rekommenderas av experter

Vad är de bästa Baby Play Mats?

Anonim

Ett barns första år är en period med anmärkningsvärd utveckling, med små barn växer och lär sig nya färdigheter i en svimlande takt. En av de få leksaksinköp som kommer att gå genom de första 12 månaderna är en lekmatta, även känd som ett lekrum eller aktivitetsmatta. Rebecca Parlakian, senior chef för program vid barnutvecklingsorganisation Noll till Tre, kallade lekmattor "en" one-stop shop "för spädbarnstider, och erbjuder barn en rad olika sensoriska upplevelser - sevärdheter, ljud och texturer - när de spelar."

Dessa mjuka, ljusa ytor är perfekta för "mage tid" när nyfödda är placerade på magen för att bygga nacke och stamstyrka. Add-on leksaker som hängande rattles och knirkiga fyllda djur engagera barns nyfikenhet som de blir mer medvetna om världen runt dem. Nedan har vi avrundat de bästa spelmattorna baserat på expertrekommendationer.

Bästa lekmattor för mage tid

Infantino Twist och Fold Aktivitets Gym

Enligt Ashlee Neuman, seniorredaktör på The Bump, kan en lekmatta vara en ny mammas bästa vän. Oavsett om barnet är redo att göra lite magetid eller vinkla runt och bada på leksaker, eller om du bara behöver vila från att hålla din lilla, kan en [mat] bara vara så att barnet är säkert underhöll. "De olika färgade och mönstrade kvadrater av denna quiltad mat ger barnen mycket att titta på under mage tid. Dawn Dais, författare till The Sh! T No One, berättar om graviditet, säger att kudden är speciellt användbar att placera under barnets armar eller bröst för extra stöd. Dangling djurleksaker och en barnsäker spegel fångar också barnets uppmärksamhet.

Skip Hop Camping Cubs Aktivitets Gym

Neuman rekommenderar denna matta eftersom "det har massor av roliga texturer och en mage-kuddeformad som en sovande björn." Det finns också en lätt eldfluga, musikspelande tvättbjörn och en sköldpaddsspegel till pique babys nyfikenhet. Joyce Slaton, redaktör och produktkompetent hos BabyCenter, säger att speglar är fantastiska funktioner i lekmattor, för "även om de inte inser att det är själva de ser på det här steget, hittar barnen sin egen reflektion fascinerande."

Bästa spelmattor för interaktivt spel

Fisher-Price Deluxe Kick and Play Piano Gym

Experter älskar denna multifunktionella matta som kombinerar en flyttbar båge med hängande leksaker som tänder och rattlar och ett lätt uppspelat tangentbord. Sandra Gordon, grundare av babyspecialitetsresenär Babys produkter Mamma sa att mini-pianoet är "ett roligt sätt att hjälpa ditt barn att lära sig orsak och effekt, som i" om jag sparkar nycklarna, lyser de upp ". Det är roligt att titta också på. "Eftersom det finns så många sätt att barnen kan roa sig, är det bra för föräldrar som multitaskar eller tar hand om äldre syskon. Dais sa att det var "en livräddare när jag var tvungen att laga mat eller hjälpa till med det andra barnet." Slaton påpekade att det också röstade för bästa barnleksak av 2018 av BabyCenter-läsare i deras årliga Momspicks utmärkelser.

Liten kärlek Gymini Super Deluxe Aktivitets Gym Spela Mat

De bästa spelmattorna engagerar flera sinnen eftersom barn lär sig genom att se, röra, höra och till och med prova olika föremål. Gordon rekommenderade denna matta "eftersom den har allt, inklusive klassisk musik, ljus, speglar och crinkly leksaker. Dessutom kan den tvättas och vikas för att resa. Det är en klassiker. "

Bäst anpassningsbara leksaker

Yookidoo Baby Gym And Play Mat

Neuman berömde denna mattes tre-i-ett-design för sin förmåga att anpassa sig till olika utvecklingsstadier, eftersom barn får hand-ögonkoordinering och motoriska färdigheter. "En av de coolaste funktionerna är sin rörelsespårvagn, som låter barnet flytta plyscha robotfigurer fram och tillbaka", sa hon.

Lovevery Play Gym

Lovevery lekmatta levereras med en mängd olika leksaker som kan fästas på sina avtagbara, hållbart framställda träben, som en svart och vit boll för att gripa och rulla, och BPA-fri silikonborstar. "Fem olika utvecklingszoner uppmuntrar barn att utforska sensoriska aktiviteter och stärka barnets förmåga att fokusera, " säger Neuman ", och tack vare de utfällbara flikarna kan alla avslöjas eller döljas utifrån barnets ålder - perfekt för att undvika överstimulering." Detta är särskilt viktigt för de tidiga månaderna när, enligt Parlakian, "barn har en mer begränsad förmåga att hantera sin uppmärksamhet och klara av sensorisk inmatning." Ett mjukt täcke omvandlar mattan till ett mini-blanket fort, perfekt för spädbarn som kan sitta upp eller krypa.

Bästa spelmattor för övergång till toddlerhood

Infantino Grow-With-Me Aktivitet Gym & Ball Pit

Formad som en havssköldpadda, lutar denna matta in i sitt akvatiska tema med leksaker som en crinkly sjöstjärna och rattlande bläckfisk. När din baby sitter upp och blir mer mobil, kan den också omvandlas till en bollpit med 40 färgglada bollar (lagrade i sköldpadds huvudet när den inte används) och popup-sidor. "Det är ett roligt sätt att få mer körsträcka från lekmatta, och förlänga den till småbarnsstadiet", säger Gordon.

Baby Einstein Journey of Discovery 5-i-1 Playmat

En annan matta med hopfällda väggar som är bra för att innehålla krypande spädbarn och småbarn, låter här små leka att vara världsresenärer med sin färgstarka världskarta, global musik och en liten "resväska" för att lagra leksaker. Bebisar kan öva att sätta föremål i resväskan och ta bort dem - väsentliga delar i utvecklingen av fina motoriska färdigheter.