kändis shopping

Vad Salman Rushdie kan inte leva utan

Anonim

Om du är som oss, har du säkert undrat vad kända personer lägger till sina vagnar. Inte JAR-broschen och Louis XV-stolen, men handrensaren och den elektriska tandborsten . Vi frågade Salman Rushdie, författare till de sataniska verserna och den nya romanen The Golden House , vilka saker han inte kan leva utan.

New York Yankees Majestätisk New Wordmark T-shirt Marin

Jag var faktiskt bara i Yankee Stadium för några nätter sedan, såg tillfredsställande att se dem förstöra Red Sox. När Yankees slog Red Sox 9-2 är det en bra natt i min bok. Med tanke på att min son och hans fru bor i London, är en av deras favorit saker att göra när de besöker, gå till Yankee Stadium, och det första de gjorde var att försvinna och köpa mig merch. Så nu har jag några Yankees T-shirts till min samling. Jag gillar bara att identifiera som inte en Mets fan. Jag har bott i New York i 20 år nu, men även innan skulle jag gå med vänner som var Yankees fans. En av de första var Don DeLillo. När Yankees vinner, gillar jag att gnugga den med Paul Auster. Han är en Mets fan.

E-post

Genom att skicka din e-post accepterar du våra användarvillkor och sekretesspolicy.

Humbold'ts Gift av Saul Bellow

Det är väldigt intressant vilka böcker du plockar upp om och om igen. Bellow-romanen som jag älskade mest när jag var ung var inte Humboldt men Augie March, som var ett så stort, Dickensian, sprawling monster av en roman. När jag blir äldre, är det Humboldt jag åker till på grund av den otroliga kraften i skrivandet. Jag tror att på grund av meningen är Bellow bättre än någon annan. Han kommer att gå ut på en riff på ett ämne, och det kommer att bli en sida av briljans på vad som helst har hans get för tillfället. När jag skriver försöker jag uppmärksamma kvaliteten på meningarna, och att hämta Humboldt är lika bra som någon att göra.

Mästaren & Margarita av Mikhail Bulgakov

När jag var yngre läste jag en hel del rysk litteratur som Dostojevskij, men den bok som var mest med mig var den här, som länge förbjöds under den kommunistiska eran. Och publicerades inte i obestämd form till slutet av kommunismen. Jag vet någonting om att böcker är förbjudna, så att jag känner mig nära den. Det är bara denna galna fantasi av en Chagall-målning i bokform. Det har djävulen som kommer till Moskva för att göra problem. En av djävulens sidekicks är så tunn att han vrider sig sidledes, försvinner han. Det är en av de roligaste, underbara böckerna som råkar vara en stor satir av Ryssland under perioden.

Metamorfosen av Franz Kafka

En av de saker jag alltid säger när folk pratar om magisk realism i mitt arbete är att det är något som har applicerats på en grupp sydamerikanska författare under den så kallade bommen i den sydamerikanska litteraturen, men det har alltid varit i litteraturen. Metamorfosen var magisk realism innan någon använde frasen - det är en strålande föregångare till vad García Márquez gjorde senare. En man vaknar och blir en jätte bugg, men det är aldrig angivet. I vardagssamtal säger vi att det är en kackerlacka eller murgbagge, men boken säger helt enkelt att han är något skrämmande. Det är en enkel idé, men när du väl accepterar att han är en jätte bugg, är resten helt naturalistisk. Hur skulle moderen eller systern eller rengöringsdame eller chef reagera? Det har ett surrealistiskt element i hjärtat, men resten är ganska djupgående om människans natur.

Montblanc Meisterstück Classique Fountain Pen

Det är delvis att min pappa alltid använde dem, så det blev pennan jag var tvungen att ha. Och jag är också en penna missbrukare också. Jag tittar på en burk framför mig som har 20 fountain penna i den - några är vintage Montblancs och begränsade utgåvor och Parker 51s från 1950-talet. Inte överraskande är jag en författare som älskar pennor. Vad som är bra med Montblanc är att det är så flytande. Några penna är så snygga att de är skrapiga att skriva med, men Montblanc flyter bara.

De tolv Caesarerna av Suetonius

Det här är en bok som jag läste mycket under skrivandet The Golden House . Det är en bok från det romerska rikets dagar, men den läser på det modernaste sättet - det är skvallerigt och roligt om alla hemska saker som kejsarna gör. Det har dessa saker på incest och Caligula gör sin häst en senator och sätter kristna i brand för att tända sina fester som mänskliga facklor! Den är full av otroligt saftiga och romanistiska saker som så. Det är som att läsa "Sida Six" om New York Post hade existerat i antikens Rom.

Pather Panchali

När folk pratar om den största filmen som någonsin gjorts, kommer den alltid tillbaka till Citizen Kane, men min uppfattning är att det är Pather Panchali, vilket betyder "den lilla vägens sång." Det är den första filmen i en trilogi av Satyajit Ray och baserad på en vacker roman om en fattig bengalsk by och den här vackra lilla pojken, hans syster och hans föräldrar. Det är det, men det är extraordinärt lyriskt. Det var Rays första film, men tidigare arbetade han som biträdande regissör till Jean Renoir, och han sa att han lärde sig allt han visste från Jean Renoir, så om Renoir gjorde en indisk film skulle det vara detta. I filmen dör systern medan fadern har gått för att tjäna pengar, och det är den här hemska scenen när mamman måste berätta för honom. Jag kan fortfarande inte titta på den scenen utan att gråta, och jag gråter inte under filmer.

Den utrotande ängeln

När jag var liten på college, fanns det en liten biograf i Cambridge som heter Arts Cinema, som var en liten liten konsthusteater - nu är det en kafé, men jag trodde alltid att jag fick så mycket av min utbildning i den lilla teatern som jag gjorde i något bibliotek. Den här filmen handlar om den här rika familjen som ger ett överdådigt middagsfest, och mystiskt när gästerna anländer, lämnar hela hushållet och all personal ut bakdörren, och de ger ingen anledning till varför. Och gästerna i slutet är fångade i huset och kan inte lämna i veckor, trots att dörrarna är öppna - de kan bara inte flytta. Det blir till Lord of the Flies, och du börjar se vildmarken nedanför. Det är ett surrealistiskt mästerverk.

NYHETSBREV

Otroliga erbjudanden, smart shoppingråd och exklusiva rabatter.

E-post

Genom att skicka ditt e-postmeddelande godkänner du våra Villkor och Sekretessmeddelande och tar emot e-postkorrespondens från oss.