tillverkad i Frankrike

Micro-Trends tar över Paris, enligt parisar

Anonim

En av våra poler, AnneMarie Laure, ser elegant ut.

Bastilladagen är lördag den 14 juli och för att fira Frankrikes nationella dag, ägnar vi veckan till de allra bästa franska sakerna. Du kanske känner till historier som vi har gjort på franska apoteksprodukter och kokböcker , men vi går ännu djupare i veckan, från de bästa böckerna på Paris och franska bakarier till de största franska pantrykomponenterna och mindre kända franska skönhetsprodukter . Välkommen till Made in France vecka .

I mars öppnade Urban Outfitters sitt första parisiska flaggskepp. Linjer av franska tonåren väntade på Rue de Rivoli för att ta hand om Champion hoodies och camo-print Dickies eftersom de uppenbarligen skulle vilja klä sig som.

ja, vi. Vilket är ironiskt eftersom det inte finns något amerikaner som mer än att försöka se ut som fransmännen. Du kommer inte bli förvånad att lära dig att om en Googles "hur man klär sig, " är det första förslaget som kommer upp "en fransk kvinna" och de tre första artiklarna är "De 12 hemligheterna att klä sig som franska kvinnor" Hur man klär sig som en fransk kvinna "och" Den franska kvinnans vägledning för att klä sig på vintern ". Jag föreställer mig att de flesta amerikanska kvinnor skulle göra riktigt hemska saker för att fånga den förvirrande mystiska essensen av en fransk kvinnas stil.

För att hedra den franska veckan på och i ett försök att se om vi kunde hitta ett nytt svar på den här ofta ifrågasatta frågan, har vi pollat ​​åtta snygga parisier på de icke-mästare, icke-Dickies mikrotrender som de har märkt i deras hemstad senast.

Raffia väskor

Seagrass Woven Bali Handväska Straw Bag

Målare Clemence Vezard nämnde överväldigheten hos kvinnor som tillverkade raffia väskor. "Sessun x My Little Now väska speciellt", sa hon. "Alla har det." Arkitekt Eloise Bosredon kom överens. "Paris har blivit galet senast för vävda korgar och påsar, " sa hon. Så gjorde bloggare Daphné Moreau. "Straw väskor!" Hon sa. "Varje parisisk tjej verkar ha på sig en i sommar." Eftersom Sessun-väskan inte längre är tillgänglig hittade vi två lämpliga (och mycket billigare) alternativ från Amazon.

Round Rattan Basket Handbag

Charmig.

Små väskor

Enligt skönhetsbloggaren Kenza Sadoun-el Glaoui har miniatyrväskor av alla ränder ett ögonblick. "Jag skulle säga att jag har sett många parisiska tjejer som bär minisäckar, " sa hon. "Små väskor, mini-ryggsäckar, minaudières. Min favorit är av Jacquemus. "Modell Sabina Socol har en annan liten handväskafavorit:" Naturligtvis är pärlorna Susan Alexandra väskor och pärlstavar i allmänhet överallt ", sa hon.

Susan Alexandra Strawberry Bag

Jacquemus Le Chiquita Läder Micro Bag

Leopardmönster

Vezard nämnde också stadens nuvarande besatthet med ett särskilt djurtryck: "Leopard allt, " sa hon. Denni Elias, grundare av franska varumärket Club Sirena, kom överens om. "Alla har den leopard-print penna kjol från Réalisation Par, " sa hon (det är sant: kolla här, här eller här för bevis).

Alice + Olivia Athen Silk kjol

Kjolen är slut i lager, men vi har hittat några lämpliga alternativ. Designer och ultimata "It" tjejen AnneLaure Mais nämnde också leopardmomentet.

Eres Les Essentials Aquarelle Leopard Print Baddräkt

"Leopardtryck har ett ögonblick denna säsong, uppenbarligen, " sa hon. Hon markerade en härlig leopard-tryck baddräkt från Eres.

90-talet allt

Elias beskrev nuvarande utseende i Paris som "Rachel och Monica från tidiga säsonger av Friends meets Clueless ." Hon sa att hon har sett många "rena, vanliga, 90-ish-tankar" och gillar särskilt versionen från Tibis vår / sommarkollektion. Vezard noterade också 90-talets trender som fick traction: "plexiglas färgade solglasögon, alla har dem", sa hon.

Tibi Classic Racer Back Camisole

Vintage 90-tal Ringer Tank Top

Royal Girl Vintage Oval Solglasögon

Raffia sandaler

Noa Havre Raffia Vävda Mellanhår

Enligt Socol är de mest eftertraktade skorna i Paris just nu "raffia sandaler, som de från Miista."

Jeffrey Campbell Mélange Slide Sandal

Dessa är billigare och vi tycker också väldigt trevligt.

Diverse

Owfeel Plaster Bust Statues (uppsättning av 10)

Mais har märkt en märklig, lite mer nischhemsignalutveckling: "Jag har märkt på Instagram, " sa hon, "många människor inredar sina hus med gipsbyster. Jag köpte en i vax från Trudon, men jag letar fortfarande efter en mer perfekt. Jag ser dem ofta på Instagram! "Om du inte trodde henne, gav hon bevis: se här, eller här.

Pleats Var vänlig Issey Miyake Plisserad Brushstroke Top

Bosredon nämnde en förekomst av pläterade kläder. "Det är en stor förälskelse på pläterade kläder i Paris just nu", sa hon. Vi hittade en dyr, men härlig, skjorta på Saks (från den perennially älskade Pleats Please) som passar räkningen.