strat undersöker

Det finns ett lovande nytt alternativ till effektiva-men-hårda retinoler

Anonim

Liksom retinoler, men inte lika intensiva.

Retinol anses allmänt som guldstandarden för behandling av en mängd hudvårdsproblem, såsom utseendet på fina linjer, solskador och akne. Men det kommer med betydande nackdelar: Retinol kan vara hård, vilket leder till irritation, fläckande hud, peeling och rodnad. Det är därför det kommer med en serie varningar om att använda den bara två eller tre gånger i veckan och fortsätter flitigt att ha solskyddsmedel.

Fortfarande kan många människors hud inte tolerera det. Särskilt alla med rosacea eller eksem. Därför har hudläkare, dermatologer, estetiker och hudvårdare letat efter alternativa ingredienser som fortfarande kan ge samma resultat som retinoider, med flera produkter som kommer ut i år.

Men först: Retinolprodukter fungerar eftersom de är derivat av vitamin A. Och eftersom terminologin blir förvirrande: Retinoider täcker en bredare kategori av kemikalier och produkter; retinol är en mer specifik typ av vitamin A, och den som oftast ses i över-the-counter produkter. Retinol - den aktiva formen av vitamin A i kroppen - arbetar för att öka cellomsättningen, bygga kollagen, förbättra missfärgning, hydrera huden och minska akne, säger New York dermatolog Dendy Engelman. Varje alternativ produkt skulle behöva göra något liknande och binda till retinoidreceptorer, precis som de faktiska retinolerna gör, vilket startar produktionen av viktiga proteiner i huden för att göra alla de magiska sakerna som nämns ovan. Några sådana alternativ finns redan: "Retinol-alternativ kan vara andra typer av retinoider, som retinylaldehyd, retinylpalmitat eller Hydroxypinacolone Retinoate", säger kosmetisk kemist Ni'Kita Wilson. "Eller de kan vara växtbaserade ingredienser med retinolliknande aktivitet, som bakuchiol."

Bakuchiol, ett extrakt av den Babchi-växt som länge används i ayurvedisk medicin, lovar av två huvudskäl: Bakuchiol är ett av de få alternativen för vilka studierna återspeglar pseudo-retinol effekterna av anti-aging och hudfärgning. En studie i British Journal of Dermatology fann att det kunde minska tecken på solskador lika bra som retinol, medan en annan tidning i International Journal of Cosmetic Science rapporterade förbättringar i linjer och rynkor, hudelasticitet och pigmentering. Raja Sivamani, en klinisk hudläkare vid UC Davis som ledde en ny studie jämfört med bakuchiol och retinol, säger att dessa resultat beror på att bakuchiol verkar aktivera generna som reglerar kollagen och elastinproduktion - samma retinol aktiveras.

Den andra anledningen är att bakuchiol hittills inte verkar irritera och rodna huden, vilket retinol ofta gör. "Vi måste anta att de är mildare eftersom det inte har varit någon irritation som jag kan hitta hittills rapporterat", säger Loretta Ciraldo, en hudläkare i södra Florida. (Läkare jag pratade med säger också att bakuchiol hittills är säkrad under graviditeten. Men som med vad som helst i samband med graviditet, fråga din läkare.) Hon tillägger att hon tycker att det också kan betyda att resultaten blir mindre dramatiska än de aktuella retinoidprodukterna. Det är rimligt - rodnad retinol orsakar har att göra med all den cellomsättning. Men för dem som använder dem bara för att uppleva obekväma flakningar och rodnad, bör ett helt naturligt alternativ vara välkomna nyheter. Fyra nya produkter, nedan.

Retinol alternativ med bakuchiol

Olehenriksen Glow Cycle Retin-ALT Power Serum

Bakuchiol kombineras med alfa hydroxisyror (AHAs, vilken mjuk och ljusare hud) i detta nya serum. Joshua Zeichner, chef för kosmetisk och klinisk forskning inom dermatologi vid Mount Sinai Hospital, är ett fan av AHAs i allmänhet, som har massor av forskning för att säkerhetskopiera sina fördelar. "Förutom exfolierande celler på ytan av huden har de visat sig bidra till att stimulera kollagen, " förklarar han.

Biossance Squalane + Phyto-Retinol Serum

Detta lätta serum fungerar speciellt bra för torr hud, eftersom bakuchiolen får en ökning från squalanolja, som närmar sig och niacinamider, varav Engelman är en fläkt. "Niacinamider är en form av vitamin B3 som har liknande effekter av retinol, " säger hon. "Men de bekämpar huden från get-go utan känslighet eller irritation."

Isdinceutics Melatonik

Bakuchiol och vitamin C betyder att denna produkt har extra lysande egenskaper. "C-vitamin är en antioxidant som ökar kollagen i huden, vilket hjälper till att minska fina linjer och rynkor, säger estetiker Shani Darden. "Det kommer också att bidra till att minska pigmenteringen." Om din primära hudhänsyn är mörka fläckar eller matthet, så är det här för dig.

Omorovicza Miracle Facial Oil

För att skydda åldrande hud kombinerar denna olja bakuchiol och antioxidanter. Bakuchiol hjälper till att upprätthålla kollagenproduktionen, medan antioxidanterna, som neutraliserar de skador som skadar fria radikaler som produceras av stressorer som UV-ljus och förorening, hjälper till att hålla det kollagen intakt.

Och ett alternativ som är tekniskt en retinoid

Shiffa Rose Maroc Night Elixir

Denna blandning av botaniska oljor innehåller också granaktivt retinoid - vilket, ja, är en retinoid. Men till skillnad från retinol (som måste konverteras innan det börjar fungera) går det direkt till målet. "Granaktivt retinoid binds direkt med retinoidreceptorerna i huden, vilket ger liknande fördelar för retinol, men utan de negativa biverkningarna", säger Wilson. Om du är känslig för känslighet, infunderas den också med lugnande kamomill för att hålla rodnad till ett minimum.