den här saken är otroligt

Denna Grapefrukt-doftande Spray är som Fancy Febreze

Anonim

Det blir av med fläckar också.

Du kanske tror att ditt jobb är spännande, men du har nog inte haft någonting för att få stanken av kattkissa ur en sammetrök som en halv av en berömd fransk popduo var tänkt att bära på kameran på mindre än en timme. Hur katten kissa kom dit först och främst är inte syftet med den här historien, men hur jag fick ut det är.

Först jag panikade, då drenkade jag tuxet med Murchison-Hume's Garment Groom, en fancy-buks lukt-eliminerande produkt som räknar sig själv som en kombination fläckborttagare och tygfrisörare. Läsare, de ljuger inte: Garment Groom löst käken fläcken, dödade stanken och lämnade ingenting annat än en ny, inbjudande grapefrukt doft. Ingen var klokare, och skottet gick som planerat.

Det här är inte bara bra för kattkäft: Om du vill ta bort en fläck, spruta lite Garment Groom direkt på fläcken och blotta den bakifrån med en ren, torr tvättduk. När du har tagit bort huvuddelen av det, spritz fläcken lite mer och blotta det försiktigt från framsidan. Jag lyckades få en massa rött vin ur en fauxfurskjacka på julen med den här exakta tekniken, så jag kan garantera dig att det fungerar - om fläcken är oljig eller fet, är det bästa att använda en bra spritzing av Garment Groom som en behandling före tvätten, eftersom det börjar börja bryta ner proteinerna i fläcken omedelbart.

Om du bara vill hoppa över kemtvätten och köpa dig en extra slitage från en jacka eller en blus, ge det en lätt misting av Garment Groom (var noga med kragen, manschetten och armhålorna) och slå den med ett hår torktumlare för att påskynda hela processen. Garment Groom använder en växtbaserad formel för att göra en stank försvinn och det är ultralätt för även de mest känsliga tygerna. Det innehåller ingen ammoniak, blekmedel, färgämne, formaldehyd, parabener eller ftalater. Det fungerar också som en charm för att "fräscha upp" ett klädesplagg som sitter ojämnt i din garderob ett tag och ger det en ljus, frisk doft som dödar döda några smakliga dofter. Jag brukar använda den för att fräscha upp mina sängkläder mellan veckans tvättar, vilket ger min säng känslan av att glida ner i svala, skarpa hotell sängar.

Murchison Hume Garment Bröllopsmotiveringsrengöringsmedel och Fabric Freshener

Murchison Hume Garment Bröllopsmotiveringsrengöringsmedel och Fabric Freshener

The Laundress Home Spray (247 Home Scent)

Författaren Brennan Kilbane tippade oss till Laundress Home Spray: Det är väsentligen torrt schampo för klädsel, sängkläder, gardiner, i grund och botten vilket tyg som är besmittat av ditt smutsiga liv - och ull och cashmere.

Bättre Life Natural All Purpose Cleaner, 2-pack

Vi pratade med naturliga rengöringsexperten Micaela Preston på mindfulmomma.com om hennes favoriter, och hon älskar den här som heter Eco Breeze.

Amodex bläck och fläckborttagare

I vår guide till hur man torkar rena utan rensning lärde vi oss att Amodex är fläckborttagaren som Sharpie rekommenderar till personer som behöver få bläckfläckar ur kläder.