den här saken är otroligt

Den Lime Juice Jag Splash På Allt

Anonim

Ett streck i en Corona är välsmakande. Eller lägg till det i butiksköpte hummus för lite extra zing.Photo: Rättvisa av säljaren, Getty Images

Det är viktigt att ha färsk limejuice till hands om du är en person som gillar uppfriskande alkoholhaltiga drycker, men det är inte alltid bekvämt att hålla en påse färska lim i kylskåpet. Som en substitut är butiksinkad limejuice ännu värre än ingenting: Det smakar vanligtvis av Lysol eller i bästa fall som en limejellybön. Lyckligtvis finns det en mirakelrediens som löser problemet med limes. Det är billigt, hållbart och lätt att köpa. Det är Nellie & Joe's Famous Key West Lime Juice.

Det intressanta med Nellie & Joe's Famous Key West Lime Juice är att det inte är faktiskt känt. Jag har aldrig träffat någon som har köpt det eller har hört talas om varumärket. Jag köpte några flaskor till salu i en mataffär som inte längre lagrade den, blev beroende och hackligt rantade min leverans tills jag insåg att du kunde beställa den online.

Det finns tre differentierande faktorer med Nellie & Joe. En är massanivån, som är minimal men detekterbar. (Viktigt för drycker.) För det andra är användningen av nyckelkalk mot normala limer, vilket gör en skarpare och mer aromatisk juice. För det tredje är det faktum att det inte innehåller kalkolja, vilket är en ingrediens som många butiksköpta limejuicer bygger på (och som bidrar till Lysol-effekten).

Som ett resultat är detta den enda flaska juice som jag kommer att blanda med någon form av alkohol, inklusive men inte begränsat till tequila. Det representerar en stor fördel jämfört med färska nyckelkalkar i arbetet, eftersom nyckelkalkarna är små, svåra att hitta, lågavkastning och svårt att klämma. Jag beställer flaskorna i paket med två. Du behöver inte hålla de oöppnade i kylskåpet.

Applikationerna är mångfaldiga. Ett streck i en Corona är välsmakande. Ett streck i gröna smoothies lägger till tartness. Du kan använda den för att göra Nora Ephron's Key-lime pie. Du kan vara vild och distribuera den i en vinaigrette. Du kan lägga den på avokado med varm sås eller tillsätt lite till butiksköp hummus som behöver lite extra zing. Du kan blanda den med pulveriserat socker och glasera kakor med det. Det är ett all-purpose surt medel.

Nellie & Joe, under tiden, skulle kunna debitera dubbelt så mycket som de gör och jag skulle inte blinka, vilket är en mening jag kunde skriva om exakt noll andra livsmedelsprodukter.

Nellie & Joes berömda Key West Lime Juice (Pack of 3)

är en ny webbplats som är utformad för att täcka de mest användbara, expert rekommendationerna för saker att köpa över det stora e-handelslandskapet. Några av våra senaste erövringar inkluderar de bästa paraplyerna , biffknivarna , rullande bagage och yogamattor. Observera att alla priser kan ändras.

Om du köper något via våra länkar, kan New York tjäna en affilierad provision.

Relaterad

11 Cult kryddor du kan köpa på Amazon