grön vecka

Vad är det bästa sättet att rengöra ekovänliga och återanvändbara köksprodukter?

Anonim

It 's Green Week vid, där vi ska prata med miljölevande experter och skura Internet för de bästa produkterna som lämnar ett ljust fotavtryck och löser små hushållsproblem.

Återanvändning innebär tvättning.

Som någon som betraktar en "handtvätt bara" etikett på kläder en deal-breaker, befinner jag mig i en tvingande när det gäller miljövänliga, återanvändbara produkter som rostfritt stål sugrör och bento lådor. Jag vill göra det rätta för miljön och inte bara kasta behållare borta, men jag är också för lat för noggrann rengöring. Enligt Jennifer Zamudio, ägare av återanvändningsvaror märke Dot & Army, är jag inte ensam. "Många människor blir nervösa eftersom de är som:" Det kommer att bli mer arbete, och jag är redan upptagen ", säger hon, " men jag tror att vi tänker på saker. Du tvättar redan du tvättar redan - det är bara några extra saker. Din extra uppsättning tygdukar kommer inte att göra så mycket av en inverkan på tvätten du redan gör. "

För att avlägsna rengöringsprocessen frågade jag Zamudio och tre andra miljövänliga produktexperter för deras råd om hur man rengör våra återanvändbara saker. De erbjöd alla extra enkla tips och prisvärda lösningar som jag även kan hantera.

Bäst produkter för rengöring av vattenflaskor

RiceSelect Arborio Rice, 32-Ounce (Pack of 4)

Eftersom det har varit ett tag sedan jag har tvättat antingen den rostfria stålflaskan som bor på mitt skrivbord eller den i min gymnastikväska, var det en väckarklockhörning Angelica Mastronardo (kontorschef på Black + Blum, tillverkare av vissa av våra favorit Bento-lådor och ståltermoser) säger att "flaskorna ska rengöras regelbundet, minst en gång i veckan, för att undvika bakteriell tillväxt, speciellt vid varmt väder." Hon säger det mest naturliga sättet att rengöra flaskor eller termoser är att fylla dem med en matsked torrt ris och en matsked vatten och sedan skaka kraftigt. "Riset verkar som ett slipmedel och borde få dem att skinna igen", säger hon. "När du är klar, sväll den ut i en liten sil, och riset kan sedan komposteras." Följ upp genom att skölja med varmt vatten och tvål.

Riedel 1-3 / 4-tums Flask Cleaner Pärlor

Pärlor som dessa, gjorda av rostfritt stål eller koppar, kommer att göra samma jobb som ris, och de kan återanvändas.

Rent organiskt natriumbikarbonat

För att sanitera din flaska, säger Mastronardo att fylla den med en blandning av kokande vatten och en tesked natriumbikarbonat, vänta en timme eller två, och skölj den ut. Hon tillägger att dental rengöring flikar kommer också att sanera och deodorize.

Bäst produkter för rengöring av bivax

Vanligt bra skålsåp Bergamot

I stället för att gå igenom rullar av Saran-wrap för lunchmackor eller bakverk, bivax wrap - som klibbar sig med lite gnugga - är ett genialt naturligt alternativ, och lyckligtvis är bivax inte så svårt att rengöra. Zamudio sköljer henne med ljummet vatten och vanligt bra skålsåp. "Jag gillar att använda den eftersom den är lite mer flytande-y, och inte så tjock, " säger hon. "Det är trevligt och naturligt luktande och är växtbaserat." Hon rekommenderar att du byter ut dina wraps var sjätte månad, men de gamla kan komposteras eller skäras i remsor och användas som eldstart.

Twist Scrub Sponges (6-Count)

För envis livsmedel bitar fast på omslaget, blir Bee's Wrap grundare Sarah Kaeck en mild, men effektiv, skrubber. "Vi använder Twist scrub svamparna på kontoret, " säger hon. "De är gjorda av växter, färgfri och biologiskt nedbrytbar."

Bästa produkterna för rengöring av tygdukar och servetter

Sjunde generationen koncentrerad tvättmedel, fri och klar Unscented

Produktion lagrad i tygväskor varar längre och blir inte smal som grönsaker hålls i plast, och tygväskor är också bland några av de enklaste miljövänliga produkterna att rengöra. "Sätt dem i tvättmaskinen, kallt och ta dem ut och torka, " säger Sharon Rowe, grundare och vd för Ecobags Products, Inc. "Du kan sätta dem i torken om du vill, men de krymper. "Rowe, vars företag säljer producerar påsar, shoppingtoppar och lunchsäckar, säger att hon tycker om att använda tvättmedel från sjunde generationen eftersom" de är oroade över miljöpåverkan av sina produkter. "Samma tvättmedel kan också användas för hand- Tvätta påsar om en tvättmaskin inte är ett alternativ.

Vanligt bra tvättmedel

Tygdukar och "unpaper" -handdukar kan också enkelt kastas i tvättmaskinen. Zamudio är ett fan av Common Goods tvättmedel. Om en servett har en hård fläck, ska hon gnugga några droppar tvättmedel först innan du lägger den i tvätten.

Bäst för rengöring av sugrör

Sjunde generationen diskmedelskondensgel, fri och klar (paket med 6)

Om du är redo att ge upp plastrullar och inte vill gå Twizzler-vägen, är glas och rostfritt stål versioner klassiskt snygga och miljövänliga alternativ. Och om du köper ett kvalitetsstrå är det inte så svårt att rengöra. Kim Erickson, marknadschef vid Simply Straws, säger att "det snygga med glas [sugrör] är att de är så starka och slitstarka att de är bra i diskmaskin." Så länge de är på topphylla eller grupperade med redskap, säger hon att hon aldrig har haft några problem att sätta dem i diskmaskinen, och att samma process kommer att fungera med rostfritt stål. Liksom Rowe gillar Erickson sjunde generationen eftersom det är naturligt och icke-toxiskt, utan syntet eller dofter.

Bragg Organisk Äppelcider Vinäger, Rå & Ej Filtrerad

För hårda vattenfläckar och mineraluppbyggnad på glasstrålar rekommenderar Erickson att tvätta dem i ett ättikabad - en lösning av en del vatten och en del ättika. Organisk och icke-toxisk äppelcidervinäger desinficerar naturligt glas medan dess syror bryter ner buildup.

Hiware Drinking Straw Brush Set

De flesta återanvändbara strånar du köper kommer med sina egna penslar, men hur man rengör dem? En äppelcider-vinägerbad, när de har gjort sitt jobb, är den expert-rekommenderade lösningen.

Enkelt Straws 10-tums Sleeve

Att hålla ditt halm i en ärm skyddar den från att bli smutsig eller skadad i en fullsatt väska - och är också ett hållbart sätt att bära ett begagnat halm om du inte har tid att rengöra den på språng. Erickson säger att Simply Straws ärmarna också kan tvättas.

Bäst för rengöring av Bento lådor

Ecover Tvättvätska Lemon & Aloe Vera

Eftersom den höga temperaturen i diskmaskinvatten kan förvränga och förvränga Bento-lådor, rekommenderar Mastronardo att handtvätta dem istället. För matfläckar säger hon att "den första tvätten ska alltid vara med kallt vatten. Det låter konstigt, men varmt vatten kommer att göra resten klamrar på ännu mer. När en stor del av den oljiga återstoden har tagits bort kan du använda hett tvålvatten. "Hon gillar den här miljövänliga tvålen från biologiskt nedbrytbara växtbaserade ingredienser.

NUMU Träbestickssats

För att förhindra framtida fläckar, rekommenderar Mastronardo att äta med återanvändbart trä bestick istället för metall, eftersom "metallbestick kommer att klia på ytan av lådan och de läckra, färgglada juicerna sjunker i dessa repor och kommer nästan att bli omöjliga att ta bort."