tillverkad i Frankrike

Denna franska apoteksmask har sparat min hud under resan

Anonim

Min resa hudvård rutinens hemliga vapen.

Bastilladagen är lördag den 14 juli och för att fira Frankrikes nationella dag, ägnar vi veckan till de allra bästa franska sakerna. Du kanske känner till historier som vi har gjort på franska apoteksprodukter och kokböcker , men vi går ännu djupare i veckan, från de bästa böckerna på Paris och franska bakarier till de största franska pantrykomponenterna och mindre kända franska skönhetsprodukter. Välkommen till Made in France vecka .

Den souvenir som jag med stor sannolikhet kommer med hem från någon resa är en ny sit, speciellt om det finns flygresor på resplanen. (Den torra luften förorsakar förödelse på min redan dehydrerade hud, vilket gör det smaskigt och ännu mer benägen för fläckar.) Så föreställ dig min glädje när jag återvände till New York efter sex flygningar och två veckors semester utan en enda ny vän på min kind eller haka. För det miraklet tackar jag Sensibio Mask från Bioderma. Du kanske känner till det franska apoteket som är bäst för sitt kult-j-micellära vatten, men som våra egna Rio Viera-Newton nyligen noterade gör de så mycket mer, inklusive läppbalsam, ögonkräm, även en deodorant, och förstås detta lugnande mask.

Sensibio Mask faktureras som en "intensiv lugnande och fuktgivande behandling" och det är djupt mildt på min aknehåriga, känsliga hud. Du applicerar ett "tjockt lager" av produkten till ett nyligt rengjort ansikte och låt det sitta där i ungefär tio minuter innan du torkar bort överskottet med en bomullsplatta, som en gammal skola kallkräm. Och sedan sovande masker lämnar ofta min hud oljig, om än fuktad, första gången jag slängde den i bekvämligheten av mitt eget hem, väntade jag inte mycket. Men nästa morgon blev jag verkligen förvånad över de praktiskt taget omedelbara resultaten. Min akne-märkta hud var märkbart lugnare och mindre inflammerad, och mina kinder verkade ännu mer flytande, mer hydratiserade än tidigare.

Jag tog med Sensibio Mask med mig till en bachelorettefest i Nashville och använde den i slutet av en särskilt lång natt. När jag vaknade hade jag hydratiserad, knappt hängande hud, trots den södra värmen och tequila svettas från mina porer. Jag använde sedan masken på ett röda ögonflyg till Paris. Efter att ha gått i planet, städde mina händer med sanitizer och mitt ansikte med torkdukar, applicerade jag doftlös kräm och drog ner min ögonmask för att sova. När jag landade på Charles de Gaulle, sju timmar senare, och gick igenom tullen, kände min hud mjuk och till och med såg ut - vågar jag säga det - duggigt, med inte en pimple i sikte.

Och under de närmaste tio dagarna av semester blev Sensibio-masken mitt hemliga vapen. Det är för tjockt att användas varje dag, så jag använde det regelbundet och strategiskt, som efter en lång dag i solen eller en natt med kraftig dricka, och det enda tillägget till min förkortade resor hudvård rutin var tillräckligt för att hålla zits i sjön och lämnade mig med en mindre sak att känna mig dålig om när resan slutade, och jag var tvungen att gå tillbaka till det verkliga livet.

Bioderma Sensibio Moisturizing Face Mask

Mer resevänliga, Strat-godkända hydratiserande hudvårdsprodukter

Weleda Skin Food Original Ultra-Rich Cream

"Weleda Skin Food är en allsidig, helt naturlig fuktkräm som jag nu håller i tre: säng, bil och handväska", skriver Stephanie Danler, som svär vid den här schweiziska krämen för att hålla hennes hud ser ljus ut, även på vägen . "Jag har använt den för att läka skrapar och bränner vid camping; att lugna krusigt hår; och att upptäcka naglar, armbågar och klackar. På en ny resa till en torr, hög höjd slog jag det på mitt ansikte dag och natt. "

Skyn Island Hydro Cool Firming Eye Gels

Vår skönhetsförfattare Rio Viera-Newton dyker upp dessa ögonplåster på ungefär en timme innan de landar för att hjälpa henne att se sig uppdaterad efter en långdistansflygning. "De hjälper till att hydrera och bringa cirkulation till mina ögonpåsar, som alltid försämras på långdistansflygningar. Att använda dem när jag är på väg att gå av planet är viktigt för mig, eftersom det gör det möjligt för mig att känna mig vaken och vaken när jag rör ner mig. "

Elizabeth Arden Åtta timmars krämskyddsmedel

Skådespelerska Mae Whitmans go-to moisturizer för flygresor är Elizabeth Arden Eight Hour cream. "Du kan lägga det på någonting, och det tar bort dessa otäcka dry-plane blues."