den här saken är otroligt

Dessa triangelformade tandpetare renar bättre än floss

Anonim

Gilla tandpetare, bara bättre.

Stim-U-Dent Plaque Removers ser ut som något som en amerikansk tjejdocka kan använda för oral hygien: 25 små träpinnar packade i en liten grönbokbok. Du sätter den spetsiga änden i munnen (det känns också vagt pionjär), fuktar det noggrant med ditt saliv, och lägger sedan spetsen på tappen mellan tänderna, med den platta sidan mot tandköttet. För att ta bort plack och stimulera ditt tandkött, bara hänga upp pinnen upp och ner lite. Effekten är som en liten massage.

Medan jag tvivlar på att det faktiskt är möjligt att "hålla spänning" i ditt tandkött, arbetar Stim-U-Dents för att öka blodflödet till tandköttet (vilket kan minska risken för att utveckla gingivit och andra tandköttssjukdomar). Ursprungligen tillverkad av Johnson & Johnson, produceras pinnarna nu under varumärket Natural Tentist; Kvaliteten har, så vitt jag berör, förblev härligt hög. ADA-erkänd som tandköttshämmare, de små tandpetare-liknande enheterna är också särskilt praktiska om du har några mellanrum mellan dina tänder som är för stora för att tandtråd kan navigera effektivt. Jag använder faktiskt Stim-U-Dents förutom tandtråd, som jag anser vara en spa-behandling för min mun och också en av min mest älskade pastimes.

Men du kan hata tandtråd och njuta av (eller åtminstone tolerera). Stim-U-Dents: Floss-phobic reviewers använder dem som en "gateway drug", ett första steg mot ett liv med förbättrad munhygien. Träet är mjukt och på något sätt känns mildare än nylonsträngen, och hela processen är enklare. Det finns inget omslag på fingrarna eller glidande fram och tillbaka nödvändigt - bara lite fram och tillbaka rörelse och du är klar. Liksom den ödmjuka matchstick ser Stim-U-Dent ut som lurande: En liten bit av trä kan göra mycket stora saker. Det är ett mästerverk av enkelhet och effektivitet, och har faktiskt blivit erkänt av Smithsonian som sådan. Ett paket av Stim-U-Dent Plaque Removers hålls i museets permanenta samling.

Stim-U-Dent Plaque Removers

Andra strategiskt godkända oraltillbehör

Tea Tree Therapy tandpetare

Författaren Chris Black älskar dessa mintytande tandpinnar: "Som en vuxen är det enda som har hjälpt till att klämma min nagelbett Tea Tone Therapy Mint Toothpicks. De kommer i förpackningar på cirka 100 och är gjorda av birkträ. Te-träd-olja-och-mint-kombinationen ger en intensiv smak, och ju svårare du biter, desto mer uttalad blir det. "

Tongue Sweeper Pro

Writer eller Gotham är ett fan av denna tungskrapa: "Ett par snabba passerar över din utstickade tunga kommer att ge känslor av både vördnad och nöd. Borta är det molniga lagret av flotsam! Borta är dålig andedräkt! Du inser, som jag gjorde, att mängden gunk som inte tagits bort med enkel borstning är.

oroväckande. (Tänk dig att squeegeeing din vindrutan för första gången efter att du äger din bil i flera årtionden.) "

Foto: StevanZZ / Getty Images / iStockphoto

Opalescence Whitening tandkräm

Writer Jen Doll älskar sin Opalescence tandkräm: "Till skillnad från traditionella vitare tandkrämar som använder peroxid, tar Opalescence bort ytfläckor (upp till två nyanser i en månad) genom att skrubba bort dem med kiseldioxid. Men - och det här är viktigt - det är inte så slipande att du inte kan använda det varje dag. "

Foto: Rättvisa av säljaren, Getty Images

Philips Sonicare Diamond Clean uppladdningsbar tandborste

Författaren Stephen Haskell kallar sin Sonicare Tesla av tandborstar: "Borsten själv känns som en munmassage, mild medan du fortfarande ger tillräckligt med tryck. När jag är klar känns min mun som att jag just kommit tillbaka från en rengöring, förmodligen för att tandborsten vibrerar vid 31 000 penselsträckor per minut. Efter första gången jag använde den sprang jag tungan över mina tänder och kände varje kurva och ås på ett helt nytt sätt, som om jag bara hade tagit bort mina hängslen. "