provningstestning

Ny sak vi försökte: Warby Parker i läsglasögon

Anonim

Det här är inte din mormors Rite Aid-läsare.

För några månader sedan fick vi ett mail om ett nytt företag, Look Optic, en startfaktura själv (i så många ord) som Warby Parker i läsglasögon; Designteamet består av Oliver Peoples alumner, deras glasögon är tillverkade av samma företag bakom Garrett Leight, och med varje par köpt, doneras till Charity: Water. Alla glasögon kostar $ 68, och de kommer i en rad snygga former och färger (Sullivan, Bond, Abbey). Konceptet är ganska enkelt: att störa Rite Aid-läsglasmarknaden. Eftersom dessa handlar om trippelkostnaden för apotekskramar passerade vi två par Sullivan-stilen till New York Magazine, redaktör Ed Clarke, som har på sig läsare under det gångna året för att se om de är värda priset. Hon bar dem i två månader och rapporterade tillbaka till oss med sina tankar.

Pre-Look Optic, Ann skulle gå till Duane Reade, eller Target, och lagra upp på $ 20 läsare. "Jag skulle bara slänga dem i min handväska, hålla en massa hemma, en massa på jobbet", sa hon till oss. "Men med de billigorna skulle en arm falla av, eller de skulle börja luta till ena sidan." Under de senaste två månaderna har hon bara drabbat hennes Looks; "Och nu är de mina gå till glasögon", säger hon. Hon håller ett par på sitt skrivbord och ett par hemma. "Egentligen är den främsta anledningen till att jag gillar dem, för att de är så robusta. De känner sig välgjorda. Jag tror inte att det finns någon skillnad i linserna, själva, men de känner mig mycket bättre på mitt ansikte. De känns som riktiga glasögon, säger hon. Det beror delvis på att de är full-frame glasögon, i motsats till typiska halvrama glasögon, som Ann säger att hon inte saknar. "De är bara.

fast, "säger hon. "De är inte ljusare, de är inte tyngre, de passar mig bara bra och de tippar inte åt sidan." Hon gillar också det snygga filtfallet, vars insida är fodrat med ett mjukt tyg, så att linser får inte scuffed. Plus, säger hon, "Jag älskar att ramarna är något frostade. Jag kan inte berätta varför jag gillar det, men jag gör det. "

Så skulle hon spendera $ 68 på ett annat par? "Det är mycket pengar", erkänner hon. "Men om jag spenderar $ 20 på flera par om året, som alltid bryter, kan jag bara."

Sullivan läsglasögon