Jag fortsätter att se detta

Nästa Status Tote kan bara vara $ 5 Fisherman Net Bag

Anonim

Precis som du kom precis tillbaka från le marché .

Förra veckan dränkte Creatures of Comfort en ny produkt i en Instagram Story: ljusblå och babyblå läderväskor laserskärda för att se ut som nät, med stora stålhandtag. Påsarna var som exklusiva, nästa-gen-fiskare-livsmedelspåsar - den sort som populariserades de senaste åren av Céline (som släppte en version av påsen 2015) och Vetements (som innehöll en hösten 2017 se bok).

Dessa hyllningar är intressanta, men kanske onödiga. När allt kommer omkring upplever vi för närvarande en gyllene era av avslappnade och mycket prisvärda verktygssäckar: Hardy nylon Baggus, tryckta totes, tyg på mexikanska marknaden och halmkorgar är så väl integrerade i modern stil - och förmedlar status på sin egen konstiga sätt - att utgifterna hundratals på de dyra motsvarigheterna verkar inte värda det. Särskilt som det gäller den ödmjuka nätpåsen.

Nätpåsar, från vad vi kan ta upp, uppträdde på 1920-talet i Tjeckoslovakien som en livsmedelspåse innan de blev allestädes närvarande över hela världen när trendsättande pariser började använda dem på 60- och 70-talen för att beställa baguetter hem från marknaden. Gabrielle Pelletier, tillbehörsköparen på e-handelsplatsen Lisa Says Gah, ger den franska krediten för den senaste återuppkomsten av net-bag popularitet också: Anne-Laure Mais, den kreativa direktören för Musier Paris och Jeanne Damas, grundaren av klädstreck Rouje, båda av dem började bära dem offentligt (på gatan och online, där deras kläder ses och dissekeras av några kombinerade 1, 5 miljoner följare) runt 2016. Vid den tiden började vi märka att kvinnor tog tag på nätpåsar från fläckar som Pearl River Mart i Chinatown, byta dem in för sina skärmtryckta canvas totes, eller använda dem för stranddagar.

Pelletier säger att versionen av nätväskan som finns på Lisa Says Gah har gjort exceptionellt bra under de två åren sedan hon började strumpa den. "Jag tycker att folk är glada över att inte behöva köpa en" It "designerpåse längre", säger hon. "Nätväskan är mångsidig, billig och elegant - du kan använda den från dag till natt." (Om du planerar att handla en dag till natt, här är ett tips: få några nylonpåsar för att hålla dina mindre saker. Annars kommer de absolut att falla ut.)

Och vem skulle inte gilla tanken på en något chicer, könslös, expanderbar och otroligt billig (jag vet inte kan lita på dyra väskor) tote? Vi tycker att det är som Euro-versionen av de klara vinylväskorna som har dykt upp överallt: genomskinlig, men i ett avslappnat sätt att lämna bönderna på marknaden. Här är de nya uttalande påsar - förutom en designer väska, den priciest är bara $ 36 - vi gillar det bästa.

Kate Net Tygväska

På UO är de tillgängliga i rosa, gul, röd och en vacker periwinkle.

Stoncel Pack med 2 Cotton Net Shopping Tote

En tvåferd.

2 Pack Cotton Mesh String Handväska

Och en annan, utom dessa är baby rosa (och har extra långa handtag).

Filt Large Net Bag - Natural

Den här är gjord av Filt, ett Normandiebaserat företag som har funnits sedan 1855.

Abaca Mini Eco-Tote

Lisa Says Gah ekoto-tote från Abaca har ett litet litet handtag och kommer i en fin naturlig nyans.

Cosmos Cotton Net Tote

Lysröd och $ 3. En vinnande kombination.

Eco-Bags String Bag Tote

Bred för en stor jordbruksmarknadstrafik.

Vävd Tote

Tillverkad av en bromeliadväxt, "en av naturens starkaste material".

M'O Exklusiv Netted Straw Tote Bag

Okej, det här är 210 dollar. Och det kommer säkert inte att passa några grönsaker. Men det är en väldigt elegant och strukturerad trend.