strat explainer

Vilka baksmälla botemedel, piller och lappar verkligen fungerar, enligt vetenskapen?

Anonim

Låt oss få det här ur vägen. Det finns inget sådant som en baksmälla botemedel. I själva verket svarade professorn med en enda rad när jag frågade grundaren av Alcohol Hangover Research Group, den enda gruppen av akademiska experter som dedikerade sig till att avlägsna vetenskapen om bakslag, för att väga in på vetenskapen bakom olika bakverkspiller och fläckar. "För närvarande finns det ingen baksmälla som finns tillgänglig, varav effektiviteten (eller säkerheten) är vetenskapligt beprövad." En del av anledningen till bristen på pålitlig baksmälla botemedel är att forskare fortfarande inte är helt säker på vad en bakrus är. "Det är inte huvudvärk; det är inte illamående. Det här är så många symtom att vi slår in i en kategori som omslag, förklarar Dr. Mikhail Varshavski, en styrelsecertifierad familjemedicinsk doktor i New York City (även Instagram-berömd Dr. Mike). Han tillägger, "det finns en sura kakor, det är dags."

Men det betyder inte att baksmälla "botemedel" är en total bluff. När vi pratar om dessa piller och fläckar och till och med skrämmande IV droppar som människor svär för att sluta känna sig illamående efter att ha druckit eller lindrat huvudvärk, är det vad vi verkligen pratar om överrullningsbehandlingar som kommer att mildra de symptom du känner efter en ute kväll.

Och även om det finns viss vetenskap för att säkerhetskopiera kraven på dessa baksmälla, med så många alternativ på marknaden, kan det vara svårt att veta vilken av dessa baksmälla botemedel passar dig - och vilka som kommer att göra minst skada . Så för att hjälpa dig att fatta ett bättre beslut om det bästa sättet att bekämpa din baksmälla (och ta reda på vad du kan lägga in i din kropp), tog vi en djupare titt på några av de mest populära baksmällakurerna på marknaden idag.

Activated-Charcoal Tablets

Nature's Way Activated Charcoal

Behandla Hangovers sedan : 1980-talet.

Förebyggande eller palliativ? Förebyggande.

Vem ska använda den : Alla som dyrkar på månens juice.

Vägbeskrivning : De som svär med aktivt kol som baksmedel kommer ofta att ta två kapslar innan de dricker.

CPH (kostnad per baksmälla) : $ 0, 14, när du köper en flaska med 100 kapslar.

Bageri-Busting Ingrediens : aktivt kol.

Liknande till : ingenting. Det är i en klass helt och hållet.

Hur det fungerar : Tanken är att det aktiva kolet kommer att filtrera ut toxinerna från din kropp och det kommer i sin tur att mildra din baksmälla - och det är inte som att teorin är helt utan vetenskaplig grund. Det finns artiklar i den vetenskapliga litteraturen som går tillbaka till 1940-talet, undersöker absorptionsförmågan hos aktivt kol, och aktivt kol används fortfarande i nödrum för att absorbera specifika gifter och hantera vissa typer av överdoser.

En av de vanligast citerade studierna av aktivt kols förmåga att suga upp överskott av sprutor är en studie från 1981 kallad "Effekt av aktivt kol på etanolblodnivåer hos hundar", där sex laboratoriehundar fick alkohol, följt av aktivt kol. Forskarna fann att kolet förebyggde den fullständiga absorptionen av alkoholen i hundens blodströmmar, och logiken utvidgades till människor.

Effektivitet : tvivelaktigt, i bästa fall. Som Dr Mike förklarar, kommer aktivt kol inte att förhindra att alkohol absorberas i kroppen. "Alkohol, när du dricker den, kommer den in i blodbanan ungefär en timmes tid och börjar behandlas. Det sitter inte i magen under lång tid. "Han är också skeptisk att alkohol binder till kol. "Det finns inget bevis. Jag antar att du kan säga om du aktivt dricker alkohol, och du vill inte absorbera något av det, du kan ta kol tillsammans med din alkohol - men varför dricker du då? "

Bottom Line : Det finns inga tecken på att aktivt kol fungerar för att absorbera alkoholens toxiner, men det finns inga bevis för att det kommer att skada dig heller.

blåsfisk

Blowfish för Hangovers (12 tabletter)

Behandla Hangovers sedan : 2010.

Förebyggande eller palliativ? Palliativ.

Vem ska använda den : Människor vars huvudsakliga baksmälla symtom är huvudvärk, eller som inte planerade att bli berusad natten innan och inte har tid att sova av det.

Vägbeskrivning : När du vaknar med baksmälla, släpp en blåsfisk i ett glas vatten och dryck.

CPH : $ 0.95, när du köper ett paket med 12.

Hangover-Busting Ingredient : en kombination av acetylsalicylsyra och klinisk klassificerad koffein.

Liknande till : vanliga aspirintabletter och en kopp kaffe.

Hur det fungerar : Blowfish är utformad för att behandla symtom på en baksmälla, särskilt huvudvärk och dimmighet som ofta kommer på morgonen efter. "Vad som verkar hända med en baksmälla är att din kropp faktiskt genererar ett inflammatoriskt svar, som liknar influensa eller förkylning, så därför har du ont, huvudvärk", säger grundare Brenna Haysom. Aspirinet är då avsett att bekämpa det. (Inklusion av aspirin, ett icke-steroiderande antiinflammatoriskt läkemedel eller NSAID, är också varför det här är den enda bakrusbehandlingen som listas här, som faktiskt har godkänts av US Food and Drug Administration.)

Koffeinen, ungefär lika mycket som en halv kopp kaffe per tablett, hjälper båda aspirinet att fungera bättre och väcker dig, eftersom chansen är bra att du inte sovit för bra. "Du kanske går och lägger dig sen eftersom du är ute och dricker, men också kvaliteten på sömnen är dålig", säger Haysom och tillägger att denna koffein kommer att vara mildare på din mage än en kopp kaffe som kan stimulera magsyra och få dig att känna dig mer sjuk. Det finns också en fördel att ta aspirinet som en brusande tablett snarare än ett piller. "Effervescent tabletter har visat sig fungera dubbelt så snabbt som piller; de har uppenbarligen också den extra fördelen att hjälpa dig att hydrera, eftersom du är tvungen att dricka vatten med dem. "

Effekt : Blowfish har inte utfört några kliniska prövningar om produktens effektivitet, och Haysom varnar för att detta kanske inte är rätt passform för dig om du är superkänslig för koffein eller ditt huvudsakliga baksmälla symptom är illamående. Men i allmänhet, "dagen efter att ha druckit, förmodligen inte det värsta att ha en kopp kaffe" för koffein, säger Dr Mike.

Han tillägger att att ta aspirin eller ett annat NSAID som Tylenol eller Motrin, kan också hjälpa dig om du kämpar med huvudvärk - men det borde inte bli vanligt. NSAID kan vara svårt i magen, särskilt i kombination med alkohol, på lång sikt. "Men då måste du väga det med risken mot fördelarna", konstaterar han. "Om du har något mycket viktigt pågår, tar du en aspirin eller Motrin eller Advil, vad som helst NSAID du vill ta, kommer nog inte att döda dig."

Bottom Line : en bra pick-up om du vaknar känner dig knaprig, så länge du dricker vatten med din koffein och inte regelbundet kombinerar alkohol och NSAID.

Bytox

Bytox the Hangover Patch, 5 Pack

Behandla Hangovers sedan : 2011.

Förebyggande eller palliativ? Förebyggande.

Vem ska använda det : sociala men frekventa drinkare, Bravo-lebrities ( Vanderpump Rules- stjärnan Stassi Schroeder är en fan), eller någon som älskar en ursäkt att dra upp sin skjorta i en bar.

Vägbeskrivning : Allt du behöver göra är att placera plåstret på din kropp - helst någonstans som är hårfri, som inuti din underarm, eftersom den är klibbig och kommer att dra ut dina hår - ungefär 45 minuter innan du börjar dricka. Lämna det över natten och ta bort det nästa morgon.

CPH : $ 4, när du köper ett paket med fem.

Bageri-Busting Ingredient : "Ett riktigt fint, starkt B-vitaminkomplex med några antioxidanter", enligt Alex Shvarts, en talesman för Bytox.

Liknande till : ett vitamin B-komplextillägg eller multivitamin, eller NutriDrip, men utan nålar.

Hur det fungerar : När du dricker alkohol blir din kropp uttömd av vitaminer, särskilt vitaminerna B12 och B1, även känd som tiamin - och enligt Shvarts är denna brist på vitaminer "det som gör oss trötta, gör oss trötta, gör oss oförmögen att fungera. "Tanken är då att snabbt fylla på dessa näringsämnen i kroppen, för att förhindra att känslan hänger ihop. det är därför Shvarts fortsätter: "Många gånger när människor överdriker och de går till sjukhuset får de en IV, som främst är av B-komplex." [ Se NutriDrip nedan. ]

Så i teorin är Bytox ett sätt att få de väsentliga vitaminerna tillbaka i blodet så fort som möjligt utan hjälp av en medicinsk professionell - och utan biverkningar av att ta ett vitamin B-komplexpiller som kan innehålla illamående. (Om du kastar upp för att du drack för mycket, kommer alla piller du tog i förväg inte att absorberas alls. Plåstret kommer å andra sidan att fortsätta pumpa vitamin B i blodbanan, oavsett hur mycket du puffar. )

En kosmetisk försiktighet om Bytox: "Det finns denna vitamin lukt som kommer från [plåstret], denna mycket starka vitamin lukt, " noterar Shvarts. Så om det är ett bekymmer för dig, överväg att lägga plåstret på låret eller baksidan, långt ifrån näsan, i stället för din arm eller axel.

Effektivitet : "Vi ger denna behandling på sjukhuset till alkoholister som är känd som en bananpåse, säger Dr. Mike. "Men om du inte är alkoholist, är du inte utarmad i dessa vitaminer." Och om du har fler vitaminer i ditt system, kommer du inte att hjälpa dig att återhämta sig snabbare, så någon fördel du kanske känner är sannolikt i ditt huvud. "Om du självklart inte har ett sällsynt tillstånd där du har en vitamin B-brist eller du är alkoholist, säger Dr Mike, " anledningen till att du mår bättre är på grund av placebo-effekten. "

Bottom Line : Jag låter Dr Mike ta den här: "Enligt min mening kan du lika bra göra det med något säkrare. Säg bara, "Åh, jag vet om jag har ett extra glas vatten innan jag går och lägger mig, det blir bra." Du får samma placebo effekt "som att ta vitaminer.

Flyga förbi

Flyby Baksmälla Prevention & Recovery Pills - 1 flaska (90 kapslar)

Behandla Hangovers Sedan : Mars 2017, men företaget bytte till en vegetarisk formel i december 2017.

Förebyggande eller palliativ? Förebyggande.

Vem ska använda den : Folk av asiatisk härkomst som saknar enzymet som bryter ner alkohol och dess toxiska biprodukter, eller som kan vara känsliga för traditionella smärtstillande medel, som aspirin eller Tylenol.

Vägbeskrivning : För bästa resultat, ta tre Flyby-piller med ett glas vatten innan du börjar dricka, och tre mer innan du lägger dig.

CPH : $ 2, 27, när du köper en flaska med 90 piller. (Det står för de sex piller du borde ta varje gång du dricker.)

Tillsats-Busting Ingrediens : dihydromyricetin eller DHM.

Liknande till : Drinkwel, ett tillskott med mjölktistel och DHM; Morning Recovery, en drink som inkluderar DHM; PartySmart, ett tillägg med en proprietär LiverCare-blandning som också lovar att stimulera och öka leverenzymerna för att bryta ner alkoholens toxiska biprodukter.

Hur det fungerar : Flyby är inspirerad av japanska överklagare bakverk, och många av dess ingredienser är ganska igenkännliga för dem som är bekant med dessa produkter (eller bakverk piller, mer allmänt), inklusive vitamin B-komplex, mjölk-tistlextrakt, och prickig päron. Men ingrediens som verkligen gör Flyby olika är DHM, som härrör från ett asiatiskt rosinträd. Som grundare och vd Eddie Huai förklarar, har denna ingrediens visats i minst en studie från forskare vid UCLA för att öka kroppens förmåga att producera ADH, ett enzym som hjälper till att bryta ner alkohol i levern. Det är en anledning till varför denna produkt är särskilt bra för de av asiatiska nedstigningen som lider av flushen. "Asiatiska människor som har låga halter av enzymet, Flyby kommer att fungera riktigt bra för dem eftersom den ingrediensen DHM har visat sig öka de specifika leverenzymerna som bidrar till att påskynda nedbrytningen av alkohol och acetaldehyd, alkoholens toxiska biprodukt och Det är en av de främsta orsakerna till de asiatiska flush symtomen. "

Effektivitet : I en studie som genomförts av företaget rapporterade 86 procent av de undersökta deltagarna "en signifikant minskning av deras baksmälla symptom", säger Huai, och tillade: "Vi skalade det från en till fem och vi kategoriserade en betydande minskning mellan en till två poäng. "Denna studie gjordes dock med den gamla formulären snarare än med den nya vegetarianen - men Huai noterar, " våra återstående kunder har gått upp något "sedan omstart.

Dr Mike skulle dock rekommendera konsumenterna att vara försiktig med de flesta kosttillskott eftersom de inte regleras eller skyddas av FDA. När det gäller DHM, där de inledande forskningsresultaten visar löftet, skulle Dr Mike "vara nyfiken på hur det fungerar i en randomiserad kontrollförsök, " på den chans att det här är den ingrediens som kan "bota" bakslag. "Den rätta känslan att få är, " Låt oss undersöka det och ta reda på om det verkligen är den riktiga grejen. ""

Bottom Line : Initial forskning om DHMs effektivitet verkar bra, men tills det finns fler kliniska prövningar, var bara säker på att din baksmälla kompletterar kommer från en ansedd leverantör.

Gatorade

Gatorad Törstkylare, Fruktstans och Cool Blue Variety Pack, 12 uns (Pack of 24)

Behandla Hangovers sedan : 1965 (men inte officiellt).

Förebyggande eller palliativ? Palliativ.

Vem ska använda den : Weekendkrigare som behandlar fester som atletiska händelser - eller bokstavligen någon med baksmälla.

Vägbeskrivning : Drick en flaska Gatorade när du vaknar.

CPH : $ 0.50, när du köper en 24-pack.

Bageri-Busting Ingrediens : elektrolyter.

Liknande till : kokosnötvatten; Morgonåterställning, utom utan DHM; Aldrig för Hungover Boost, utom utan koffein eller andra vitamintillskott; NutriDrip, men utan en nål; och Pedialyte.

Hur det fungerar : Logiken är enkel. När du vaknar häxa, "dina celler är dehydrerade", förklarar Dr Mike. "De är mindre än vanligt." Konsumtion av vätskor kommer att hjälpa till att hantera denna uttorkning, och även om vatten är bra kan Gatorade faktiskt vara mer effektivt vid rehydratisering. "Elektrolytlösningar (som sportdrycker) och bouillon soppa är bra för att ersätta salt och kalium du förlorar från att dricka alkohol", enligt information från US National Library of Medicine, medan dricka en jämförbar mängd vatten bara ytterligare spädar ut redan utarmade nivåer av elektrolyter i din kropp.

Effektivitet : "Jag är inte ens bekant med försök med elektrolytutbyte via oral rutt, hur mycket snabbare som hjälper till att bota en baksmälla, för att du sannolikt kommer att få symptom från flera saker på en gång", säger Dr Mike. "Att behålla din hydreringstatus är förmodligen det viktigaste tillsammans med vila som du kan göra med baksmälla. Det är förmodligen värt att dricka Gatorade istället [av vatten]. "

Bottom Line : Den mest låga risken men också den som har en potential för hög avkastning, så gör som en sponsrad idrottsman och gör det bara.

NutriDrip

Basic Hangover Recovery (Drip Lounge)

Behandla Hangovers sedan : 2014.

Förebyggande eller palliativ? Palliativ.

Vem ska använda den : Människor som inte har tid att slösa, är inte rädda för nålar, eller för vilka varken pengar eller tid är ett föremål.

Vägbeskrivning : Ring NutriDrip för att ställa in ett möte, antingen hemma eller på en av sina droppsalonger. En styrelsecertifierad, registrerad sjuksköterska kommer att göra en intagsintervju, och när de har säkerställt att du inte har några redan existerande hälsoförhållanden och har tillräckligt bra hälsa, kommer de att sätta in IV-droppen i armen. Droppen i sig tar ungefär 30 till 45 minuter.

CPH : Från $ 119, för Basic Hangover Recovery Drip på en av NutriDrips droppsalonger (om du är redo att begå dig till IV-livsstilen, kan du köpa ett paket med tio hemma Mega Hangover Recovery dropp för $ 1, 992 - en CPH på $ 192, 20).

Innehåll för baksmälla : En liter elektrolytvätska som innehåller natriumklorid (även känd som bordsalt) och kaliumklorid. Återhämtningsdropparna kommer också med ditt val av Toradol, ett receptbelagd antiinflammatoriskt läkemedel eller Zofran, ett läkemedel mot illamående.

Liknande till : Gatorade, Pedialyte eller Aldrig för Hungover - men med nålar.

Hur det fungerar : "Alkohol är ett diuretikum. Det kan orsaka uttorkning och det kan orsaka symtom som lumhet och yrsel. Så många människor verkar känna sig bättre från bara vätskan ", säger Shoko Karakilic, övervakare på NutriDrip, om du prenumererar på teorin om att uttorkning och uttömning av elektrolyter är vad som orsakar en baksmälla. NutriDrip kommer också att öka den liters elektrolyten med ditt val av en av två receptbelagda smärtstillande medel: Toradol, som Karakilic beskriver som "en riktigt kraftfull version av IV Advil" för att hjälpa till med din huvudvärk eller Zofran, ett läkemedel mot illamående som faktiskt är ofta föreskrivna för cancerpatienter som genomgår kemoterapi. (Karakilic noterar att du kan få båda - men det kostar extra.)

Den återhämtningshastigheten är huvuddraget av dessa IV-baksmälla. "Det är mycket snabbare om du tar IV-terapin eftersom den går direkt in i blodbanan. Det behöver inte kringgå din tarm, säger Karakilic. Dessutom är smärtstillande läkemedlet och receptbelagd smärtstillande kraft starkare än de flesta annat du kan komma över disken.

En anteckning: Om du är över 65 år eller har kroniska eller tidigare existerande lever-, njure- eller hjärtsjukdomar som hepatit, kommer sjuksköterskorna att be om en anteckning från din primärvårdspersonal innan de börjar IV-droppet. Och om det verkar finnas några möjliga problem med dina vitala tecken, kan de också hänvisa dig till akutvård.

Effektivitet : "Användningen av IV-ersättning av elektrolyter och vätskor bör vara i en tid då någon inte kan hålla ner vätskor, " säger Dr Mike. "Om din baksmälla är så dålig att varje gång du dricker en sip av Gatorade, kasta du genast och du är aktivt uttorkad, absolut behöver du byta via en IV. Men om du kan dricksvatten eller Gatorade, som de flesta av oss är när du har en baksmälla, borde du göra det. Det finns inget behov av att få en IV placerad ", särskilt eftersom komplikationerna med att få en IV - och ta dessa receptbelagda läkemedel - kan vara allvarliga om de händer.

"Du kan få veninfektioner , där hela venen går upp i armen kan bli mycket inflammerad. Du kan självklart få en hudinfektion från att få en IV placerad. Du kan få en blodpropp i venen, säger Dr. Mike. "Bunnlinjen för någon av dessa är alltid en risk-versus-benefit beräkning. Så dåligt behöver jag denna behandling som jag är okej med några av dessa risker uppstår? Jag säger inte att att ge Zofran kommer att orsaka alla dessa problem, men om det är en chans att det kan hända, gör du det bättre av en bra anledning, och orsaken ska inte vara att du vill må bättre nu i motsats till fyra timmar från nu. "

Bottom Line : De potentiella hälsoriskerna är lika stora som prislappen.