den här saken är otroligt

Detta dolda Poncho håller mig så mycket tröttare än ett paraply

Anonim

Engångsbeständiga plastregnponchos har inte de mest glamorösa föreningarna: klassresor, familjeutflykter till vattenparker, George W. Bush på invigningsdagen. Regnponchos är inte smickrande - deras känsla är något som är likvärdigt med "triangelformad papperspåse" - ej heller beundrad för sin högteknologiska konstruktion, som Gore-Tex eller polar fleece. (Även om plastartiklar har ett ögonblick.) Men en ny campingresa lämnade mig med en nyfundad uppskattning för det ödmjuka ponchoet, efter att jag förlorat min regnrock någonstans mellan Brooklyn och Humboldt County, Kalifornien. Nu var jag i en Redwood skog, i hällregn.

När mina vänner var cowering, var jag frisking om.

Travelon Emergency Rain Poncho

Den enda affären var parkens presentbutik, som hade tappat kraft över natten och körde av en generator. "Inga ponchos", sade kvinnan bakom disken, men bland de vykort och laminerade kartorna hittade jag mirakulöst en poncho. Förpackad i en liten Ziploc väska, det uppsluppades magnifikt - i grunden en jätte Hefty väska med hål, plus en huva. Jag bar det hela dagen, och sedan igen nästa dag, och båda gångerna höll jag mig väldigt torr och väldigt glad. Det visade sig vara perfekt för vandring och klättring runt en flodbank, eftersom det höll mina händer fri för att städa mig själv - och för att ta bilder. Under kraftigt regn gav det mer täckning än ett paraply (låren är giveawayen och minen var bentorka). När mina vänner lurade under en sten, skakade jag om i en skyfall; när de var fuktiga och flagga, var jag fortfarande raring att gå.

Sedan jag återvände till New York, har jag ringt på ponchoets kraft några gånger. (Jag har varit väldigt nöjd med dessa klara Travelon, men just nu har jag ett öga på MCR Medical Supply's Emergency Ponchos, som förseglas i små plastpåsar, precis som min första poncho-kärlek.) Till skillnad från även de minsta paraplyerna är praktiskt att hålla i din väska (de är också handsfree), och de förvandlar en stormig tåg till tunnelbanan till vad som bara kan beskrivas som en cakewalk. Deras utilitära överklagande har också vuxit på mig, på sätt som bekväma träskor. Ett poncho gör en vuxen av någon som bär en: Jag känner mig så kompetent och praktisk som en lärare som leder en fälttur och i mitt poncho är jag kompetent och praktisk, åtminstone tillfälligt. Jag är upp till utmaningen med något jobb - oavsett vädret, men långa gången. Det är som en superhjälte cape, förutom att du bara kan bära den ett par gånger innan det tårar och du måste kasta det ut.