den här saken är otroligt

Denna roliga franska gadget gör det bästa kaffe jag någonsin har haft hemma

Anonim

Hela saken blir vänd upp och ner när ditt vatten kokar.

Jag har lite en sak för icke-elektriska kaffebryggare. Den franska pressen jag köpte för några år sedan ger mig oändlig glädje - dunk! - liksom Bialetti Moka-potten, vars stovetop hissing jag aldrig kommer att misstaga. Jag föredrar manuella bryggerier inte bara för att de producerar en mer distinkt kopp, men för att de är extremt roliga att använda, som leksaker för vuxna. Men den enhet som mest fascinerar mig på sistone är den napolitanska flipkaffe potten, som jag förvärvade förra månaden från MoMA Design Store (men självklart kan du också hitta den i Amazon). Det är den konstigaste kaffebryggaren jag äger. Jag älskar det.

Den flipkaffe potten, som namnges för dess popularitet i Neapel, trots att den är en fransk uppfinning, är en tredelad gadget som verkar otroligt. I grund och botten fyller du den nedre delen av kruken med vatten, lägger grunderna till mittfilteret, skruvar på toppen och sätter saken på en flamma. När det kokar, flipar du hela potten över (det lilla locket med handtaget upptill kommer av), så hett vatten sipprar genom filtret och in i den tomma kammaren, som har en tipp. Sedan tar du bort den tömda delen och du har själv en liten kruka med varmt kaffe. Det är allt.

Jag har använt min flip-pot i en månad nu, och jag har blivit ganska förtjust i den. Här är det som är speciellt med det: Det gör den perfekta mängden kaffe till en person - jag vet att det står sex men det gör cirka fyra koppar värt max - och producerar en ren men koncentrerad kopp. Strukturen blir inte så lerig som franskpress kaffe, och det är lite mindre intensivt än Moka-kaffe, vilket ibland kan bli överväldigande starkt. Jag skulle rekommendera det till alla som arbetar hemifrån eller har en söndags-cup. Det kommer jag säkert att göra morgonen mycket roligt.

Ilsa Napolitanska 6-kopps Kaffebryggare

Fler Strat-godkända manuella kaffebryggare

AeroPress Kaffe och Espressomaskin

Travel writer Andrew Parks vet allt om att göra kaffe på vägen. Hans föredragna gadget - en begåvad av kaffe snobbar världen över - är AeroPress.

Osaka häll över kaffebryggare

Om du gillar pour-over kaffe, överväga Osaka-bryggeriet, vilken författare Caitlin M. O'Shaughnessy presenterade oss för att: "Nyckeln är den vansinnigt finmaskade (det är laserskuren), rostfritt stålfilter som inte absorberar någon av oljorna som ett pappersfilter gör. Det har också ett smart korklock för att hålla hela röret varmt. "

Soma Brew Bottle

Den nya Soma-bryggflaskan, som är en kaffebryggare och resertermos i en, vann ett pris för bästa nya produkten vid årets specialkaffeutställning, och strategistribenten Maxine Builder tycker mycket om det: "Glastermoserna har ett fint häft till det också, närmare känslan av en keramisk rån än en reserör, och metallfiltret är lätt att ta bort från höljet och städa ut. Jag planerar att hålla den här på mitt skrivbord, så jag kan göra häll kaffe på kontoret med minimal röra. "

Toddy Cold Brew System

Det bästa sättet att göra kallt brygga kaffe är för övrigt manuellt, och Claire Chan, ägare till Elk i West Village, berättade för Toddy-systemet: "Behållaren och filtren gör inte bara våra liv enklare, men det är också producerar en mycket konsekvent produkt. "