expertgodkända gåvor

En trendprognoser på semestergåvor att köpa innan de säljer ut

Anonim

Få dem medan du kan.

Även om det kan tyckas lite tidigt att tänka på semestergåva, så är det faktiskt inte: populära presenter har en tendens att sälja i slutet av november. Därför vände vi oss till Sidney Morgan-Petro, en trendprognosexpert vid New York-firmaet WGSN, för att berätta för oss vad de populära gåvorna kommer att vara. "Vi tittar på landningsbanan, globala mässor, gatustil, digitala influencers, och då till jul i synnerhet ser vi på teknik och leksaksmässor ganska lite", förklarar hon. "Då använder vi givetvis Google sökbaserad information för att stärka våra data och vi har en egen produkt för att samla detaljhandelsanalyser som kan spåra olika varumärken över USA och Storbritannien för att berätta vilka produkter som säljs, vilka går till försäljning, och som starkt stöds av återförsäljare. "Vi grillade henne på vad hon hittat hittills.

Vilka är de stora trenderna du ser i 2016 ">
Vad vi ser nu är att många människor graviterar mot guru-presentationsalternativ. Vad jag menar med det är det kanske på dagen när du gick för att köpa en present till någon som var svår att handla för, skulle du få dem ett presentkort till Barneys eller Borders eller Best Buy - det var att berätta för dem att du visste lite om deras smak men ger dem fortfarande friheten att välja vad de ville ha.

Jag har fortfarande några av dem.
Exakt. Nu är presentkortet opersonligt, och det vi ser är att det utvecklats till att bli något vi kallar guru-presenten, där en expert fattar beslut för dig med jämna mellanrum. Så du har Birchbox som skickar personliga skönhetspresentpaket, Winc levererar vin baserat på din smak, och Trunk Club skickar klädalternativ. De är prenumerationstjänster som fortfarande är personliga, och det är som en expert eller guru gör presentationen till dig.

Fitbits nya laddning 2, som mäter användarens VO2 max.

Vilka andra trender ser du?
I kläder har athleisure fortfarande ett stort ögonblick.

Verkligen? Jag känner att athleisure är över vid denna tidpunkt, nej?
Jag tänker på människor vars jobb det är att tänka på och spåra det här, men det kommer att känna sig som om det har funnits en stund, men kategorin är fortfarande stark för ett stort segment av landet som bara blir höft till det nu.

Vilken typ av gåvor faller i den kategorin?
Något som kommer att göra riktigt bra, denna semester är definitivt Fitbit, som fortfarande är branschledare för wearables. Den nya Fitbit Charge 2 kom precis ut och det mäter VO2 max, vilket är en stor uppgradering från bara spårningssteg, och de har också den billigaste Flex 2. Det kommer att bli ett stort presentartiklar eftersom det ligger i den lilla prissättningen (mellan 100 och 150 kronor) som känns tillräckligt stor för en gåva, men det är inte en enorm splurge.

Adidas NMD R-1, en löpande sko endast i namn.

Något annat?
Sneakers förstås, särskilt när de bär på mode och inte ett atletiskt sammanhang. De hetaste utgåvorna för hösten är Adidas NMD, som har speciella utgåvor om en gång i veckan från och med december till mitten av december. Det kommer att bli nya samarbeten som folk klamrar på, och självklart är Yeezy, som kommer ut i slutet av november, en stor hit.

Var annars har du sett en uptick?
Det finns skott av athleisurefenomenet som verkligen brinner. Rese / fritidskategorin är enorm, särskilt med årtusenden som verkligen prioriterar resor och har köpkraft. För några år sedan såg du de lätta packbara puffarna från Uniqlo - nu replikerar alla det, från Michael Kors till Burberry. Något annat som är relaterat till denna idé är athluxury, som är lyxiga saker gjorda med en aktiv twist. Så prestanda cashmere från Kit & Ace, till exempel, slår verkligen på begreppet, och vi tror att det kommer att bli riktigt bra.

Fitbit Flex 2 armband i rosa guld.

Finns det något som har varit varmt och kommer att fortsätta att vara varmt?
Händer ner är LL Bean duck boots fortfarande riktigt stora och kommer inte att gå någonstans [Redaktörens anteckning: Använd koden SAVE20 för 20% på dessa] under en begränsad tid . Guld- och rosa guldmetallvaror som blev enormt trendiga med iPhone 6: s release förra året kommer bara att fortsätta. Egentligen är något objekt som går bra för ett företag nu i guld och rosa guld, vare sig det är Apple eller Rolex eller Fitbit.

Dragon-inspirerade Hatchimal Draggles.

Vad sägs om för barn? Vad är årets Tickle Me Elmo?
Alla pratar om Hatchimal, som i grunden är en nästa gen Tamagotchi, om du kommer ihåg dem. Det är ett leksakägg som du älskar och tar hand om så att det så småningom kommer att kläcka. När du köper det, vet du vilket djur det kommer att bli, men inte vilken version. Alla Hatchimals är djurhybrider som en bearakeet, till exempel. Det är i princip en Furby blandad med en Tamagotchi.

Finns det andra heta leksaker?
Leksaker som integrerar teknik är enorma. Många leksaker som vi kommer att se på denna semester införlivar STEM (vetenskap, teknik, teknik och matematik) idéer. Det finns ett Barbie STEM-kit som är nytt som låter dig göra experiment och integrera inlärningsverktyg för att hjälpa dig att bygga Dreamhouse. Då finns det kodande leksaker. Code-A-Pillar är den första massmarknadsleksanjen som introducerar förskolebarn till kodning, och det kom precis ut i sommar. Det finns också Dino från CogniToys som integrerar kodning. Dessa leksaker är gjorda för att förbereda Generation Alpha.

Generation Alpha?
De som är födda efter den årliga generationen Z (som betyder 2011 eller senare), som verkligen kommer att komma in i världen med pekskärmar i sina ansikten. På grundskolan kommer kodning för dem att vara i nivå med att lära sig matematik och språk.

Är förstärkt verklighet eller virtuell verklighet kommer att fånga på på ett större sätt?
Så givetvis under sommaren gav Pokémon Go alla en smak av möjligheterna till ökad verklighet. Pokémon har nu Z-Ring som kommer ut - det är som ett armband som är AR-kompatibelt som vi tror kommer att bli enormt. På den virtuella verkligheten är kategoriledaren i VR-headsets fortfarande Oculus Rift, som blir allt fler spel, och spelen själva blir överkomliga, så för den tidiga adopteraren blir det stort.

Everlane s Cashmere Square Turtleneck.

Vad vill en trendprognoser ha för semestern? Du måste vara svår att handla för.
Jo självklart tänker jag i dessa termer på grund av vad jag gör, men jag är verkligen in i den transparenta modellen där dessa märken skär ut mellanhandlaren och markupen och går direkt till konsumenten. Så Everlane är ett exempel på det för t-shirts och byxor och nu andra kläder. Aurate är ett exempel på high-end smycken. Ankomsterna gör det med riktigt fina ytterkläder. Många konsumenter är bara utbildade till denna modell, och jag gick nyligen till Away-butiken som öppnade i Soho - de bagagebitarna är stora. De tar ut din telefon också.

Så det är i grunden Warby Parkerification av varje kategori.
Exakt . De killarna var verkligen på något.

är en ny webbplats som är utformad för att täcka de mest användbara, expert rekommendationerna för saker att köpa över det stora e-handelslandskapet. Några av våra senaste erövringar inkluderar de bästa gåvorna för tvååringar , värdinnor , resenärer , yogier och trötta föräldrar . Observera att alla priser kan ändras.

Om du köper något via våra länkar, kan New York tjäna en affilierad provision.

Relaterad

The Best Baby Presenter, 2-årig utgåva