den här saken är otroligt

Dusch med detta filter är som tvätt i Evian

Anonim

Mitt hår har aldrig sett bättre ut.

En stor skvallerhistoria i början av 1990-talet var att Kim Basinger bara skulle tvätta håret med Evian, och jag kommer ihåg att rulla mina 15-åriga ögon vid en sådan Hollywood-extravagans, men alla dessa år senare är skämt på mig: m tvättar nu mitt eget hår med vad som i grunden är flaskvatten, och det visar sig att Kim hade rätt.

Under det bättre året hade mitt hår konsekvent tråkigt och slitnat och klibbigt och grovt. Jag gjorde allt jag kunde för att lösa problemet. Jag bytte shampoo, använde mindre av det, använde inget av det, men mitt hår var fortfarande helt eländigt. Tio månader efter att jag gav upp och accepterade mitt öde hjälpte jag mitt guddotter samman sitt fjärde kvalitetsvetenskapliga projekt (allt om skolans vattenförsörjning) och det slog mig: Det var nog inte det schampo som förstörde mitt hår var tvungen att vara vattnet.

Stadens vattenförsörjning har alla tillsatser för att döda bakterier och andra mikroorganismer, vilket gör att vattnet är säkert att dricka - men samma tillsatser (nämligen flytande klor) kan också orsaka att ditt schampo aldrig sköljer helt eller sköljer helt ut. För att testa min hypotes, spenderade jag en vecka i håret med rent vattenflaska, och mitt hår såg bättre ut än det hade på över ett år.

Jag installerade det själv på 15 minuter.

AquasanaAQ-4100 Duschhuvud

Men att dra en fem gallon vatten i trappan är knappast praktisk, så jag tog på internet och beställde Aquasana AQ-4100, ett vattenfiltreringssystem för duschen som jag installerade på 15 minuter - och aldrig tittade tillbaka. Det använder ett tvåstegsfiltreringssystem (tillverkat av en kombination av koppar, zink och kokosnötkol) för att stampa ut klor och andra tillsatser, vilket resulterar i vatten som på något sätt är mjukare och mindre torkat för hår, hud och naglar . Tack vare Aquasana ser mitt hår nu lika spektakulärt varje dag som det gjorde under veckan jag spenderade tvättar med flaskvatten.

Du skulle inte tro att en $ 60 plast skulle kunna utföra en sådan prestation, men jag kan känna - och till och med smaka - skillnaden. Du vet hur du fortfarande kan smaka på vattnet du duschar med (som att använda en utomhusdusch och märka saltvatten)? Det ofiltrerade kranvattnet hade jag tvättat mitt hår med alltid haft en konstig, bitter smak, med vaga metalliska undertoner och en hård klorfärg - medan vattnet min Aquasana churns ut har en söt, mild smak. Jag ersätter filtret var sjätte månad eller varje 10.000 liter vatten - och de kostar ungefär sex dollar billigare om du anmäler dig för att få dem leverans automatiskt två gånger om året. Tack vare fjärde klassens vetenskap är det här lilla duschfiltret så nära som jag kommer att tvätta mitt hår som en filmstjärna.