Tillverkad i Japan

Denna japanska Body Scrub Handduk gör Dusch så mycket trevligare

Anonim

Det påminner mig om när tvättdukar var allt raseri under badtiden.

Årets Met Gala-tema - Rei Kawakubo och Comme des Garçons - fick oss att tänka: Det finns så stora japanska saker som är värda att veta om (mycket av det vi någonsin har skrivit om tidigare), varför inte ta tillfället att gå riktigt stor på Japan "> Made in Japan Week on.

Har du någonsin tittat på den där neon poof saken i din dusch och undrade om du skulle gnugga plast över hela kroppen på det vanliga? Det gick inte riktigt i mitt sinne, förrän min pojkvän beställde en Binchotan Charcoal Body Scrub Handduk på en lark från Amazon. Nu är det det enda vi använder.

Den här handduken kom till Amerika (och, Amazon) via Ippinka, ett företag som reser till Japan och andra länder som letar efter hållbara produkter att importera. Det är infunderat med träkol av japansk ek eller binchotan, som är känd för dess renande, avgiftande och antibakteriella egenskaper. Tekniskt betyder det att du kan använda den utan tvål och ändå bli ren, men jag rekommenderar inte det eftersom det visar sig att bomullspolyesterblandningen är det perfekta tyget för att skapa en otvättig skum med din vanliga kroppsvask (Jag använder Dove Men + Care).

Jag skulle ljuga om jag sa min riktiga kärlek till denna sak är beroende av sin hygieniska potential. För mig har dess överklagande mer att göra med nostalgi, speciellt om du var den typ av barn som kommer ihåg ett liv före loofahs, när tvättdukar var allt raseri under badtiden. Det visar sig att små handdukar faktiskt är ett trevligare, lugnande fordon för att rensa sig själv; Jag hade glömt tills den här kom in i mitt liv. Ju bättre om dessa handdukar har en mild sida och en grov sida - som den här gör - för praktisk vuxen exfoliering. Vid 40 tum lång och 9 tum bred är den längre och smalare än din typiska tvättduk, vilket gör det användbart för att nå ryggen och elegant nog att hänga från en krok när den inte används. Det är också maskin tvättbart, för tillfällen när du bestämmer att duken förtjänar att rengöras av dig.

Binchotan träkolkropp handduk

Fler handdukar vi gillar

Överlägsen 900 Gram Handduks Set

En av de högst rankade handdukarna på Amazon, hade denna hotellstylhandduk en granskare som sa, "ärlig mot Gud, de är precis där uppe med en lyxig bil eller prestige Champagne."

Kassatex 100-procentig Combed Extra Long Staple Turkisk Bomull Set

En annan med rapturous Amazon recensioner: Denna turkiska bomullsduk, enligt en granskare som heter Valerie, känns "som att röra en ängels tunga. Eller en baby Angora kanin. Eller världens största torg i Charmin. "

Chloe Bath Handduk

Dessa polka-prickade handdukar är bra, om du vill vara glad varje gång du duschar.

Handdukarna är utsålda, men det här kate spade-alternativet är lika glatt.