konstiga saker vi älskar

Denna strålkastare låter mig läsa i sängen utan att irritera min man

Anonim

Det får mig att känna mig som en midnatt gruvarbetare.

Ingenting blir i vägen för en bra bok, som att bry sig om en andras REM-cykel. I mitt gamla liv, när jag inte kunde sova, skulle jag slå på sänglampan medan du höll en kudde framför den, sakta rörde kudden bort i hopp om att den gradvisa ljusningen av rummet inte skulle väcka min man .

Jag har försökt läsa på en Kindle, och på en iPad, men vanan har aldrig fastnat. (Jag föredrar ett billigt objekt som jag kan behandla som skit - obefläckade hundöra sidor i hälften, skriv telefonnummer i marginalerna, etc.) Den sakta brännbara rumsfärgsmetoden fungerade sällan ändå; han skulle nästan alltid vakna upp. Och så investerade jag i en strålkastare. Jag vet inte hur tanken kom till mig, men det gjorde och tacksamhet.

Nu, i mitt nya liv sträcker jag bara enhetens elastiska band runt min skalle och blinkar på det batteridriven LED-ljuset, vilket är litet och starkt fokuserat. Lampan själv är inbäddad i en bit av konkav plast som sitter bekvämt mot kurvan på pannan, och remmarna är stretchiga, mjuka och spännefria så att de aldrig fångas i mitt hår. Min metod är att rulla över på min sida och rikta mig till vilken sida jag är på.

Sovrummet blir svart. Jag har aldrig vaknat en själ medan du har pålykta, löfte. Det är utilitariskt och faktiskt sorts kul - jag får känna mig som en midnatt gruvarbetare! Jag kommer till och med hålla på det om jag måste gå till badrummet mitt på natten eller till köket för ett glas vatten. Och jag sätter alltid mitt strålkastare på flygningar över natten för att undvika att den olägenheten lyser ett annat mörkt plan. Ibland kommer jag i spegeln att få en reflektion av mig själv i spegeln, åtkomst med strålkastare, glasögon och hållare, och det är som att komma ansikte mot ansikte med ett geekigt spöke.

Belysning Ever LE strålkastarlampa