den här saken är otroligt

Denna koreanska sovmask gav mig den mest strålande huden i mitt liv

Anonim

Som en heltid upptagen person, är konceptet med en 12-eller till och med 10-stegs hudvård rutin skrämmande mot mig. De flesta nätter, till och med fem steg, trycker efter det nödvändiga hjärtat och matlagning och städning. För min super-truncated nattliga rutin har jag funnit att den ena eller två produkterna kan göra all skillnad, det är därför jag aldrig någonsin hoppa över den här magically-inducerande sömmasken.

Du kanske har sett vår täckning av Huxley före: det buzzy koreanska skönhetsmärket som bygger på prickly-pear-seed-olja från Sahara-öknen - en antiinflammatorisk, lysande hydrator - som bas. Jag testade först sin god natt sovmask när jag bodde i Frankrike förra månaden. Och för att inte skryta, men trots att det var sömnberövat och drickat så mycket cafécreme, var det nästan min blodtyp, du skulle aldrig veta det av min strålande hud.

En "sovmask" är inte en arkmask, exakt, men en lätt koncentrerad fuktkräm du klappar på före sängen - det är naturligtvis stort i Korea. Efter min nattliga rutin av micellärt vatten, toner och serum hjälpte en dubbeldimensionell mängd av denna lätta blommiga doftmask över mitt ansikte före sängen mig att vakna som en ängel - med kraftigare, synligt ljusare hud och märkbart mindre rodnad och irritation på mina kinder. Detta innebar självklart mindre concealer och layering innan de gick ut genom dörren, vilket sparar mig mer tid (och steg!) I am

Det finns en anledning Huxley är också hudvårdslinjen för koreanska flygvärdinna, som spenderar mycket av sin tid i en hög höjd. Som en lättviktig mask (förstärkt med hyaluronsyra, ceramider och glycerin) har jag funnit att det hölls märkbart bra för hydratisering och allmänna hudfördelar mot andra tjockare nattsalvor som jag har försökt. Personliga favoriter från Shiseido, Murad och Sisley Paris - som alla är minst dubbelt så dyra, kan jag lägga till - kunde inte jämföra. Även Laneiges famed Water Sleeping Mask var underwhelming bredvid Good Night masken. På min rutinmässigt torra, reaktiva hud vet jag inte hur jag någonsin gjort utan det.

Huxley Good Night Sleep Mask

Andra hydrerande masker vi älskar

Bioderma Sensibio Moisturizing Face Mask för känslig hud

Writer Maxine Builder var också i Frankrike förra månaden, men vände sig till fransk hudvård istället för att lugna hennes aknehåriga hud medan hon reser. Hon säger att "sovande masker lämnar ofta min hud fet, om än fuktad", men efter att ha använt denna Sensibio Mask från Bioderma blev hon "verkligen förvånad över de praktiskt taget omedelbara resultaten. Min akne-märkta hud var märkbart lugnare och mindre inflammerad, och mina kinder verkade ännu mer flytande, mer hydratiserade än tidigare. "

Min skönhetsdagbok Alger Edelweiss Ultra Repairing Mask, 8 Sheets

I arkmaskens rike gillar Rio Viera-Newton dessa My Beauty Diary Masks för en skin pick-me-up. "Den här masken är djupt konditionerad och hydrerar och lugnar irriterad hud. Som en som ständigt kämpar torr hud, eksem och allergi-inducerad utslag har denna ansiktsmask varit en total livräddare. "

Merbliss Bröllopsklänning Intensiv Hydration Day Mask (5 Pack)

För en ljusare, mer hydratiserad hud rekommenderar Rio även dessa bladmaskor som skapades för brudar att använda på deras bröllopsdag för lite extra glöd. "Det är superrikt, hydrerande och lämnar din hud upplyst."

Erborian Pate au Ginseng Svart Koncentrerad Mask

Koreansk-skönhetsbloggen Sophie of MapleTreeBlog föreslår denna koncentrerade ginsengmaske, om du vill ha något fuktgivande och lysande. "Det gör min hud glansigt och ger också en fin, mjuk plumpness till min hud. Det är perfekt för vintern, när min hud blir matt. "

Papa Recept Rose Gold Honey Masks

Och ska du faktiskt vilja ha en plåtmask som du kan vara bekväm att somna i? Den koreanska skönhetsbloggen Tracy E. Robey säger om dessa Papa Recept Masker: "Den fuktande, ganska tunna väsen lukter som honung och sänker långsamt in för att plumpa upp fina linjer, tar hand om torra flingor och ger en glöd. Jag har vanligt till fet hud som inte kräver mycket maskering och jag hatar känslan av massor av masker, men jag kan lämna Papa Recipe-arkmaskar i 45 minuter och till och med somna medan de bär dem eftersom de är så mysig. "