den här saken är otroligt

Denna $ 10 Waffle Iron ger mig Instagram-Worthy Breakfast

Anonim

Dashen gör små fotogena våfflor.

Att bo i en studio är som att leva i ett spel av Tetris : Du omorganiserar alltid saker och bryter alltid med tanken på att lägga till ännu ett objekt. Efter två år av att omorganisera samma studio, tyckte jag äntligen att mitt arrangemang var tillräckligt effektivt för att bjuda in fyra personer över att sitta och äta brunch.

Jag förberedde en meny och köpte ungefär 150 dollar av mat och varor, inklusive en Dash Mini Waffle Maker, som jag först upptäckte online på Urban Outfitters, för $ 18, innan man avskedade den som ännu en värdelös tchotchke. Men när jag såg den på Target, Crate & Barrel och Bed Bath & Beyond webbplatser för bara $ 9, 99 (och med stellära recensioner) trodde jag att det skulle kunna vara något. Så jag köpte en.

En av föremålen på min brunchmeny var ett recept från Bon Appétit för majsvafflar som innebär att man blandar majsmjöl med allmjölksmjöl och riven majskärnor. Den resulterande smeten var ganska tjock, men Dash hanterade den som en champ. Annonskopianen kallar den här saken mini och det är verkligen - den palmstensvaffelmaskinen är så liten att den lätt kan passa in i en handväska - men oavsett hur mycket jag oroade mig för att jag skulle överfylla järnet, behöll Dash bara spottar ut teplattor-storlek våfflor som var helt browned och fluffiga. (Ett litet blått ljus låter dig veta när de är färdiga.) Efter nio våfflor kunde endast två droppar smet ses på sidan.

Efter noggrant att ordna våfflorna på ett sätt som jag hoppades skulle göra min matstylistvänner stolta, serverade jag dem till mina gäster, som sa att de såg ut som massproducerade Eggos, men smakade mycket bättre. Min tallrik var tom på under tio minuter. Det är ett testamente för själva vaffelreceptet, men också för kvaliteten på Dash-våffeljärnet. Min enda fråga är att jag önskar att våfflorna var lite skarpare, men det kunde alla göras med en tid i en lågvärmeugn, som jag bestämde mig för att inte gå igenom med eftersom jag hade andra rätter på menyn som krävde höga värme.

Nu när min brunch har kommit och gått, är vaffelmakaren borttagen i mitt kök, ur synhåll, ur sinnet. Och jag känner absolut ingen skuld om att lägga till ännu en sak till min löjligt lilla lägenhet.

Dash Mini Waffle Maker

Andra små Strat-godkända köksredskap

MoMA Butterup Knife

För några månader sedan skrev författaren Collier Meyerson om sin kärlek till en smörkniv. Denna månad ringde hon tillbaka med nyheter om en ännu överlägsen smörkniv: "Det har en mycket speciell designfunktion - små små hål längs knivens omkrets som kanske inte ser ut som mycket, men är helt magiska. När du gräver i en kall pinne, bryter cirkelraden till och med rak smör från smörgås till de mest känsliga småkronorna. "

Benriner Green Mandoline

För ett år sedan berättade kocken Gabriel Kreuther varför han använt samma Benriner Green Mandoline i åratal: "Det finns det vanliga bladet på ena sidan, vilket gör att du kan få en exakt och konsekvent skära", säger han. "På andra sidan kan du lägga till bilagor för att justera klippets storlek. Det finns en för en julienne, en tärning, en chop - allt i ett utrustningsutrymme. Jag använder den för alla mina garneringar och sallader, och ingen kniv har någonsin skapat en bättre julienne. "

Glad försäljning 10-Piece Metal Chopsticks

Stratförfattaren Maxine Builder älskar dessa otrevliga metallpinnar: "Jag fyller min redskapslåda med metallpinnar, som inte bryts eller böjer, fläckar inte och kan användas om och om igen. Det rostfria stålet är lätt att rengöra och absorberar inte lukter, så dina äggrör påbörjar inte smaken av en Sichuan stir-fry. "