inte en professionell. Bara galen

För ett års årsdag för min hudvård Google Doc uppdaterade jag det

Anonim

Några nya inlägg till min galna hudvård Google doc.

Om du läser detta är chansen att för ett år sedan läser du om min Google doc. Om du inte har någon aning om vad jag pratar om, här är det som hände: Efter att ha gått igenom en stavning där min hud stressades och irriterade, började jag utförligt undersöka skönhetsprodukter, K-skönhet och 12-stegs rutiner online. När jag spikade ner min rutin (och en gång min hud hade förbättrats dramatiskt) frågade några nyfiken vänner om jag skulle dela den, så jag satte hela den galena regimen i ett Google doc.

Den kom i händerna på en vän till en vän, någon chef började titta på den, och sedan kom den fram till. Resten är historia - eller åtminstone den senaste historien, eftersom det bara har varit ett år.

Men mycket har förändrats under det gångna året. Jag var tvungen att sluta SK-II Ansiktsbehandling Essence och Tatcha Indigo Recovery Cream för att rädda mina finanser. Mitt eksem har förvärrats (jag har nu det på botten av mina fötter, vilket jag antar är en konversation för en annan tid). Och jag har äntligen kommit till det faktum att 85 procent av tiden minskar mejeri i cystisk akne. Så medan min gamla rutin var bra för mig - och jag upp varje gång någon annan säger att det var bra för dem - min alltmer torra, fläckiga hud och mitt vägran att ge upp mjuk servering har tvingat mig att prova många fler produkter. Efter djupdykning i hudvårdsbloggar, subredditrådar och YouTube-videor (och du vet, 12 månader med att testa och skriva om produkter för dig), trodde jag att Google doc kunde använda en uppdatering för 2018.

En anteckning: Navigera den stora världen av hudvård kan vara verkligen förvirrande. Och korrekt produktansökan är avgörande om du vill se resultat. Så jag delar denna oerhört hjälpsamma och grundliga guide till skiktning av hudvårdsprodukter, från K-beauty blogger Tracy "Fanserviced" Robey. Den här guiden beskriver varje steg i K-beauty processen i större detalj än jag kan, tillsammans med hjälpsamma bilder. Och du behöver det: Ett år in, och jag har hittat och fallit för många nya produkter, och "Google doc" innehåller nu flera ädelstenar än tidigare.

Steg ett: Rengör

Banila Co Clean It Zero

Jag har haft Clean It Zero rengöringsmedel i mitt badrum ett tag, och jag gillade det bra. Men för några månader sedan släppte Banila en ny och förbättrad formel av K-beauty klassikerna och jag blev verkligen förälskad. Den mjukare konsistensen av denna produkt - plus tillsatsen av vitamin E - gör verkligen underbara saker för min hud, vilket gör det mjukt och smidigt varje gång.

Japanfusion Pure Transforming Cleanser

Min andra nuvarande go-to cleanser är från Beauty Pie. Jag har överkänslig, torr, känslig hud och gelrengörare tenderar att torka ut mig, medan oljor tenderar att inte hydratisera tillräckligt. Så jag graviterar typiskt mot standard rengöringsmjölk. Men omkring 100 olika personer berättade för mig att denna rengöring var unik, livsförändrande och närande. Jag var fascinerad, men inte såld. Sedan tog Jen Goldstein från Fat Mascara skönhetsbloggen upp produkten på sin podcast och sa: "Det är som att tvätta ansiktet med en fuktkräm - på ett bra sätt." Oavsett att jag inom 24 timmar lättade det hela mitt ansikte. Det fortsätter som en balm, då när du gnuggar den blir den en olja, och när du lägger till vatten blir det en mjölk. Den har trulydon otroliga saker för min hud.

Steg två: Ton

Biologique Recherche Lotion P50 Original

K-skönhetsprocessen kräver rengöring, toning, vitamin C och exfoliering i den ordningen. Biologique är dock både en toner och en exfoliant, så om jag använder Lotion P50 använder jag aldrig en annan toner efteråt, och jag hoppar över det exfolierande steget nedan, eftersom det skulle vara alltför intensivt för min hud (jag skakar till och med tänker på det) . Om du läser mycket om hudvård, är du säker på att du är uttråkad att höra om hur stor den här dyra, stinkiga franska produkten är. Men det är verkligen så bra. Det är en av de mest effektiva produkterna för att läka hyperpigmentering, bekämpa akne och hjälpa till att förbättra din övergripande hudfärg. Men det är väldigt starkt, så om du planerar att köpa den här produkten online, skulle jag överväga att kolla in denna P50 guide från Into the Gloss - det förklarar vilken av de många olika versionerna av P50 som är bäst för vissa hudtyper. Jag häller några små droppar av detta i en bomullsplatta och dab det över hela mitt ansikte, efter min rengöringsmedel.

Leegeehaam Grow Hyal B5 Toner

Ibland kan P50 vara intensiv, särskilt under sommaren när jag spenderar lite tid ute i solen. Så jag gillar att ta raster ur det och sub i en mildare toner. Det är då jag använder den här superpumpande, närande tonern. Den innehåller fem olika typer av hyaluronsyra för maximal hydrering, ponnyxtrakt för ljusning och centella för lugnande, arg hud. Den här tonern gör att min hud ser ut som glas.

Steg tre: C-vitamin

Tidlös hudvård 30% vitamin C

Okej grabbar, håll dig fokuserad. Det är här den här rutinen blir förvirrande. Vitamin C, som lyser din hud och bleknar mörka fläckar, ska fortsätta efter att du har tonat och innan du exfolierar. Om du använder en toner-exfoliant kombination som P50, lägger du på C-vitamin efter. Följer vi fortfarande? Är du rädd? Det är okej, här är den visuella guiden igen för att hålla dig jordad.

Jag tenderar att prova mycket vitamin C-serum - de får mig inte att bryta ut, och om de är potenta, vet jag hur de ska mildra dem lätt i min rutin (sakta öka doserna en gång i veckan och ha mycket av solskyddsmedel). Resultaten av detta vitamin C-serum är hårda, och det är hälften av priset på min förutvarande älskare Drunk Elephant Vitamin C. Konsistens är nyckeln här, så om du vill se denna produkt fungerar dess underverk, använd det varje dag. Som sagt är denna produkt förmodligen inte rätt för dig om du har överkänslig hud.

Cosrx Triple C Lightning Liquid

Detta är ett annat bra alternativ för ett effektivt, inte för dyrt vitamin C. Det är jättebra att hjälpa mörka fläckar och tråkig hud utan att vara för aggressiv.

med kod: SGBF18

Steg fyra: Exfoliate

Cosrx AHA 7 Whitehead Power Liquid

Nu för de enkla exfoliatorerna. Ett Google Doc-original, den här AHA-produkten är utmärkt för bekämpning av akne, utjämning av ojämn konsistens och minskande rodnad. Men som P50 är den väldigt stark. När min hud går igenom en känslig fas eller när det är sommar och jag är utanför mycket (men vill vara säker på att jag aktivt bekämpar akne) tar jag en pump av detta och sprider den bara på problemområden, efter att jag applicerat vitamin C. Jag använder det här en gång om dagen på kvällen, men bara när jag inte använder P50.

Charcoal Chai Tea Pore Refining Glödkudde

I dagar då jag vill ha mindre intensiv exfoliering, deltar jag i dessa Glow Pads för Whitehead Power Liquid. Om du har ultrasensitiv hud, är dessa kuddar ett bra sätt att få en fin exfolierad, ren glöd utan att applicera något som är för slipande. Den normala väntetiden för att en exfoliant verkligen sjunker in i huden är 20-30 minuter, och jag försöker men realistiskt väntar jag vanligtvis bara tills produkten inte känner sig våt på huden innan jag går vidare till nästa steg (essenser, Kommer härnäst).

Steg fem: Essens

Cosrx Advanced Snail Mucin Power Essence

En verkligt skiftande produkt, med allvarligt hängivna anhängare (som Jude Chao, i bloggen Femti Skuggar av Snigel). Hydrerande och retexturizing, denna produkt kommer att förbättra din huds övergripande hälsa och radiancy betydligt. Om du kämpar med torrhet, akne, fina linjer eller tråkig hud, överväga definitivt att prova den här produkten. Jag applicerar om tre till fyra pumpar av detta i min handflata och klappa det i min hud några minuter efter exfoliering.

Missha Revolutionen

Denna produkt är mer på den vattna sidan än Cosrx klibbiga, goopy Snail Mucin. Men det hydrerar min hud lika bra och håller den så snygging. Jag har också funnit att detta fungerar för att hjälpa till att läka några sår eller gamla fläckar på min hud.

Steg sex: ampull

Yuripibu Asiatica Calming Ampoule

Vad är skillnaden mellan ett serum och en ampull, kanske du frågar? Ampuller är i grunden serum på steroider - supercharged och högkoncentrerad, dessa ska inte användas varje dag, utan snarare när du behöver en seriös boost. Jag använder ampuller en gång i veckan, eller när jag har allvarligt huddrama. När jag har att göra med röd, pimply, irriterad hud, älskar jag den här från Yuripibu. Centella asiatica, den viktigaste ingrediensen i denna produkt, är utmärkt för att läka sår och påskynda återhämtningsprocessen hos alla plockade, olyckliga hudar.

Leegeehaam Vita Propolis Ampoule

När jag hade nöjet att intervjua Chao ranade hon om hur mycket det här gör för att plotta och utjämna hennes hud. Så, inte kunna motstå någonting hon rekommenderar någonsin, jag försökte ut det själv. Denna ampull är otroligt att göra din hud ser super glödande och fyller i princip bara några rader i huden för att ge dig den mjuka ytan som är möjlig. Min mamma använder den och älskar den för att bekämpa fina linjer och rynkor, men jag räddar den för förskyndad hudvård eftersom min foundation ser felfri ut över denna produkt.

Växtbasen Time Stop Collagen Ampoule

Ett tredje alternativ! Denna växtbaserade ampull är ett annat fantastiskt sätt att bekämpa rynkor och fina linjer. 76, 52 procent svamp extrakt stimulerar kollagen så att din hud ser plump och levande, medan aloe och centella hjälper till att lugna ilsken eller någon form av rodnad.

Steg sju: serum

Shark Sauce

Din serum kommer på när du har klappat dina ampuller i huden och gav dem en sekund att sjunka in. Om du någonsin varit på r / AsianBeauty, har du redan testat, testat och rekommenderat denna produkt till en vän. Nästan varje tråd har åtminstone en omnämnande av produkten, med femstjärniga recensioner om effekterna av denna produkt på hyperpigmentering. Och ja, rykten är sanna. det är jätte bra. Förpackad med niacinamider och N-acetylglukosamin för hyperpigmentering och hyaluronsyra och grönt-textrakt för att ge näring till huden, gör den här produkten verkligen allt. Inom två veckor såg jag en stor skillnad på vissa akne ärr som jag hade försökt att bli av med i månader. Det finns några ingredienser i detta som människor är känsliga för, nämligen sea kelp bioferment. Så om du är känslig men vill prova den här produkten, skulle jag rekommendera att använda den som en fläckbehandling på hyperpigmenterade områden, istället för att lätta över hela huden. Också nej det innehåller inga hajdelar i den. Det kallas bara det eftersom förpackningen har en söt haj på den.

Acnebarrier Protect Spots

Jag älskar Shark Sauce för läkning av ärr, men den här produkten är min go-to när jag försöker bekämpa aktiva breakouts. Det är ett riktigt bra te-trädserum för lugnande arga zits och krymper dem väsentligt i storlek, utan att vara för intensiv eller torkande.

Steg åtta: Bladmasker

Ledare Snail Therapy Skin Clinic Face Mask

Detta är punkten i din rutin där du lägger på en arkmask. Jag är så besatt av de reparativa och helande effekterna som snigeln har på min hud. Den här masken från ledare håller min hud så snäll och hälsosam, samtidigt som jag hjälper till med eventuella fläckar eller torra fläckar. [ Redaktörens anteckning: Tyvärr såsåldes dessa, men Rio säger att Cosrx's Holy Moly Snail- maskor är en bra och billigare. ]

Redaktörens anmärkning: Även om dessa speciella ansiktsmaskar för närvarande inte är tillgängliga rekommenderar vi starkt dessa SKEDERM-slakmucinmasker .

Coxrx Holy Moly Snail Mask

Redaktörens anmärkning: Medan COSRX Holy Moly Snail Mask är tillgänglig, rekommenderar vi COSRX One Step Original Clear Kit .

Min Skönhetsdagbok Reparera Power Duo

För en fuktgivande och reparativ boost, älskar jag den här från My Beauty Diary. Det gör min hud så dugg ut.

Vattenmelon Glödjelly Sheet Mask

Jag älskar också denna fuktförstärkande mask från Glow Recipe, speciellt för att förbereda huden för smink. Det ger en perfekt spark av fukt, och din smink kommer att glida på vackert efteråt.

Steg Nio: Fuktighetskräm

Cosrx Hyaluronsyra Intensiv Grädde

Den här är för alla mina torkade människor där ute. Om du är så torr, känslig och eksem utsatt som jag är, och du tycker ofta att även de "superhydrerande" fuktgivarna faktiskt inte fyller på din hud, gör dig själv en tjänst och försök med denna fuktkräm. Det är superrikt och verkligen en av de enda fuktgivarna som jag har hittat som går djupt in i min hud och håller den glad och näring hela dagen. Jag tycker att ibland när jag först sätter på det, tänker jag själv efteråt, helvete, jag är superglänsande . Oroa dig inte: Det är inget som en liten bit av inställningspulver inte kommer att fixa.

Tula Skincare Hydrating Day and Night Cream

Jag använder sällan något annat än Cosrx-fuktgivaren, men på dagar när jag har slutat använder jag den här från Tula. Det är inte så tätt och rikt som Cosrx, men det låter mig inte känna mig torr senare på dagen. Det är också fyllt med probiotika. Detta är ett utmärkt val för dem som vill ha lite fin hydrering, men är inte så intensiva uttorkad som jag är.

Steg Tio: Ögonkräm

Drunk Elephant C-Tango Multivitamin Eye Cream

Jag har riktigt dåliga mörka cirklar under mina ögon. Många produkter som jag har försökt ger mig under fukt i ögonen så att det är lättare att dölja mina mörka cirklar, men ingen har någonsin gjort en stor förändring på själva mörkret. Tills jag försökte denna C-Tango ögonkräm från Drunk Elephant. En månad efter att jag började använda den dagligen kunde jag verkligen se en synlig skillnad i mina under ögons mörker. Jag säger inte att de är helt borta, men de lyser upp.

Steg 11: SPF

La Roche-Posay Anthelios AOX Face Solskyddsmedel SPF 50

Efter fuktgivande kommer det avgörande solskyddssteget - en produkt som är väsentlig för att hålla din hud så tydlig och smidig som möjligt. Min bästa vän rekommenderade den här till mig och jag älskar det. Det är inte bara det höga SPF och utmärkt för att skydda min hud, det gör mig aldrig någonting och har antioxidanter i det, så det fungerar som ett vackert dagtidsserum också. Det är aldrig klibbigt heller, så sminken går vackert på toppen av det.

Cosrx Aloe lugnande solkräm

En annan bra SPF: Lugnande och hydratisering, den här solskyddsmedel från min älskade Cosrx är en resehäftning till mig.

Steg 12: Spotbehandling

Acropass Problem Cure Microneedle Pimple Patch (Set of 6)

Visste ni att det finns en ny pimple patch i stan? Dessa plåster är vansinniga framtida - de har små, upplösliga mikronedlar på dem som tränger in i huden, tacklar djupa, hormonella, cystiska finnar. Mikronedlarna infunderar huden med ingredienser som hyaluronsyra, niacinamid och oligopeptid-76, som gräver djupt in i fläcken och attackerar bakterier och inflammation snabbare än andra aktuella behandlingar med cystisk akne som jag har provat. Det kan inte utplåna sig av en cystisk zit, men det kommer verkligen att hjälpa, speciellt när inget annat du lägger på på lokal nivå gör någonting.

Foto: okänt

Cosrx Acne Pimple Master Patch

På en whitehead pimple eller en öppen, plockad fläck är detta den, för alltid och för alltid. Jag återupptog precis och köpte ett paket med 10 av dessa, och jag föreslår att du gör detsamma.