rekommenderas av experter

Vad är de bästa duschvattenfiltret?

Anonim

Om du filtrerar ditt dricksvatten för att undvika potentiellt skadliga kemikalier är det inte ett stort steg att överväga ett duschvattenfilter. Enligt Olga Naidenko, Ph.D., en senior vetenskapsrådgivare vid Miljö Arbetsgruppen (EWG), är klor, en biprodukt av vattendisinfektion, vanligtvis förekommande i kommunala vattenförsörjningar, liksom farliga flyktiga organiska föreningar (VOC ), inklusive cancerframkallande trikloretylen. Dessa kemikalier behöver inte tas in för att orsaka hälsoproblem, säger hon, eftersom studier har visat att livräddare och frekventa simmare vid inomhuspooler med höga klorhalt har upplevt problem som förvärrade astmasymtom

Det finns också estetiska skäl för att filtrera ditt duschvatten. "Många märker att håret är torrare när de shampooar med hårt vatten, det gör det lättare och det blir inte så mycket skum, " säger Anabel Kingsley, en tricholog (hår- och hårbalspecialist), på Philip Kingsley Clinic. Hårdvatten innehåller mineraler som kalcium och magnesium som kan torka ut håret och huden. Vattenmjukgörare och filter kan ta bort dessa element för att lindra problem som torr hud eller mjäll. Luke George, grundare av webbplatsen Water Water Geek, säger att duschfilteranvändare tycker att de har "mjukare hår och hud, hårfärg som varar längre och bättre kan bibehålla glans och glans."

När du väljer ett filter rekommenderar Naidenko att du först söker din postnummer i EWGs kranvattendatabas för att se vilka ämnen som har hittats i ditt områdes vattenförsörjning och letar efter filter som är certifierade för att ta bort eller minska de specifika föroreningarna. Nedan har vi avrundat de filter som rekommenderas av experter, och certifierats av tredjepartstestning för att rikta in vanliga föroreningar.

WaterChef Premium Duschfilter System med Deluxe Justerbar Spray Wand

Många duschfilter använder kol för att absorbera farliga material. "Aktivt kol kan binda till alla typer av kemikalier, samla VOC, minska klornivåerna och minska - men inte ta bort - olika typer av metaller", säger Naidenko. Detta WaterChef-filter använder ett kolblock med en stor yta som kommer i kontakt med det mesta av vattnet som strömmar igenom. Liksom många av filtren på denna lista har den fått NSF / ANSI 177 certifiering, vilket enligt Stefan Buck, affärsenhetschef för filtrering vid NSF International, innebär att ett filter har uppfyllt kravet på folkhälso- och säkerhetsorganisationen "för klorreduktion, material säkerhet och strukturell integritet. "

Rainshow'r CQ 1000 MS duschfilter med massagerande duschhuvud

En annan typ av filtrering är oxidationsreduktion (eller redox), där en koppar-zinklegering byter elektroner med föroreningar, inklusive metaller som bly och kvicksilver, för att kemiskt omvandla dem till ofarliga ämnen. Den vanligaste typen av redoxmaterial är den proprietära kinetiska nedbrytningsfluxionen (eller KDF) -formuleringen. I samband med ett kolfilter kan KDF också förbjuda tillväxten av bakterier i duschvatten. Detta KDF-filter är certifierat av både NSF och Water Quality Association.

Culligan ISH-100 inline duschfilter

Enligt George är Culligan-filter "lätt att installera, passar de flesta vanliga duschhoder, och är inte så skrymmande som några av de andra." Certifierad av NSF för att avlägsna klor, fungerar denna modell med ditt befintliga duschhuvud och kombinerar även aktiverade kol- och oxidationsreduceringsteknik för att filtrera bort föroreningar och minska bakterier.

Invigorated Water pH Energize 8-stegs duschfilter

Ett av Georges favoritfilter, pH Energize eliminerar behovet att bestämma mellan filtreringsmetoder, eftersom det innehåller åtta nivåer av filtrering för att vatten ska passera. "Det betyder att du inte behöver oroa dig för vad varje filterteknik gör, " säger George, "och fokuserar bara på vad duschfiltret kan ta bort." De åtta etapperna inkluderar turmalin för att absorbera potentiellt cancerframkallande ämnen, KDF för avlägsnande av tungmetall och ett stålmikronät för avlägsnande av eventuellt silt eller rost som kan ha överförts till vattnet från gamla rör.

Culligan Väggmonterat Duschfilter

Med fem sprayinställningar, inklusive en för "muskelmassage", är detta duschhuvudfilter både funktionellt och lyxigt. Den glänsande krom minimal design är, som George säger om Culligan-filter, "estetiskt tilltalande". Det använder både granulerat aktivt kol och KDF för filtrering.

Sprite Original High Output Duschfilter i Koppar

Om du letar efter något som passar dina badutrustning, erbjuder Sprite sitt NSF-certifierade filter i olika finish, som guld, koppar och borstad nickel. Med en servicecykel på 25 000 gallon (dubbelt så stor som de flesta filter) behöver den också ersättningspatroner mindre ofta. Naidenko säger att byte av filterpatroner är avgörande för att det ska fungera korrekt. Medan de flesta filter kommer med riktlinjer, om du bor någonstans med mycket hårt vatten, kan du behöva byta ut det oftare. "Att veta vad som finns i ditt vatten och koncentrationerna för olika föroreningar hjälper människor att veta hur ofta de ska ersätta sina filter", säger hon.

Jonathan Product Beauty Hårdvattendusksystem

Om ditt främsta problem är att mjuka vatten för att göra det mildare på ditt hår och hud, säger George detta filter "gör det bästa jobbet vid att rena duschvatten. Det har två kraftfulla filtreringsstadier [och] förbättrar vattnets pH-balans. "Redox och aktivt kol tar bort klor och tungmetaller och neutraliserar potentiella föroreningar.