den här saken är otroligt

Denna lavendel-doftande stick är som Ambien utan biverkningarna

Anonim

Det här är inte jag, men det kan vara.

"Sova när barnet sover!" Alla säger det här när du har nyfödd, och det låter troligen bra råd till dem. Förutom att det är omöjligt. Och inte bara för att barnet sover är den enda gången du kan göra de sex massorna av att vänta tvätt eller tvätta dina diskar eller äta något eller duscha för första gången på tre dagar - det är också omöjligt för när du har en ny bebis, du kan inte bara koppla av.

Tro mig: Oavsett hur trött jag är, jag har haft problem med att somna eftersom min dotter föddes för mer än fem månader sedan. Krita det upp till ett racesn eller adrenalin, men jag har försökt allt jag kan tänka på: vin, läsa en bok, sätta podcasts, djupa andnings tekniker, vin igen. Inget hjälpte tills jag skickades till Sleep Sleep aromatherapy-sticken (fullständigt avslöjande: Mitt jobb som hälsoförfattare har sina förmåner). Jag gned blandningen av lavendel, ylang-ylang och palmarosa på mina handleder och nacke som röret föreslog. Lukten var beroendeframkallande vid första waften - lugnande och bara lite söt. Jag ville ha mer. Jag började läsa i sängen och höll min bok i ena handen och pinnen i den andra och tog djupa andetag av blandningen och koncentrerade mig på texten. Jag läste för kanske fem minuter innan du sovnade. Jag gjorde samma sak nästa natt och det slog mig igen. Det här är bra saker.

Blandningen är nu en viktig del av min nattrutin. Varje natt träffade jag mina pulspunkter och hållte den under min näsa medan jag läste. Jag har till och med börjat sprida den på botten av min ögonmask så att doften stannar med mig så länge som möjligt. Jag tar nu med mig när jag reser. Jag borde noga beställa ett ärende. (Det finns en kamomillversion för stressavlastning och rosmarin för att fokusera.) Jag kan inte tro att jag säger detta men: Det är bättre än vin.

Scentered sömnbehandlingsbalsam

Scentered sömnbehandlingsbalsam

Den finns även på Scentered webbplats.

Mer Strat-godkänd aromaterapi

Foto: Rättvisa av säljaren, Getty Images

Tata Harper Aromatisk stressbehandling

Strategistredaktören Alexis Swerdloff tar en spiff av hennes Tata Harper-stressbehandling när hon känner sig rubbad: "När jag sitter vid mitt skrivbord vid deadline, svarar han rasande på e-postmeddelanden, växlar genom de 29 flikarna som är öppna i min webbläsare och balanserar en sötgreenkorn skål i min armbåge, jag drar lite på mina handleder, eller på min nacke (den har en påfyllningsapplikator) och djupt andetag. Plötsligt är jag någon i en Architectural Digest spridning med en lång kamelfärgad cashmere kofta, vita byxor, ett par Tods loafers, som går genom atriumet på min Beach Bridgehampton Estate för att justera ett blomsterarrangemang. "

Sonoma Lavender Neck Pillow

En annan lavendel-doftande soporific (studier har visat att det hjälper människor att slappna av och sova bättre), den här nackkudden som författaren Alex Ronan älskar kan också vara microwaved: "Efter en två minuters nukle har toasty kudden en mängd användningsområden. Jag sprawl ut med det på min mage när jag har kramper eller har ätit för mycket takeout. Jag återvänder till sängen och draperar hela grejen över mitt ansikte om jag känner mig särskilt oförmögen att möta världen. Ibland rinner jag mig för att sova och vakna svettigt. Annars ska jag bara ligga där för några lugna minuter och andas djupt. "

Aura Cacia Cooling Pepparmint Essential Oil

Författaren Ariel Kanter upplever kronisk ångest, men hon är beroende av att kyla pepparmintolja för att lugna det: "När jag känner mig stressad går jag direkt till pepparmyntsoljan. (För mig är det verkligen viktigt.) Jag gillar att daba det på mina tempel eller lägga lite på magen, vilket märkbart lindrar eventuella illamående jag känner för just nu. Hemma håller jag en stor flaska Aura Cacia pepparmynta olja bredvid min säng. "