den här saken är otroligt

Denna $ 99 kötttermometer hjälpte mig att bli en bättre hemkock i sekunder

Anonim

Jag håller på att rekommendera att du spenderar $ 99 på en digital kötttermometer, så låt mig vara den första att erkänna att $ 99 är objektivt mycket pengar att spendera på en termometer, särskilt eftersom du kan hitta dussintals likartade termometrar på Amazon för en bråkdel av priset. Men att placera ThermoWorks Thermapen Mk4 i samma kategori som alla andra digitala termometrar är som att säga att en Ferrari bara är en annan bil.

Thermapen är chockerande mångsidig och under det senaste året har det blivit ett av de mest använda verktygen i mitt eget kök, kanske andra än min kniv. Jag var initialt skeptisk till denna kötttermometer, men det var det enda verktyget som hjälpte mig att övervinna min ångest att rosta hela kycklingar, något som jag länge undvikit av rädsla för att oavsiktligt ge mig salmonella samtidigt som jag oroade mig för att jag skulle koka över fågeln tills den blev otänkbart torr. Samma sak gäller stek, som jag aldrig ville köpa och laga på egen hand eftersom det inte är något ledsenare än att skära in i en vacker (och dyr) köttplåt bara för att inse att den är borta från helt medium sällsynt till bra gjort.

Vad som gör Thermapen att sticka ut från andra digitala kötttermometrar är dess hastighet och noggrannhet. Enligt tillverkarens webbplats kan denna mattermometer beräkna realtidstemperaturen för vad som helst du försöker mäta inom 0, 7 grader Fahrenheit på under tre sekunder. Den hastigheten gör en märkbar skillnad när du balanserar en rostpanna på en het ugnsdörr när du försöker ta temperaturen på vad som helst innan du bränner dig själv eller släpper ut för mycket värme.

Den enkla användningen är också varför jag tycker att jag använder det så mycket. Det finns ingen komplicerad inställning, ingen Bluetooth-enhet som du behöver ansluta till. Allt du behöver göra för att göra Thermapen-arbetet svänger ut den tunna metallsensorn från plastkroppen - en rörelse som kan göras med en handleds flicka, även när du håller, säg handtaget på en sizzling-gjutning -iron skillet - och håll den i vad som helst du försöker få temperaturen på.

Och när det är så enkelt är det ingen ursäkt att inte ta temperaturen på någon maträtt du gör för att försäkra dig om att den är lagad ordentligt - och jag menar verkligen någon mat. Jag använder den för att kontrollera om mina bananbröd, som jag gör varannan vecka, är helt bakade, eller om oljan är tillräckligt varm för stekning, eftersom Thermapen kan stå emot temperaturer upp till 572 grader. Eftersom enheten är vattentät använder jag Thermapen för att se till att vattnet är rätt temperatur för min morgonkaraff med överhällskoffe (205 grader Fahrenheit, om du är nyfiken) - och eftersom den här termometern är så snabb, Jag kan se temperaturförändringen när vattnet värms upp, så jag vet precis rätt ögonblick att ta av det från ugnen.

Det finns andra smarta designfunktioner som gör att jag uppskattar Thermapen ju mer jag använder den, som hur sonden har ett heltäckande rörelseförhållande, så jag kan justera den till vilken vinkel det är mest bekvämt, eller att den digitala displayen roterar med termometern, så jag behöver aldrig vrida mitt huvud för att läsa temperaturen. Det är åtminstone en bra present till hemkocken som har allt. Men om du frågar mig är det bästa med Thermapen hur det har gjort mig mer självsäker i köket, att kunna fullfölja ett antal uppgifter utan att behöva oroa dig för att göra mig sjuk eller slösa bort en snygg köttbit, i fråga om bokstavliga sekunder .

Thermapen Mk4

Om du inte vill spendera $ 99 på en snabbläsad kötttermometer men ändå vill ha en köksredskap som kan hjälpa till att öka ditt självförtroende - eller kanske söker en kötttermometer som har en annan stil - här är några välutvärderade kött termometrar som är tillgängliga på Amazon, enligt hyperenthusiastic hem kockar.

En Instant-Read Meat Thermometer för $ 25

Lavatools PT12 Javelin Digital Instant Read Kötttermometer (Chipotle)

4.5 stjärnor, 3 712 recensioner

"Jag älskar den här lilla termometern. Borta är de dagar då man använder den gammaldags sorten [av kötttermometern]. Dess magnet sticks perfekt till baksidan av min ugn så det är alltid bekvämt, och det är mycket lätt att torka rent efter användning. Jag lagar de bästa biffarna på grund av det här lilla verktyget. Rekommenderas starkt!"

En trådlös digital kötttermometer

ThermoPro TP20 Trådlös fjärrkontroll Digital matlagningsmatköttermometer

4, 5 stjärnor, 3 704 recensioner

"Detta är den bästa trådlösa termometern jag har använt. Kablarna är inslagna i rostfritt stål för skydd mot värme. Sändarens och mottagarens intervall är fantastiskt. Jag kan gå någonstans mitt hem eller på min egendom, och jag förlorar inte anslutningen. Dubbelproberna tillåter mig att övervaka temperaturen inuti [BBQ] -kokaren, såväl som det inre tempot för köttet jag lagar mat. .

Gör dig själv en tjänst och få matchande fallet. Du behöver den. "

En infraröd kötttermometer

Etekcity 1022D Dual Laser Digital Infraröd Termometer Temperaturpistol

4, 6 stjärnor, 5 623 recensioner

"Jag köpte Eleckcity infraröd termometer lite över ett år sedan och älskar det. Jag använder det flera gånger varje dag, särskilt när du lagar mat för att kontrollera värmen på stekpannor. Jag använder den också i min keramikstudio för att kontrollera om keramik är torr (om inte, det blir svalare än ytan det sitter på), medan du grillar och [för att kontrollera] kroppstemperaturen på min kattens näsa. Jag har kontrollerat sin noggrannhet över tiden mot andra termometrar och tycker att den är korrekt. Det är också robust, som jag har tappat det flera gånger, och det fungerar fortfarande. Det är också mycket rimligt prissatta. Kort svar - väldigt glad! "

En Leave-In Digital Kötttermometer

ThermoPro TP-16 Stor LCD Digital Matlagningsmatköttermometer

4, 5 stjärnor, 4 017 recensioner

"Jag älskar bekvämligheten att kunna klistra in den och lämna den och bara övervaka maten utan att behöva öppna ugnsluckan. .

Jag älskar magneten på baksidan, så i stället för att behöva lämna den obehagligt på räknaren (och eventuellt knacka på den), stannar jag vanligtvis bara till ugnsdörren och kallar den bra! Bra pris för ett så bra köksredskap. "

En Analog Meat Thermometer

OXO Good Grips Chef Precision Analog Instant Read Meat Thermometer

4, 3 stjärnor, 100 recensioner

Som en vildmarksfotograf fick jag främst denna termometer så att jag kan rena vatten ut i vildmarken vid höga höjder. Som du vet, kokar vatten vid lägre temperaturer vid höga höjder, för att se till att patogener dödas ordentligt, vill jag inte billigt på en bra termometer. Denna termometer verkar noggrann för kontroll av omgivande lufttemperaturer och vattentemperaturer. .

Glad det har både Fahrenheit och Celsius och är analogt - ingen anledning att oroa sig för döda batterier.