jag kan inte sluta köpa

Min Midsommar Shopping Secret: eBay säljer Incredible Secondhand Eileen Fisher

Anonim

En linne Eileen Fisher jacka och tank set.

Det finns en del på eBay där du kan köpa en hel garderob av linne kläder för under $ 100. Luftiga klänningar i burnt-orange och poppy-red gå för $ 29, 88, eller $ 6, 99. Det finns ganska bokstavligen sidor och sidor av beskuren, flared byxor, som går för $ 19, 50, eller $ 23, eller $ 18, 69.

Jag delar det här med dig nu, för det är nästan i augusti, det är varmt, mina jeans känns som korvhöljen, mina bomulls-T-shirts är färgade med svett och den ena klänningen som kände sig bekväm för mig när fuktighetsindexet träffade 100 procent har nyligen riva nära min övre lår.

Linne, som vi lärde oss av min kollega Margaret's magnum opus på tyget, är den bästa lösningen för att klä sig bekvämt i värmen: Den andas, det torkar snabbt och det håller dig cool när du bestämt inte är. Som hon sa: "Det är naturens tekniska kläder." Och, som hon skrev, finns det snyggare klädselkläder att välja ut än någonsin: Paloma Ulls vackra linneväxlingsklänningar och skötbyxor, Blluemades ljusa, collared jackor och luftiga jumpsuits. Problemet är att dessa saker är dyra - till och med för en gång säljs en Paloma Ull linne slits kjol för $ 185 på eBay och en off-the-shoulder klänning kostar $ 140.

Som tar mig tillbaka till min speciella hemlighet, den online skattkran som driver mig svalt genom att falla: vintage Eileen Fisher. Fishers strukturella linneunderlag debuterade på 1980-talet, och hon har varit grundstöt sedan, särskilt för kvinnor i städer. Det betyder att det finns mycket av det där ute, vilket i sin tur innebär att det kostar allt mycket lägre än det borde vara på eBay. Sammanlagt: Återförsäljningsplatsen är jämn med miniläge, billig Eileen Fisher.

Tänk på vad du vill äga i linne. Byxor? Skriv "Eileen Fisher linnebyxor". Tjugotre sidor, eller ungefär 1 104 par byxor, kommer att visas. Det är mycket att sortera igenom, men mellan rayonblandningarna och några dimmiga grå shorts hittar du par som nästan inte kan skiljas från de 200 kronor som säljs på Paloma Ull: Många är beskurna, brettbenade och kommer i 2018s favoritfärger som lavendel, avokado-grön och rostrött.

Min favorit delmängd av denna kategori är uppsättningarna: billiga monokroma skjortor och byxor som billigt skapar en look som omfamnas av mode märken som Tom Ford och Balenciaga, Solange och Hadids. Jag köpte en grön jacka och byxor duo och har slitit den ihop och i delar åtminstone en gång i veckan sedan (oftast på dagar då temperaturen spikar på 90-talet) vilket gör priset per slitage någonstans i centen vid denna punkt. Nedan finns en mängd överkomliga Eileen Fisherbyxor, kjolar och jackor. Och när dessa oundvikligen säljer, vet du vad du ska söka för att hitta fler alternativ: "Eileen Fisher", "linne" och det kläderobjekt du själv väljer. Jag ser inte särskilt väl torka när som helst snart.

Byxor

Eileen Fisher Green Irish Linen Clamming Pants

Eileen Fisher Heavy Organic Linen Cropped Byxor

FLAX av Jeanne Engelhart Blue Linen Pants

Dessa är vintage FLAX av Jeanne Engelhart - ett annat märke med en skattkista av linne på Ebay.

Eileen Fisher Linen Pink Pants

Eileen Fisher Linen Petite Crop Elastic Blue Pants

Eileen Fisher Linne / Siden Straight Leg Dress Byxor

Eileen Fisher Womens Organic Linen Pants Wide Leg Burned Rust

Ställer

Eileen Fisher Green 100% Irish Linen 2 Pc Pant Set

Eileen Fisher 2 Piece White Linen Blend Capri Set

Eileen Fisher 2-Piece TwinSet Citron Linen Tank och Skjorta Set

Eileen Fisher Linen Mix 2 Piece Set

Klänningar och kjolar

Eileen Fisher kvinnors crepe silkesmix A-line kjol

Eileen Fisher Organic Handkerchief Long Wrap Tunika