Jag fortsätter att se detta

Dessa Trendiga Puffy White Crop Tops är faktiskt $ 20 German Dirndl Blouses

Anonim

Tekniskt sett är denna "dirndl blouse" från Zara. Men identiska kan man hitta på Amazon.

Nästa månad åker jag till München för Oktoberfest med min pojkvän och hans bayerska morföräldrar. Det var därför jag nyligen hittade mig i ett förrådsläge i ett orörligt hörn av Berlin, och försökte på komponenterna i en traditionell dirndl (blus, klänning, förkläde). Efter att jag har satt på toppen, som har ruftade axlar och en bländ midriff (dirndl-blusar stoppar strax under din bh-linje så att jag inte klickar fast i klänningens täta fläns) såg jag i spegeln och hade känslan Jag hade sett denna blick någon annanstans. Och inte bara i vintage ölannonser. Det verkade konstigt, eftersom jag aldrig någonsin klädde mig i en vit, puff-muffad, skarp bustning.

Jag öppnade Instagrams Utforsk-flik på min telefon och fann omedelbart varför: Legioner av leggy Insta-modeller med Positano tans, deras övre halvor klädda i halvt-skjortor som såg ut som min dirndlblouse, tittade tillbaka på mig, förmodligen snyggt i håret . Det fanns Chiara Ferragni av Blonde Salad, i ett beskuret, off-the-shoulder nummer i Ibiza. Och den franska modellen Gabrielle Caunesils röda kust-i-solen-versionen. Och influenser Lotta-Liina Lavanti i Köpenhamn (även om hon faktiskt kan bära den äkta artikeln).

Visa det här inlägget på Instagram

☕️

Ett inlägg som delas av Lucia Cuesta (@luciacuesta_) på

Ännu i affären gick jag fram och tillbaka mellan rackarna i Oktoberfest-sektionen och min telefon och jämförde butikens urval av både nya och begagnade traditionella dirndlblusen med de ögonblickstoppar som användes av Instagram-tjejer som verkar vara permanent på semester. Detaljerna är påfallande likartade, från den beskurna längden, till den samlade bustlinjen, till de puffiga ärmar som kan skjutas bort från axlarna. Den största skillnaden är priserna. Det finns många andra blusiga grödor som finns där ute, men en ny post på Man Repeller identifierar den som "vitblusfenomenet" och spårar sitt ursprung tillbaka till en tröja som släpptes av den lilla franska etiketten MaisonCléo. Mer nyligen började Los Angeles label Courtyard att göra liknande versioner. Dessa toppar kostar alla någonstans runt $ 100, ge eller ta.

Visa det här inlägget på Instagram

kommer imorgon