rekommenderas av experter

Vad är de bästa sneakersna för barn?

Anonim

Fall är en upptagen tid i sneaker-affären. För en specialiserad butik, som den i New York som jag jobbade på i två år, är det dags när löpare träning för fallmaratonmottagningar strömmer in. Men tillbaka i gymnasiet arbetade jag på en allmän, allålders sneakeraffär på förorts Long Island som skulle fylla upp varje höst av en annan anledning: back-to-school shopping.

Föräldrar slog in barn som hade vuxit ut i fjolårets sneakers och behövde ett nytt par för gymklass, lagsporter och lekplatsspel, och det var mitt jobb att rekommendera par som skulle gå igenom skolåret. Min kompetens var då begränsad till att styra barn bort från Heelys när mammor gav mig en strängbländning om deras barn kom till och med nära de rullande dödfallen. Men det finns mycket mer att tänka på när du handlar för barnskor. För att ta reda på vad föräldrar ska leta efter, hjälpte jag hjälp av tre barns sko experter. Nedan är deras val för nya vandrare, grundskolare och spirande idrottare.

Bästa sneakers för barn 4 år och yngre

Stride Rite SM Jamie (Spädbarn / Småbarn)

För startvandrare gillar Jennifer May, en barnskorskonsult med mer än 25 år i verksamheten och grundaren av Kidshoeology, Jamie sneaker från Stride Rite. Hon säger att de rundade kanterna ger ökad stabilitet och minskar snubblar och faller. Den enkla stilen som uppmuntrar till naturlig rörelse och finns i tre olika bredder överensstämmer också med de kriterier som Shevaun Mackie Doyle, MD, en pediatrisk ortopedist på sjukhuset för specialkirurgi, bestämde för att välja barnskor. "De bästa skorna för ett växande barn stimulerar att vara barfota", säger Doyle. Hon uppmanar föräldrarna att leta efter en "skon som passar bra, som är andningsbar, har flexibilitet och bara tillräckligt med stöd och skydd från elementen."

Old Soles Baby & Kid's Urban Earth Läder Sneakers

På Brooklyn barns skoaffär Runnin 'Wild är Old Soles höga sneakers populära för små, enligt butiksägaren Stacey Fauci. "De har mjukt läder och snygga stilar, " säger hon. Kardborreförslutningen och gummisula gör dem lätta att sätta på och flytta in i.

Se Kai Run Kids Robyne (Toddler / Little Kid)

Fauci säger kanvasskor från Seattle-baserade varumärket See Kai Run är bland hennes bästsäljare år efter år. "De har en funktionell mjuka sula och stilerna är väldigt trevliga, " säger hon. "Färgerna är mer dämpade och det är en bra första walker sko. De är också skuren lite bredare. "Enligt maj har många barn breda fötter så det är vettigt att dessa rymligare skor är bekväma på barnens fötter.

Bästa sneakers för barn mellan 4 och 8

Nike Huarache Extreme Sneaker

För yngre barn säger maj att "sneakers ska vara lätta att sätta på och ta av. Stretch och kardborreförslutningar gör det enkelt för barn. "Hon tycker om dessa dragkedjor från Nike med två elastiska band som håller skon på plats. Vi är en fan av den vuxna versionen som kvinnors atletisk sko, och barnens modell kommer på lika många roliga färgvägar.

Nike Kids Revolution 4 (Little Kid)

Nike sneakers är också favoriter bland shoppare på Fauci's butik. Och eftersom Doyle rekommenderar att föräldrar letar efter en "sko som håller foten i den och är säker", är den här stilen, med ett barnvänligt, lätt att stänga kardborreband, ett bra alternativ som stannar under hela skoldag.

Puma Kids Spirit TT (Little Kid / Big Kid)

Medan Doyle i allmänhet betonar komfort och överkomliga priser för skor, kommer barnen snabbt att växa, hon gör ett undantag för barn som börjar spela sport på gräsmattor. Jämfört med vanliga klossar som är utformade för att leka på gräs, är nubbarna på torkskor - som det här Puma-paret - lägre profil och kluster närmare varandra. "Torvskor producerar mindre vridmoment, så det finns mindre chans att vrida på knäet", säger Doyle. "Det är värt att investera i att få torv klipper utöver vanliga klämmer beroende på vilken yta ditt barn ska leka på."

New Balance Kids KJCRZv2P Sticka (Little Kid)

För barn med stora fötter gillar May att New Balance erbjuder välgjorda skor i olika bredder. Denna snygga snygga sneaker är nästan identisk med den väldigt snygga vuxna versionen.

Bästa sneakers för barn mellan 8 och 12

Asics Kids Gel-Contend 4 GS (Big Kid)

Till skillnad från de ostrukturerade, barfota-stilskorna Doyle rekommenderar för yngre barn, säger hon att "eftersom de blir äldre och närmare sin vuxna kroppsvikt är det okej att ha en sko som fördelar lika mycket belastning och absorberar chock" som en traditionell löpsko. När barnen går in i gymnasiet och plockar upp spår, längdskidor eller andra sporter som innebär att de kör, säger hon att dessa mer specialiserade skor hjälper till att förebygga stressfrakturer och ringus. Med samma dämpteknik som finns i märkets vuxna skor är Asics skor ett bra val för aktiva barn i denna åldersgrupp. Fauci kallar Gel-Contend "en väldigt stabil sko."

Adidas Swift Run J Sneaker

Mot slutet av grundskolan kan barn börja prioritera estetik i sina sneakers. "Adidas gör ett bra jobb med stilar just nu", säger maj. Hon föreslår detta par som är flexibelt och andningsbart samtidigt som det är elegant. Så länge som skon passar rätt och är funktionell är det i allmänhet bra att låta ett barn välja ett par baserat på utseende. Doyle säger att detta är sant även för en-i-fem barn som har platta eller kollapsade bågar. "Får inte en sko för att rymma en platt fot", säger hon. "Det har visats att det är en vanlig variant inom fotformen."

Puma Kids Uprise Knit (Big Kid)

Fauci säger att Puma knit sneakers, med sin sock-liknande passform, är "riktigt trendiga" bland äldre barn. Den dragande, utrustade stilen kräver lite extra skicklighet än de flesta yngre barn kan hantera på egen hand, så hon rekommenderar dessa till 8-och-upp-set.