konstiga saker vi älskar

Denna Doohickey får Rid of the Hair runt My Chin

Anonim

Det är oerhört rakt: Bara böj det och rulla det över ditt ansikte.

Under de senaste åren har huden runt min mun och hak blivit extra känslig. Den är benägen att bryta ut, men också värd för ett återkommande utslag - kliande röda stötar jag behandlar med receptbelagd steroidkräme. Så att jag inte tar mig till utslagsdraken, ingriper jag så lite som möjligt: ​​ingen beröring, ingen smink, inga ansiktsmaskar. När det gäller hårborttagning styr jag av allt som irriterar ett stort område av hud, som rakning eller kemiska depilatories. Jag kommer att vaxa (försiktigt och sparsamt) och tweze (som tar evigt).

Men min fretfula hårborttagningsregel stöds också av en tredje pelare: REM Spring Facial Hair Remover, en smal metallspole om fem inches lång, med avsmalnande metallgrepp i varje ände. Jag använder våren mest på hakan mellan vaxer, speciellt för effektiv insamling av fina, bräckliga eller på annat sätt hårdnackade hår. Processen är oerhört enkel: Böj enkelt rostfritt stålspolen i en upp och ner U-form och rulla den längs ansiktet. Här är en video om du behöver ett visuellt hjälpmedel. Jag justerar spolens form beroende på vilken del av ansiktet jag riktar mot, vilket växlar mellan en snäv U och en lösare kurva (som ett halvöppnat paraply).

Till skillnad från tvåzing kan det ske utan en spegel eller anständig belysning. (Det klämmer lite mindre och ger nästan ingen rödhet heller, till skillnad från vaxremsor.) Det betyder att den kan användas var som helst; Jag gör det tanklöst medan du tittar på gamla episoder av oupplösta mysterier . Min favorit del om att använda våren är att kartlägga mitt arbete i slutet. Om du, som jag, får ett perverst nöje från att stirra på de lilla håren på använda vaxremsor, repar REM Spring en liknande kliar. Det är oftast en fin skörd, och det finns alltid fler hår som fångas på våren än vad jag förväntar mig. Uppvärmning är en vind. Jag sköljer håret i diskbänken, torkar spolarna ner med gnidningsalkohol - mindre ofta än jag borde, förmodligen - och låt det torka innan du tar bort det.

REM Fjäder Ansiktshår Remover

Fler Strat-godkända hårborttagare

Shiseido 3 Piece Förbered Facial Razor

Enligt Cuts skönhetsredaktör, Kathleen Hou, är dessa de bästa ansiktsskärmarna. "De är tillräckligt små för att passa under hakan, med tillräckligt med en kant för att ta bort persikor, men ändå inte så skarpa att de nickar dig. Och rädslan att raka ditt hakhår gör att den växer tillbaka med en hämnd är ogrundad. Den japanska kändis makeup artist Munemi Imai hävdar att det har varit en långvarig skönhetshemlighet i sitt land. "I Japan rakar vi vårt ansikte, " säger hon. "Det lyser upp det och gör det mycket lättare att applicera smink." "

Tweezerman Ultra Precision Slant Tweezer

För att fånga enskilda hår är ibland en pincett fortfarande bäst. Vi pratade med estetiker för att hitta sina favoriter, och Lara Kaiser, en estetiker vid Brooklyns Shen Beauty, sålde oss på Tweezerman Ultra Precision Slant Tweezer: "De är lite dyrare framåt, men de gör fri skärpning för livet och därmed är ett otroligt värde. Mina favoriter är guldet Ultra Precision. Jag har som fem par av dem i mitt kit. De kan enkelt ta tag i alla de små fina håren och är bara perfektion. "

Braun Silk-épil 9 9-579 Women's Epilator

Writer Fiona Byrne dumpade sin rakhyvel till förmån för denna epilator från Braun, som har "ett roterande huvud med insatspincett-saker som snurrar ihop med en färgrulle. Du flyttar den över din hud som du skulle ha en rakhyvel, förutom istället för att raka håret, plockar du ut dem. Även de korta, fina. "Det är därför som det liknar vaxning än att raka och har jämförbart långvariga resultat.

Sally Hansen Hair Remover vaxremsats för ansikte, bläddrar och bikini

Författaren Mara Altman säger att Sally Hansens vaxpaket är det enda som någonsin har fungerat på hennes glada spår: "Du gnuggar bara arket mellan dina händer som om du försöker starta en eld på Survivor, dra arket ifrån varandra och sticka det på din beast patch. Klistra ner det. Ripa av den i samma riktning som din hårväxt (dvs den riktning som gör ont mest) och upprepa kanske två till tre gånger om du har gorillahår som min. Smärtnivån är mycket tålmodig - i nivå med en mindre tå-stubbing eller borstning av en envis knut. "