Jag är inte professionell. Bara galen.

Shoppinglistan Min mor ger människor när de frågar om hennes hår

Anonim

Författarens mamma 1987.

Min introduktion till skönhetsvärlden såg ut som många flickors introduktioner till skönhetsvärlden: sitter på kanten av badkaret och ser min mamma redo i morgon. Hennes konstanta fixering var hennes hår, vilket gav henne extra tid att fokusera på (och besatt) varje dag utan att misslyckas. Jag skulle se henne ha det, fascinerad av vården hon satte in systematiskt crunching, dra och massera hennes ringlets. Mitt hår kunde inte vara mer annorlunda än min mamma: Det är rakt, med en tendens att bli fet, medan hennes är extremt lockig, med en tendens att bli stor och krusig - en omvandling hon kämpar med en, väl regim som är ( Jag förstod nyligen) som obsessiv och specifik som min ansiktsrutin.

Denna insikt var stor och kastade mig verkligen bort. Hur tog det mig så lång tid att inse att min Google Doc hudvård var bara ett tecken på att jag var ett steg närmare att helt omvandla till min mamma ">

Sachajuan Color Save Shampoo

"Först, schampo och balsam. Om jag har en händelse, försöker jag tvätta mitt hår dagen innan; Jag tycker personligen att mitt hår ser bäst ut på en dag. När mitt stora krusiga hår är för knirkigt rent blir det fräckt och det är en dålig titt på mig. Jag gillar att byta min schampo och balsam så att mitt hår inte blir van vid det. Jag tycker om att överraskande mina folliklar gör produkterna mest effektiva. Jag färgar också mitt hår varje månad, vilket torkar ut det. Sachajuan Color Save gör det bästa jobbet som tar det tillbaka från de döda och är oerhört närande.

Sachajuan Color Protect Conditioner

Naturaltech Nourishing Conditioner

"Min andra go-to shampoo är Naturaltech, som inte skyddar mitt hår från färgen på något sätt, men är otroligt för den djupa hydrering, och lämnar alltid mina krullar snygga och snabba."

Naturaltech Nourishing Conditioner

Mason Pearson Rake Comb

"På dagar där jag måste tvätta mitt hår, handdukar jag det torrt och kammar det omedelbart med en brödkam, som den här Mason Pearson."

Oribe Curl Gloss Hydration & Hold

"När jag kamar, blandar jag denna Oribe Curl Gloss och L'Oreal Mythic Oil i handflatan och kör sedan blandningen genom mitt fuktiga hår. Krullglans hydratiserar och mytiska oljor närmar sig och ger glans, så tillsammans gör de mitt hår super skinnande och hoppande. Denna sammanslagning ger kropp till krullarna och dödar frizz. Det handlar om att undvika frizz. "

L'Oreal Professionnel Mytisk olja närande olja

Elchim Classic 2001 Torktumlare

"Jag torkar vanligtvis mitt hår, men om jag måste ha det bråttom eller om det är kallt ute och jag inte vill att mina krullar ska frysa, gillar jag att använda min Elchim hårtork på varmt, lågt tryck med Elchim bi-diffusor fästet. Det torkar håret samtidigt som det gör det möjligt att behålla krullarna och hålla fast vid den fortfarande absorberande L'Oreal oljan och Oribe glossen. "

Elchim Bi-diffusor

"Att använda bi-diffusorn - som" minskar luftens hastighet från håret "- du måste vrida en hårsträng runt fingret och lägg det inuti diffusorn. Sedan flyttar du diffusorn mot hårbotten så att den torkar hårrötterna, lämnar den på plats och går vidare till nästa hårsektion. Det gör verkligen perfekta lockar. "

Evian Natural Mineral Water Facial Spray

"Detta är, som Rio säger, en" helig graal "av mig. Dagen efter att jag har tvättat mitt hår sprutar jag det hela över morgonen med den här Evian Spritz. Sprayen är väldigt bra - det är en dimma som gör att mitt hår blir fuktigt och smidigt, utan att drenka det. Dampening mitt hår blir av med frizz och tillåter mig att tydligt se mina curls silhuett så att jag vet vad jag ska göra med dem. "

Bumble and Bumble Frisörens Osynliga Olja

"Efter att jag har dämpat mitt hår med Evian-sprayen sprutar jag denna olja överallt och krossar sedan mitt hår i handflatan. Detta mjuknar, hänger ihop och defrizzes krullarna så att de hänger fint och fint. "

Oribe Impermeable Anti-Humidity Spray

"Mitt hår är det svåraste när det är fuktigt ute. Så när jag reser hem till Brasilien eller besöker mina döttrar i New York under sommaren använder jag Oribe Anti-Fuktighetssprutan i slutet av min rutin när mitt hår är torrt och produkterna har satt in. "

Sachajuan hår i solen kräm

"Krulligt hår behöver extra skydd från solen - annars kan det torkas ut. Jag använder det här nästan som en solskyddsmedel för mina krullar. Detta räddar inte bara mitt hår från att torka ut och bli fräckt från solen och havet, men det är supertatt, håller mina krullar på plats hela dagen så att mitt hår kan se bra ut medan jag är på semester! "