och Kalifornien byxor designer Jesse Kamm. Bereson har stylat sina träskor och sandaler med strumpor i flera år och har ackumulerat ett antal regler - eller, som hon säger det, "saker som kommer att göra utseendet enklare för socka och sandalen otrygga." Hon har ett brett Utmärkt uppskattning för utseendet: "Jag tänker alltid på gamla italienska mormor med sina nakna strumpor och deras lilla bilder, eller Miu Miu från 90-talet, vilket är när du först såg utseendet på ett fashionabelt sätt, säger hon. "Ibland märker ingen ensam, men du känner dig lite snyggare." Vi har katalogiserat reglerna - eller snarare, tips för avis - organiserad av sorts socka.

För rena strumpor med sandaler (och klackar)

"Med en ren, ladylike socka, prova dem med en ladylike sko: en mule, en klackhälsa eller en mocka sandal, " bereson säger. För detta var Darner strumpor den rungande vinnaren. I Jesse Kamms ord: "Jag älskar att para mina Darners med mina Martiniano-handskor och mina sjömanbyxor, " säger hon. "Jag gillar att ge en liten" sexuell ankel "när jag har chansen." Så gör moderedaktören Sue Williamson. "För att ha på sig en öppen sko, älskar jag mina Darners, som är $ 38 och är i grunden världens mest underhållande socka, men jag är besatt av dem", säger hon. "De ser väldigt coola ut med bror Vellies sandaler och är väldigt coola med allting." Även höjden på en Darner socka är perfekt: "Höjden på var dessa strumpor slår dig på benet fungerar med alla bentyper", säger Wendy Martin, grundare av Kick Pleat-boutique i Austin och Houston.

Darner Solid Mesh Socks

Den enhälliga favorit ladylike strumpan. (En anteckning: Williamson har också ett sunt hemligt och billigt alternativ till Darner. Det fina Walgreens-märket för kvinnor, som tyvärr inte är tillgängligt online.)

Darner Socks

Här, i en vacker fisknät.

Darner Socks

De är till salu vid öppningsceremonin!

Rachel Comey Hynde Tulle Socks In Pink

En high-fashion alternativ för detta, enligt Krystal Kemp, köparen på Need Supply, är de (givetvis dyra) Rachel Comey Hynde Tulle Socks. "När det börjar värma upp, bär jag dem med mina Maryam Nassir Zadeh-sandaler eller mina Dorateymur Harput-slipsar", säger hon. "Det är perfekt för när du inte har tid att få tårna färdiga och din sista pedi skäller av."

Martiniano Handske Sko i Tostado

Det här är den exakta skogen, i den exakta färgen som Kamm bär på för att uppnå sitt "sexiga ankel" -utseende.

Heel Suede Skor

Tekniskt sett inte en sandal, men enligt Beresons råd, här är en exceptionellt ladylike blockhälsa, i en mycket ladylike blush, för att visa upp några strumpor. Skulle se bra ut med Darners rost eller varmrosa färger ovanför.

För färgglada strumpor med sandaler

"Det är roligt att ta en socka som slår något ihop - bär rosa strumpor med röda skor, till exempel" berättar Bereson. "Jag tycker också att ljusa blues, som är sorts att ha ett ögonblick, är bra matchade med bruna sandaler. De skulle vara för kontrastiga med svart, men med kameler och bruna, de är riktigt bra. "För detta fick vi råd att prova med några skötta jeans. Denim fungerar som sin egen neutrala, men kommer inte att lägga till ännu en färg till den här blandningen, om du har en blå uttalande socka.

Kvinnor Crew Sheer

Uniqlo sockespel är för närvarande enastående. Dessa tre-pack med rena ankelsockor är en bra Darner-alternativ, och kommer i denna blå melodi.

Elizabeth Slide Honey

En annan Strat-redaktör här är en stor Nisolo-fläkt: Märket gör klassiskt snygga och verkligen bekväma läderskor.

Nikki Mule

Vi gillar också den här kamelfärgade, luktade mullen som säljs.

För ribbade strumpor med sandaler

Den praktiskt obestridda vinnaren för ribbade strumpor är Nike Dri-Fit Crew strumpor. "Om jag inte är i min Nikes, går jag suddlös", säger Lawrence Schlossman, redaktör för Grailed. Men med tanke på att dessa är mer atletiska, och de flesta bär dem med sneakers, parar dem med sandaler är ett certifierat knepigt försök. "Ribbed strumpor, och någon tyngre strumpor, är din bästa satsning på atletisk glidbanor eller Dansko träskor eller Birkenstocks. Skorna är tyngre och bredare och behöver därför en tyngre socka, säger Bereson. "Du kan bära dem med ett par skurna byxor."

Nike Dry Cushion Crew Training Socks

Favorit Nike strumpor.

Nike Men's Dri-Fit halv-kudde Crew Socks

Och i vitt.

Prada sockor med geometriska motiv

Dessa Prada-besättningar var också en stor statussocka i år.

Balenciaga Campaign Logo Tennis Socks

Vi skulle vara ombedda om vi slutade på näsan men för tillfället ribbade Balenciaga strumpor.

No Nonsense Women's Crew Socks

Kock och socka-och-sandal-dabbler Angela Dimayuga gillar att para Camper-klackar med Nike-strumpor, eller säger hon ett par Duane Reade-strumpor som läser "no nonsense" över toppen.

Birkenstock Arizona Suede Sandaler

De Birkenstocks som alla dessa atletiska strumpor fungerar bra med.

Rihanna X Puma Leadcat Fenty Fur Sandaler

Designer Lili Chemla, som gör sin egen sockssträng, tycker om att ha på sig sina tjocka, ryggade strumpor från Nike ("vikas över", lägger hon till) med Adidas-glidbanorna eller hennes Fenty Puma-glidor, beskuren jeans och en pastell beskuren T- skjorta.

För feststrumpor med sandaler

"Tabios glitterstrumpor är supertenniga och är perfekta för varma sommardagar när du vill krydda ditt utseende", säger Gia Seo, en kreativ konsult vars Instagram bio läser: Sock Influencer. "Dessutom skapade de en tjockare elastik vid den inre ankeln, så strumporna stannar upp vid det perfekta korsningen strax ovanför ditt fotled. "De är perfekta att bära med en häftad sandal med en plattform."

Tabio Glam Sparkle

Falke Fishnet Ankle Socks

Fishnet strumpor för en natt ute.

Suede Double-Band Platform Sandaler

I den andan att verkligen gå för det, skulle de här fina Prada-plattformarna i marinmussan gå med glittrande strumpor, för en fest

Stuart Weitzman Ankelband Läder Platform Sandaler

En annan chunky-platform-häl alternativ: dessa blockhälsade Stuart Weitzman skor finns på marknaden.

För grafiska strumpor med sandaler

Om du vill försöka Mount Everest av strumpor och sandaler - sandaler med en grafisk strumpa - följ en av två enkla regler: Matcha färgerna i vardera, eller mönstren i varje. Om du vill bära strumpor som skrivs ut med Edvard Munch som målar The Scream (ja, det är populära i staden just nu), bära orange eller röda sandaler för att reflektera orange på toppen av strumpan. Om du vill ha vita strumpor med Cookie Monster trycks på dem, bära blåa sandaler eller sandaler med en blå detalj.

Cookie Monster Sesam Street Socks

Kvinnors ZERØGRAND Slide Sandal

Prova dem med dessa!

Pixiesockan

"Jag tycker om att ha på mig mina randiga strumpor med min randiga Adidas sandaler för att vara randig, säger Chemla. "Eller min backless Gucci loafers med mitt glitterpar."

Adilette Cloudfoam Plus Stripes Slides

Chemlas bilder.