den här saken är otroligt

Världens största glasrengörare förstör smuts i ett svep

Anonim

Lägenheten där min fru och barn och jag bor bor på en stor aveny med tung lastbilstrafik. Det innebär att windows inte bara blir smutsiga men smutsiga. Jag tvättar dem en eller två gånger per år, vilket inte är tillräckligt ofta, och det är ett tröttsamt och äckligt jobb. Den första svepningen av en såpig rag drar av en stor mängd svart grit, och för att den kommer från avgaser smuts den ut. Jag har utarbetat en hel process för att ta itu med rotan, där varje fönster blir svepat ner tre gånger, en gång med sudsy vatten, sedan två gånger med sprutrengöringsmedel.

För många år sedan, i en annan lägenhet, försökte jag ett helt annat sätt att städa min skumma fönster: en produkt som heter Glass Wax, som kom i en burk i stället för en sprayflaska och var krämig, som mässingspolish. Du smorde ett tunt skikt över fönstret och lät det torka som om du vågade en bil och torkade av det i enstaka slag med en ren handduk.

Applicera ett lager, låt det torka och torka av det.

Gel-Gloss NoStreek Glass Wax Glas & Silver Cleaner

Förra sommaren, efter att vår lägenhet var målade och jag inte ville besmirch windowsills än en gång, fick något jag se upp Glass Wax. Visar sig att (a) det hade upphört för några år sedan, med internet rykten som antyder att det innehöll någon semitoxisk ingrediens; (b) det hade blivit ett kultobjekt med oöppnade rosa och röda burkar som erbjudits för överraskande belopp på eBay; och (c) produkten har omformulerats (antagligen mindre giftigt) och återinförts av ett företag som heter Gel-Gloss. Jag gav det en virvel.

Det är fantastiskt: bättre än jag kom ihåg det att vara. En torka och allting - allting - kommer av glaset. Eftersom produkten är tjock, fortsätter den också att sätta i stället för att droppa överallt. (Lukten är inte störst, men självklart måste du ha dina fönster i alla fall.) Det tar mig en bråkdel av tiden och energi att göra detta jobbiga jobb nu, ett pass i stället för tre, och det är mycket mindre rörigt, vilket kan plausibly coax mig att göra det oftare. Jag rengjorde fönstren i vårt sovrum den andra dagen och nästa morgon fick min fru mig att stirra ut på den streakless blue skyen, pinsamt stolt över mitt arbete.

Fler Strat-godkända fläckfighters

Lestoil Heavy Duty Cleaner

När det gäller retro-rengöringsmedel är Lestoil en beprövad favorit av författaren Carson Griffith, vars moder introducerade produkten till henne: "Ingenting - inte Tide to Go fläckborttagnings pennor, Shout Triple-Acting Stain Remover, bra gammaldags Clorox - hade samma fläckavlägsnande kraft som Lestoil. Fratslammet var kvar på mina jeans botten; Vinet fläckar på min tröjans framsida; leran splatters på mina tennisvita. Mitt enda hopp om att förbli något framträdande mellan kegpartierna och studierna var min mammas ursprungliga go-to. Här är ett tips: Lestoil fungerar underverk även när du inte har tid att göra tvätt. Gnugga någon av den karamellfärgade oljan på en fläck kan bli av med den utan tvätt. "

Dial Corp. 04303 Fels-Naptha Tvättservice Bar Tvål (Pack of 4)

För att städa träningskläder svärmer författaren Chris Cohen med en gul skiva av Fels-Naptha-tvål: "När jag är klar med min vanliga sköljning efter sköljning, ger jag kläderna en snabb skrubbe med tvålen, rulla allt runt för några sekunder, håll sedan dem upp till duschhuvudet för att tvätta suddgummen ut. Hela processen tar mindre än en minut, och nästa dag har jag torra, svettstänkfria kläder redo att gå. Jag har lyckats bli av med alla shorts och toppar, jag hatar, och kan alltid springa i rena kläder utan att behöva släppa hyreskostnader på nya redskap. "

JapanBargain Japanska Tvättställ med tvättbräda

Ibland är den ursprungliga vägen det bästa sättet. Författaren Sadie Stein anser att det här japanska tvättstället är det bästa verktyget för rengöring av delikat: "Jag gillar att sätta mina unmentionables att suga med lite Woolite eller Forever New, eller om jag känner mig spolig, Le Labo-parfymerat tvättmedel. dra dem över natten; och ge dem en bra swish och sköljning. Och dess tvättbräda är självklart för att rengöra underbyxor (eller som vissa män gillar att kalla dem, trosor). Jag föreställer mig om du vill tvätta upp bevis på ett mord, det skulle också vara mycket användbart. "