strat undersöker

Vad får du när du köper en renoverad Vitamix?

Anonim

Din renoverade Vitamix resa kunde ha börjat på Costco.

Även om du älskar en bra affär, finns det vissa situationer när ett pris verkar misstänkt lågt. Det har verkligen varit min erfarenhet med listor för renoverade eller renoverade köksmaskiner, som blandare eller stativblandare, på Amazon. Eftersom det är så bra, är det inte precis klart vad du får. Det beror också på att "renoverad" betyder olika saker för olika tillverkare, en punkt som Amazon även erkänner. Du kan få fabrikssekunder med kosmetiska problem eller returmaskiner som har blivit röjda lite innan de blir ompaketerade, eller till och med paket som oavsiktligt öppnades innan de skickades ut.

Men när det gäller Vitamix-bländare är processen med renoveringsmaskiner en seriös, formaliserad 17-stegs process, och dessa certifierade förnyade bländare är vad Holly Hacker, direktör för direktförsäljning och kundupplevelse hos Vitamix kallar "riktigt bra som ny . "Dessa renoverade bländare är dock inte nya. De används alla tekniskt och har återlämnats till tillverkaren, främst av Costco-kunder.

"Costcos affärsmodell, och anledningen till att alla älskar dem, är att de ger värde till sina medlemmar, så att någon produkt som du köper hos Costco kan returneras av någon anledning", förklarar Hacker. Så när Vitamix började sälja mer maskiner genom grossisthandlaren fick de också mer returnerade produkter än någonsin tidigare. Och oftare användes inte de återvände maskinerna, om de användes alls. Vill du ha en annan färg är det fortfarande en viktig orsak till att Costco returnerar Vitamixes, inte mekanisk defekt. "I vissa fall kan de ha det i ett år och sedan ta tillbaka det eftersom de vill ha en ny färg", säger Hacker. "Ibland vill de ha en annan behållare, så istället för att köpa en extra behållare kan de göra en utbyte."

Istället för att skicka dessa andra funktionella maskiner till deponiet formaliserade Vitamix sin rekonditioneringsprocess 2012 och idag rekonditionerar de tusentals maskiner från sin fabrik i Ohio varje vecka och förbereder dem för återförsäljning. De återvände bländarna går igenom en 17-stegs process som innefattar att testa alla komponenter för att säkerställa att de fungerar, fixa de som inte gör det och byta ut varor som behållaren och manipulera, innan de återboxas och säljs som renoverade. Bländare som returnerades för allvarliga mekaniska problem kastas emellertid.

Vad som inte hanteras så noggrant på dessa maskiner är kosmetiska brister, som repor på basen. Men när det gäller funktion, ska dessa renoverade bländare vara i perfekt fungerande ordning när de kommer fram till din dörr, och de kommer med en fem års garanti för att starta. (För kontext har helt nya maskiner en sjuårig garanti, annars är de samma villkor.)

Så om certifierade-renoverade Vitamix-bländare är i princip lika bra som nya, för hundratals dollar mindre, varför skulle någon spendera mer pengar för att köpa en ny? "Vi har ställt den frågan själva, " skrattar Hacker. "Vad vi finner är att det finns vissa konsumenter som verkligen inte gillar att ha föremål i hemmet. De vill verkligen ha den senaste tekniken. "Det är inte möjligt när du köper en begagnad mixer som i vissa fall är över ett år gammal. Och eftersom deras tillgänglighet är baserad på avkastning, så är vad som är tillgängligt på nätet, så istället för att vänta på en helt ny Vitamix-bländare att köpa, köpa en certifierad renoverad istället, speciellt om du ser en som du gillar.

Vitamix Two Speed ​​Blender, Svart (Certifierad Renoverad)

Denna exakta tvåhastighetsblender är inte längre tillgänglig som en ny blender, men en nyare trehastighetsmodell kostar $ 400 på Bed Bath & Beyond.

Vitamix Standard Blender, Vit (Certifierad Renoverad)

När du beställer en av dessa standardbländare får du en C-serie modell som 5200, som kostar $ 450 när det är nytt. (Det här är ett fall där färgvalet är viktigt. Om du får den svarta eller röda standardmodellen är den bara $ 329.)

Vitamix Certified Reconditioned Next Generation Blender, Red

Den certifierade-renoverade nästa generationsblenderen är en G-seriemodell, som 7500, som du kan köpa nya för 530 dollar.