strat undersöker

Vad är nästa Hand Wash (det är inte Aesop)?

Anonim

Priset för det bästa halvtjänstemanbadet i New York City går till Lalito, Mex-Californian restaurangen undanstoppad på en sidogata i Chinatown. Rummet är inspirerat av ett klipp från Jennifer Lopez "Waiting for Tonight" musikvideo, så det är utsmyckat med gröna stroboskopljus. falska djungelplanter hänger från taket; och på högtalaren spelar låten om och om igen. Utanfört, vackert, ekstatiskt.

Och inuti badrummet J.Lo fortsätter folk att stjäla en sak: Aesop handtvätt. "Vi installerar tvålinnehavare eftersom människor bara fortsätter att gå bort med dem", säger Ben Dos Remedios, en av de fyra partnerna bakom restaurangen.

Dos Remedios säger att han och hans partner valde Aesop eftersom det är australiensiskt, som han själv, och de har känt till det för alltid. Visst, jag tror på honom, men jag är också skeptisk. Aesop tvål är överallt, och det spelar ingen roll om du är australisk eller inte. Jag pratade med en lägenhetstager i Florida som berättade för hur hon just använt Aesop i en lista på 13 miljoner dollar i Coral Gables. Jag läste en artikel som sa att Gramercy Park Hotel använder 250 000 Aesop-enheter per år. Jag hörde i viskningsnätverket om tricket att bara köpa en Aesop-flaska på 40 dollar och bara fylla på den med billigare tvättar.

Så Aesop är den fleråriga statussåpen, men nu är det överallt från Lower East Side restauranger till lägenheter i Coral Gables, det är kanske lite överexponerat. Så jag gick på jakt efter vad som är nästa, pratar med kultursoddsare och placerar odds på vad som kommer att ersätta Aesop som nästa status handtvätt.

Le Labo Hinoki Handtvål

Bara i oktober släppte Le Labo, det 12-åriga New York-baserade parfymföretaget, sin första rad kroppsprodukter. Med det kom en handsåp som heter Hinoki, som har den starkaste slaget chansen att besegra Aesops regering, och tar redan människor in i Le Labo-butiker som vill prova. På bara några få månader innan Le Labo ens började pitching till hotell och restauranger, hämtades den av Cafe Colette i hjärtat av Williamsburgs blomstrande Wythe Avenue (och ägs av samma personer bakom Union Pool och Hotel Delmano) och Hotel Americano i Chelsea. SoulCycle samarbetade med Le Labo för sin egen linje. De har varit i kontakt med Bowery Hotel. För alla som fortfarande kan snyta Santal 33 när det ligger kvar i ett konferensrum på jobbet, är det här handtvålen för dig. Och det är billigare än Aesop.

Odds för att bli nästa Aesop: 1 till 19
Le Labo nådde ubiquity med Santal, och vår satsning är att de ska göra det igen här.

Te + Te Hinoki Hand Tvätt

När Atla, Noho Mexican Restaurant, öppnade första gången förra året, använde de tvål med ett varumärke Te + Te ( Hand + Hand på Japanska) som är gjord av japanska eteriska oljor och startades av en japanskfödd före detta skulptör. Men ett tag senare slog restaurangen upp en affär med Aesop och Te + Te försvann. Aesop segrade för närvarande, men Te framträdde som en stark och värdig tävlande. Bevis för att något annat är i luften. Och notera: Detta, som Le Labo, är Hinoki-doftande. Om det finns något vi kan veta säkert är det Hinoki är framtida doft.

Odds för att bli nästa Aesop: 1 till 17
Med lite mer namnigenkänning är det här grunden att ta över.

Tvål

Kanske den mest spännande nya grejen i handsålar är den Jasper Morrison-designade baren, möjliggjort av Good Thing. Det hände så här: "För ett och ett halvt år började vi engagera oss med Jasper på Instagram", säger Jamie Wolfond, grundare av Good Thing. "Efter mycket tankar bestämde vi oss för att kasta honom på tanken på att utforma en tvål." Den brittiska industridesignern sa ja, och nu är en man som har utställts på MoMA designat glasvaror för Alessi och byggt stolar för Herman Miller, har utvecklat en tvålstolpe. Det är inte specifikt handtvål i sig, men den genomskinliga pigment- och doftfria baren är otvättad, oadornad och ett uttalande om väsentligheten hos produkten. Redan slår det ett ackord. Även om produkten inte skickas officiellt till april, säger Wolfond att "det har pågått fler förbeställningar än något annat objekt vi har lanserat på det sättet."

Odds för att bli nästa Aesop: 1 till 3
Restauranger kommer förmodligen aldrig att komma helt bakom en bar tvål, men jag skulle inte bli förvånad om du började se dessa i varje design-besatt minimalistisk hus.

La Tierra Sagrada Shampoo

Höjden på den naturliga skönheten är att den är mångsidig; din favorit handsåpe kan också vara din schampo och din kroppsvask. Tänk på de människor som också använder Dr. Bronner som tandkräm. "Jag älskar flera produkter eftersom det känns mindre värdefullt och mycket mer tilltalande", säger Cindy DiPrima Morisse, ägare till naturskönhetsbutiken Cap Beauty. Men gå långt bortom Dr. Bronner med La Tierra Sagradas mycket eftertraktade schampo som bara kom ut förra våren. En snabb Google-sökning avslöjar att människor medger att de har väntat två år på produkten, och enligt DiPrima Morisse, "det är vackert och luktar fantastiskt, och det är också en perfekt handtvål." Tänk dig hur förvånad dina besökare av pulverrummet kommer var när du säger, "Ja, det här shampoo är faktiskt nästa stora handtvål."

Odds för att bli nästa Aesop: 1 till 4
Vänta tills Goop skriver om det.

Tamanohada Fish Soap

Tamanohada är en 120-årig tvålfabrik i Tokyo, men deras fiskformiga tvål på ett rep springer upp på kultdesignbutiker från Kommer snart på Lower East Side till Cooper Hewitts presentaffär, så det är något folk i Kunnen skulle känna igen från och glädja att se i bruk. Det är baserat på Tai fisken, vilket också är ett tecken på lycka i Japan. Liksom de flesta av dessa tvålar, hade de gjort en stor inflyttning eller värdinna gåva. Förpackningen är enkel, grafisk och omedelbart likbar. Den röda fisken luktar som granatäpple.

Odds för att bli nästa Aesop: 4 till 6
Så mycket som jag hatar att säga det är världen inte redo för tvål i 13 miljoner dollar i förorterna Florida.

Compagnie de Provence Liquid Marseille Tvål

Om den enkla textdesignen av Aesop är det som drar dig in, kommer denna La Compagnie de Provence på samma sätt, med en djupare pop färg. Lesley Arfin svär vid det, som hon berättade för henne i henne Vad jag inte kan leva utan. "Ibland gör jag en liten badrumsstopp, hoppa över toaletten helt och hållet och låt mina händer leva upp det. Flaskan är ett robust glas, den grafiska designen är enkel och vacker, och du kan beställa påfyllningar. "Plus, en fransk propstylist berättade för Vogue förra året att det här är en av de enda saker som hon kommer att använda för att dekorera sin badrumssäng .

Odds för att bli nästa Aesop: 1 till 6
De ser i princip ut samma sak, men den behöver lite mer av en cool faktor (det är lite froufrou) för att komma dit.

Golda Sphere Soap

En tvål måste vara igenkännlig för att vara statusig. Det är det enda sättet det kommer att påföra den guttural ping, Åh, den här personen vet . Men den mer diskreta och exklusiva erkännandekoden, desto bättre, och det är därför Studio Cues Golda Hiba-tvål är möjligen guldstandarden. När du öppnar den här bebisen finns det ingen märkning. Det är bara igenkännligt från det stora, perfekta, gula sfären, och det är lukt, vilket är från japanskt hibiskrä, som nästan bara finns i Aomori, Japan. Visas, det är också en favorit bland kändisar. Mae Whitman först berättade för det, och Aubrey Plaza är en fläkt av varumärket, så det måste vara lite LA-hemlighet som gör sin väg ut till världen (vi kallade den ut i Strat 100 också).

Odds för att bli nästa Aesop: 3 till 1
Det ser coolt ut, men en sfär är kanske bara för ojämn att sitta uppe i ett handfat.

Binu Binu Shiso Tvål

För konstnärstyper är det enda valet Binu Binu (Koreansk översättning: tvålsåpe ), handgjorda barer från en tidigare La Garçonne-stylist. Liksom den japanska Golda-tvålen, är de bara igenkännliga av sina tjocka, skulpturella, rektangulära blockformer, inspirerade, naturligtvis, av Donald Judd. De säljer dessa i Hauser & Wirth Gallerieshop i LA, Dimes, Herman Miller, Bird, ABC Carpet & Home och Apiece Apart. Det är såp av konstdirektörer och någon som vill subtilt säga "Jag har varit i Marfa" på sin pulver-rumsavlopp.

Odds för att bli nästa Aesop: 2 till 5
Det säljs redan överallt, nu behöver folk bara köpa den.