den här saken är otroligt

Denna $ 11, olivoljad olja gav mig den bästa huden i mitt liv

Anonim

Som skönhetsförfattare är det mitt jobb att prova nya trender inom smink och hudvård, men en sak som jag aldrig kunde bli glad över var trenden att använda oljor som fuktkräm. Som någon med fet hud fann jag alltid tanken på att slakta mer olja på mitt ansikte mot intuitiva. Jag blev emellertid fascinerad när jag läste Paula's Choice och den noterade hudvårdsguru nominerade den mystiska ljudsignalen squalaneoljan (det låter som mat, det är inte det "bästa" ansiktshydratorn.

Det första du behöver veta om squalanolja är att det inte är skvalenolja. Medan skvalen är tillverkad av hajleverolja, kommer squalan från oliver, sockerrör och andra hållbara växtkällor. Den mest intressanta delen om squalane är att det är en komponent som finns i humant talg (aka ansiktsolja), vilket gör skumliknande hudliknande. Med hjälp av det återställs din hud till vad den ska se ut och känna.

Tidlös hudvård 100% Squalane

Till skillnad från andra oljor som bara satt på toppen av min hud sänker den klara och luktfria tidlösa hudvårdskvalanen snabbt (det är som att min hud klipper upp den) utan den grova, slimiga känslan. Det har varit en uppenbarelse av en fuktkräm. Jag har nu mycket mindre irritation - de torra fläckarna är borta, och pigmentet och hydrering av min hud är jämnare hela tiden. Jag applicerar helt enkelt tre eller fyra droppar på det på mina nyligen tvättade och exfolierade ansikten varje natt och massera det in. Om mitt ansikte är lite uttråkat på morgonen, lägger jag en droppe eller två till morgonen fuktkräm, efter dusch, för en liten hydration pick-me-up.

Eftersom jag är journalist, är jag intresserad av vad sakerna egentligen gör, men om du inte har tid att göra din egen forskning, låt mig bara säga att medicinska tidskrifter har kommit fram till att squalane är irriterande för hud och skyddar mot fria radikaler av solskador. För bara $ 11 är det skönhetsprodukten i mitt arsenal med högsta avkastning på investeringen.

Andra Strat-godkända fuktighetsgivare

Weleda Skin Food

Den Sweetbitter författaren älskar sin Weleda Skin Food fuktkräm: "Min hud var felfri, lysande jämn, och alls inte fet. Weleda Skin Food är en allsidig, helt naturlig fuktkräm som jag nu håller i tre: säng, bil och handväska. Nary är en kemikalie i sikte, det är solrosfröolja, avokadoolja och pansy-extrakt och vårdar när det löser sig i huden. "

Etude House Moistfull Kollagen Cream

I hennes multistep hudvård rutin, anser Rio Viera-Newton Etude House Moistfull Kollagen en "billig dupe för Tatcha. Rik och hydrerande. "

Bio-Oil Multiuse Skincare Oil

Writer Carson Griffith är ett fan av Kim Kardashians favorit fuktkräm: "När jag är förbränt eller förtvivlad av förkylningen, kan jag applicera flera applikationer om dagen, så att min skadade och fräscha hud dricker upp vätskan. Jag har tagit flaskan i bastun med mig i gymmet så att vitaminerna A och E och växtekstrakterna kan förenas med ångan för att göra vad de ska göra för att göra min hud obelös. Det är så billigt jag har inga problem att slänga hela min kropp i den. "