högsta bud

Vi hittade den bästa (och bäst utseende) vattenkokare

Anonim

Stagg EKG-ketteln. Bild: Bobby Doherty / New York Magazine

Stagg EKG

Målet : Hitta en snygg elektrisk vattenkokare som värmer upp vatten till exakt temperaturen för överhällskoffe, brant te och ibland Cup Noodles. Master teblandare och täta vattenkokare ledde oss till rostfritt stål och kopparalternativ som kokar snabbt och behåller värme.

Bedömningen : Medan de flesta elkokare har brett munar som häller ut som en kran, har Stagg EKG - som släpptes i november av den startande kollegaen - en tunn tippskål som möjliggör den slutliga hällen. Ett elegant matt-svart lock täcker rostfritt stålkroppen, som sitter på en lågprofilbas, där det finns en rullning för att ställa temperaturen vid en exakt värmepunkt (ca 180 grader Fahrenheit för grönt te och 200 grader Fahrenheit för kaffe ). Vattenkokaren håller vatten vid önskad temperatur i upp till en timme, och en inbyggd stoppur räknar utdraget eller brant tid. Och det finns ett påskägg: Ta av pannan från basen, byt växeln mellan Celsius och Fahrenheit, och ett retro-spel som heter Wormy kommer att dyka upp för att spela när du brygger.

Ju billigare

Bonavita 1.0L vattenkokare

Folket över i Pursuit of Tea, New Yorks främsta te-sourcingföretag, föredrar denna Bonavita-modell av rostfri stål utan alla temperaturkontrollblock och visselpipor. Det har fortfarande en metallkropp, en perfekt-för-hällande tennspets och en elektrisk bas, men inga extra komponenter som kan bli defekta och otrygga efter ett år eller två. Det är också över $ 100 billigare.

Koppar en

Hario Buono koppar tekanna

För en elegant, men inte elektrisk, vattenkokare, gör det japanska företaget Hario denna underbara Buono. Det stora med det är att koppar är en utmärkt ledare av värme, så även om det inte är elektriskt kommer ditt vatten att bli väldigt varmt väldigt snabbt.

Den elektriska Hario

Hario Electric Buono Kettle

Hario gör också en elektrisk vattenkokare i den signaturbikupformen, om du föredrar det.

Den klassiska arbetshästen

All-Clad Rostfritt Stål Special Kokkärl Teskål

Billy Peele, chef och skådespelare på Eleven Madison Park står bakom denna All-Clad. "Den här killen är super slitstark och pålitlig, och en bra vardagskarta som ser bra ut på någon brännare, säger han."

Den riktigt stora

Zojirushi Micom vattenkokare och varmare

Peele rekommenderar även denna högteknologiska Zojirushi-vattenkokare (ja, samma märke bakom vår favorit vattenflaska). Den har flera värmeinställningar, så mycket som med Stagg, du kan ställa in den till exakt temperatur för grönt te, svart te eller häll kaffe.

Den smarta

Smarterare iKettle

Denna Internet-anslutna vattenkokare har en telefonapp så att du kan schemalägga ditt vatten för att börja värma upp när du är nästan hemma från jobbet eller när du vaknar på morgonen.

Den snygga brittiska

Sage av Heston Blumenthal Tea Maker

Sage utvecklades av den brittiska, vetenskapsfokuserade kocken Heston Blumenthal och kom fram till vår uppmärksamhet genom Sebastian Michaelis, master teblandaren på Tetley. Det brukar teet i vattenkokaren själv, den lilla korg du ser ovan håller dina teblad och går ner eller stiger upp automatiskt från vattnet. Det har varierande temperaturer och förinställda program för olika typer av te, så om du är en ivrig nybörjare, men inte vet rätt uppvärmningspunkt för oolong har Sage fått dig täckt. Just nu är det bara tillgängligt i Storbritannien, men det finns några på Amazon som skickar till USA om du är villig att gaffla över nästan $ 700 för det.