shopping irl

LA Cult Cactus Store öppnas i New York

Anonim

Även de mest kaktus-galna New Yorkersna har sannolikt aldrig sett denna typ av inventering.

En singelbit av Los Angeles anländer till New York på lördag: Cactus Store, pint-storleken Echo Park Cult Cactus Emporium ägd av designers vände saftiga obsessiva Max Martin, Carlos Morera och Jeff Kaplon. Butiken dyker upp till och med november vid 5 Essex Street, i ett skräddarsyddat växthus som ligger mycket intill den nu slutna M. Schames & Son-färgbutiken. Aluminium växthuset kommer att rymma ca 400 exotiska kaktusar, tillsammans med japanska trädgårdsredskap och en T-shirt tryckt med en råtta sitter på en kolla, designad av Martin och Morera.

Foto: max martin

Även de mest kaktus-galna New Yorkersna med saftiga packade fönsterbrädor har sannolikt aldrig sett denna typ av lager - eller träffade sådana real-deal-kaktussamlare tidigare. (Eller till och med hade en cactus-dedikerad butik till att börja med.) De 1500-eller så växterna som gjorde resan till Chinatown blev främst odlade i södra Kalifornien av långtidssamlare - lokalbefolkningen med hemma växthus och större kaktusfarmar - namnen på vilka Martin inte kommer att avslöja. ("Den informationen kan vara lite.

känslig ", säger han). Flera av Martin och Moreras växter kommer från en privat, en halvhundradig samling som de köpte från en lokal rörmokare som avled ett par år tillbaka. Det inkluderar Gymnocalycium samlat på Argentina på 1960-talet ($ 75) och en hundra år gammal Copiapoa cinerea ($ 1200) från Atacama-öknen i Chile. Morera - känd runt Echo Park som "The Cactus Guy" - pekar på några andra anmärkningsvärda samlarobjekt: Euphorbia canariensis (från $ 60), som är endemiska mot Kanarieöarna; och en Welwitschia från Angola ($ 190), som Martin beskriver som två löv växer i en trassig, lockig hög. Också till salu: Kaktusar med en mutation som gör att de virvlar runt sig själva ($ 340), spineless kaktus (från $ 255), och kaktusar med en pigmentationsstörning som gör deras kött olika färger. En av hans favoriter (som inte är till salu) är Aztekium ritteri, en av de långsammaste växande växterna på jorden, vars ungfiskar är storleken på en Tic Tac. "Vi har en storlek på en golfboll, " säger Martin. "Så du kan bara föreställa dig åldern på det."

Och om du inte kan göra det till Essex Street ...

Fox Farm Ocean Forest Potting Soil

Detta är en del av vår favoritpottningsjord - både för kaktus och icke-kaktus.

Sun Gro Horticulture Black Gold Cactus Mix

Hori Hori Garden Knife

Denna japanska Hori Hori kniv har nästan 800 femstjärniga recensioner på Amazon, och är ett super-allsidigt serrated verktyg som kan användas för grävning och skärning.