den här saken är otroligt

Min jaga för den perfekta sköldpaddan

Anonim

illustration av Joana Avillez

Turtleneck. Buren av kindergartners, farmor, och beat-poet impersonators lika. Iconified av Hepburns halsar, Jobs, Keaton. Det kan förmedla intelligens, eller det kan gömma gåswaddle. Till skillnad från sin kusin, den mocka sköldpaddan går den aldrig ut ur stil.

Jag kommer ihåg min första: blekrosa med ett mönster av små, gröna diamanter. En eller två gånger blåste jag min näsa i den. Var det inte en bunke? ", Förklarade hon." Dessutom förlänger den formen, vilket är nyckeln till framgångsrik skiktning. "

Relaterade berättelser

Min mamma tar aldrig av dessa Ted Muehling örhängen

Nacken är kraftfull (när den smyckas), erogen (när den är gömd) och otroligt sårbar (främst till vampyrbett). Men för det mesta är min nacke bara kall. Jag behövde en klädsel byggd för sin existens.

Specifikt ville jag den vuxna motsvarigheten till den komfort som turtlenecks gav mig som ett barn, som känslan av att ompröva den Sesam Street- segmentet från 80-talet där de besöker en kritongfabrik. Och jag ville ha enkelhet och modern elegans som skulle snygga in i den höga midjan på mina Rachel Comey-jeans.

Jag började en undersökning: Vad var den bästa turtleneck på marknaden? Jag undersökte vänner och bekanta och människor jag måste ha träffat en gång - vilket betyder att jag frågade Facebook. Resultaten var avgörande.

Everlane Pima Stretch Turtleneck kom in på första plats och vann genom volymen "Everlane !!!" utrop i kommentarerna. Runner-up var Tissue Turtleneck från J.Crew. "Du kan också få tre bokstäver broderade också. Jag har en marin som säger OOF. "Många kommenterare uttryckte glädje för ett oslagbart erbjudande från Wolford på 275 dollar. Dessa var dock inte vad jag hade i åtanke. Jag var efter något billigt och ersättningsbart, något som - om det lyckades - skulle kunna multipliceras med regnbågen, något att verkligen blåsa näsan i.

Så det var min vän Charles förslag: "Jag menar Lands End om du köper i bulk / många färger", som svängde mig mest. Kaitlin fortsatte att bygga fallet, "halsen är särskilt hög, som jag gillar. Förra veckan fick jag en i exakt samma apelsin som Jane Fondas barfota i parken . "Denna hänvisning till en kritisk filmsköldpadda lämnade mig varmt runt kragen. Jag såldes, så jag klickade lägg till i kundvagnen.

De talade båda om Layering Turtleneck från Lands End - en bomull, rayon och spandex soufflé som för närvarande säljs i valda färger för $ 8. Viktigast av allt är det inte kliande - en oförglömlig kvalitet som om den inte respekteras kommer att krossa dig. Det är tätt, men inte för hårt. Det finns en del bagginess till midsectionen; och tyget är inte så tunt att du känner dig som en röntgenstråle. Jag har slitit ut den hela tiden på dagen: hunden går på morgonen i lata leggings och mina bara kvarterskor, middag på Odeon med silverbyxor och läppstift färgen på en trafikkonus. Denna turtleneck är enkel, mjuk, billig och får jobbet gjort. Det är ett häftklammer som drar sig in i bakgrunden, som ett mörkat musei som visar ljus på bara ditt ansikte.

Kvinnors Shaped Layering Turtleneck

Andra Turtlenecks nämns

Pima Stretch Turtleneck

Tissue Turtleneck T-shirt

Wolford Luxe Pullover