hårlös vecka

Serum som nuked min Bikini-Line Ingrown Hairs

Anonim

Aaaaah.

Hår: Det är en naturlig del av att vara en människa. Men när temperaturen klättrar och huden exponeras är det en av de saker som många av oss vill kontrollera. Den här veckan tacklar vi hårlöshet, inte bara hårborttagningsprocessen ( elektriska rakapparater och ingrown-hair-behandlingar ) men också vad du ska köpa när du förlorar ditt hår och till och med hur du tar hand om en Sphynx-katt .

Den som har rakat eller vaxat bokstavligen någonstans - bikinilinjen, benen, armarna, underarmarna, etc. - känner smärtan av ingrown hairs. De förekommer efter hårborttagning när håret växer tillbaka i huden istället för upp och ut som det borde och tenderar att inträffa eftersom det finns för mycket död hud vid ytan som förhindrar håret att komma ut korrekt. Med mitt supertanka indiska hår (ja, det här är vanligtvis en välsignelse, men inte i det här fallet), kan de resulterande cystliknande stötarna vara smärtsamt omöjliga att ignorera. För extra känsliga områden som bikiniområdet, kan ingrowna hår vara käftande (för att inte tala om fult) helvete.

På sommaren får jag brasilianer varje månad - min hud är för mörk för laser hårborttagning - och alla kommer att berätta för dig att det bästa sättet att förhindra ingrown hairs när de små whiskersna riktar sig mot ytan är att exfoliera den döda huden bort. Tyvärr har jag misslyckats med att behärska det här steget (vem har tiden "> European Wax Center's Smooth Me Ingrown Hair Serum.

Så här fungerar det - serumet använder Amazonian bär extrakt (det luktar Crunch Berry) plus antioxidanter för att mjukna och närma huden. Det infunderas med alfa- och beta-hydroxisyror för att främja cellomsättning (något som en mild kemisk skal), och det finns också en proprietär Comfort Blend® (det finns faktiskt en registrerad symbol där) som fungerar någon form av stötdämpande magi. Vet jag vad som finns i det? Gör någon? Allt jag vet är att jag har applicerat den berry-luktande, alkoholfria koncoktionen via en drenched bomullsbölstolpe sedan förra sommaren och alla mina irriterande vaxstötar har försvunnit. Jag brukade vara fan av Bliss Bump Attendant pads men fann salicylsyra lite hård för min hud. Nu är min hud fuktad och mjukare än någonsin tidigare, och det är det enklaste steget jag någonsin har tagit i det här steget efter min dusch, jag gör det bara medan mitt hår torkar. Det fungerar bäst som förebyggande, men det hjälper till att behandla stötar du redan har.

Jag tar det även med mig när jag är på resan - på semester eller på gymmet - i form av enstaka, smidiga Ingrown Hair Wipes. Brasilianska vaxer är inte billiga (minst $ 50 dollar en pop), så vad är några extra dollar för att hålla det ser hur min vaxare, om inte naturen, tänkt?

European Wax Centers Ingrown Hair Serum (Dump the Bumps)

Fler Strat-godkända ingrown-hair preventers

Italien Handduk Asian Exfoliating Bath Tvättduk Röd & Grön (8 st)

Rao kanske inte är bra att göra det, men dermatologer vi pratade med verkligen rekommendera exfoliating för att förhindra ingrown hairs (det är också mycket billigare). Snar estetiker Lara Kaiser: "Det ger mindre chans att håren krullar sig på sig själva och exfolierar området, så det finns inget att täppa till porer, vilket gör dem sårbara för bakterier och inflammation."

Crystal Peel Microdermabrasion Exfoliating Soap Body Bar

En annan esthetician rekommenderade Crystal Peel bar att exfoliate medan du tvättar.

skyn ICELAND Nordic Skin Peel (60 stycken)

Om du letar efter en annan typ av skal, prova den här från Skyn, vilken fräckägare Ania Siemieniaka raves om: "Jag älskar absolut Skyn ​​Islands nordiska hudskal. Den var designad för aknehud, men det gör underverk på dina bikini-stötar. Och om du är lat - är, upptagen - kommer denna skal i pads för enkel användning. Kommer inte att torka din hud. "

Pälsolja

Och för att hålla det känsliga området fuktigt, försök Fur Oil, vilket Kaiser också älskar: "Ett bra sätt att förhindra rakhyvelbränna är att hålla huden runt bikinilinjen riktigt frisk, som med Fur Oil. Det här är en olja som du ansöker om några dagar före eller efter hårborttagning som är antiseptisk och hjälper till att mildra hår och hårväxt. Såvitt jag vet handlar det om den enda produkten på marknaden speciellt för pubic hair. "