strat undersöker

Varför är så många killar som bär den här randiga skjortan?

Anonim

Den randiga skjortan, såg ut i det vilda.

Du har nästan definitivt sett den randiga skjortan i sommar: en breezy knapp-up med gula, vita, svarta och blå vertikala ränder, som ofta bärs av knapparna oftast ospända. Antoni, av Queer Eye berömmelse, bar en matchande uppsättning till en Netflix händelse, och Instagram influencers har fotograferat den här outfiten runt om i världen, från Pride händelser i England till Italiens kust.

Den ursprungliga knappen är fransk, naturligtvis: från Sandro, för 220 kronor, och tillgänglig som en T-shirt för 79 kronor. Sedan finns det en likartad skjorta från Zara för en cool $ 40, ungefär en femtedel av priset på originalet. De är inte en perfekt match, eftersom Zara-versionen har tjocka marinblå och senapsränder, punkteras med vit utan svart. Men detta repeterande mönster av blå, gula och vita ränder var allestädes närvarande för att fånga ögonen på Thomas Saunier, en 30-årig copywriter som bor i Paris. Och hela sommaren har han katalogiserat dessa observationer, på Instagram-kontot @thatstripedshirt, som är emblazonat med rubriken "Den randiga shi (r) t."

Så vi pratade med Saunier för att få reda på varför han tycker att den här skjortan har blivit sommarens sensation - och vad han ska göra med kontot när trenden dör.

När och hur märkte du först att alla dessa randiga skjortor dyker upp?
Jag började upptäcka denna trend ungefär två månader sedan på Instagram. Jag följer några influencers, och jag märkte att många killar hade den skjortan och med en av mina bästa vänner började vi skicka varandra skärmdumpar av influencers som bär den. Det var som ett spel eller en löpande gag, med varje dag en massa nya bilder.

Efter månader var jag som, vi måste göra ett Instagram-konto om det. Jag kommer verkligen inte ihåg den första gången jag såg den här skjortan, jag har sett det för många gånger sedan dess.

Så hur hittar du nya foton för Instagram-kontot?
Jag har ett stort lager. Dessutom får jag varje dag privata meddelanden från personer som skickar mig nya. För närvarande är det ungefär fem till tio per dag. De är verkligen slumpmässiga människor, efter kontot eller inte - men vem hittar också den här striptrenden rolig. Jag har också folk som skickar mig sitt foto som bär det för att delas. De får inte ironi bakom det antar jag. Jag måste erkänna att Instagram-algoritmen också är till stor hjälp. Det har upptäckt min passion för ränderna.

Vänta, är din Instagram Explore-sida nu bara olika dudes i samma skjorta?
Inte helt, men ja, jag har många ränder.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delas av Sandro Zara (@thatstripedshirt) på

Har du någonsin sett skjortan IRL?
Jag har sett några kopior i verkliga livet, killar på kaféer eller på gatan, men inte den "ursprungliga" Sandro-en. Jag antar att jag inte är på rätt ställe just nu. Jag tittar bara på dem och bedömer.

Det verkar som om du inte älskar den här trenden.
Jag tycker bara att det är intressant; Jag antar att det visar hur sociala medier - och särskilt Instagram - skapade en viss estetik genom åren. Nu tar vi inte bilder att dela med vår släkting, vi tar samma Instagram-bild som andra att dela med anonyma [personer].

Så tycker du att den här randiga skjortan är en flyktig trend?
Stripad tröja i allmänhet, nej. Men den speciella svarta, blåa, gula och vita är, tror jag, en sommarutveckling. Men Zara kommer inte släppa det.

Den skjortan såg på Zara. Foto: Courtesy Thomas Saunier / @thatstripedshirt

Varför tror du att den här kombinationen talar till människor?
Gul sticker ut, och vertikala ränder gör att människor ser [] slankare ut. Kombinationen av den gula med mörkare färger gör männen mer bekväm att bära en färg så prickig som gul.

Äger du något med dessa svarta, blå, gula och vita ränder?
Nej, jag har bara en randig beige-och-vit linne skjorta.

Hur länge tror du att det kommer att ta för trenden att dö?
Jag tycker att det är sommarens trend, som flamingo floaties förra året.

Så ska du uppdatera kontot efter att dessa skjortor har blivit av tjänst?
Jag kommer inte att uppdatera det efter trenden, jag ska lämna den som ett digitalt museum.

Om du vill ha den randiga skjortan också.

Sandro Striped Cotton Jersey T-shirt

Den OG-randiga skjortan från Sandro är utsåld, eftersom sommaren nästan är över, men den randiga bomullst-tröja med samma tryck finns fortfarande på Selfridges, men endast i en extra liten.

Flowy tröja med vertikala randar

Zara dupe är fortfarande tillgänglig, som en extra stor.

UO Rayon Vertikal Stripe Short Sleeve Button-Down Shirt

Du kan också hitta en liknande breezy tröja hos Urban Outfitters, men det saknar de blå randarna.

Loom Retro Stripe Short Sleeve Button-Down Shirt

Den här, även från Urban, har en liknande känsla men med ränder i svart, rosa och senap, om du föredrar en varmare palett.

Stüssy Big Stripe Shirt i Navy

Du kan också kanalisera en patriotisk bowlingskjorta med denna knapp-upp från Stüssy.

Tucker Short Sleeve Club Collar

Det är en annan färgväg än den ursprungliga Sandro, men den här randiga skjortan kommer med matchande shorts, för 135 dollar, om du vill emulera Antoni på den röda mattan.

Topman Stripe Viscose Shirt

Ett annat rött, vitt och blått randigt alternativ.

UO bred vertikal stripe pappa utslagsplats

Om du gillar utseendet på en randig T-shirt snarare än en knapp-up, kommer denna så kallade "pappa tee" från Urban Outfitters att göra tricket.